BES Yaptiran Varmi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Merhabalar,

bizim sirketin finans islerini yurutuyorum dolayisiyla butun gun bankalardayim, hep bes yapalim bes yapalim diye soyluyodu bizim bankacilar bugun iclerinden bir tanesini kiramadim yaptik, 100 tl maastan kesilicek 3 sene sonra devletin verdigi 25 tl ile birlikte cekebliyormusum ufak bir kesinti oluyormus ama ana paraya dokunmuyolarmis, normalde para biriktiremem simdi en kotu 3 sene sonra elimde ufakta olsa bi toplu para olcak, o yuzden mantikli geldi siz ne dusunuyorsunuz muridler ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdiburak
    erdiburak's avatar
    Erkek

Bireysel emeklilik sisteminden bassediyorsun değil mi ?  Takip.

| GTP | TBT | Desinatör | icrypex.net | https://biyogra.fi/erdiburak
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek
    bende var ama devlet desteğini alabilmen için 10 yıl kalman lazım diye biliyorum. gerçi ben bir yıl önce yaptırdım değişmiş olabilir.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mezantalac
    Mezantalac's avatar
    Erkek

Bireysel emeklilik sistemi görebileceğin sağlam sistemlerden biridir.

56 yaşında emekliliği görebileceğin ve genç yaşta girdiğinde iyi bir emekli maaşı alabileceğin bir sistem.

Fon getirileri çok yüksek ve önemli özelliklerinden biri de devlet destekli olması. Çünkü siz istediğiniz bir sigorta şirketinden yaptırsanız da paralar Takasbank ta olduğu için başına bir iş gelmeyecektir.şimdi detaylı yazacak vaktim yok bu saate çişe kalkmıştım zaten.

Dj Alper yapıyorsa daha detaylı bilgi verebilir.

Ha bir de bankalara gittiğiniz de orda ki çalışanlar bazı kelime oyunları da yapabiliyor dikkat etmeniz de fayda var.

"Bundan yirmi yıl sonra, yapmadığın şeylerden,yaptıklarından daha fazla pişmanlık duyacaksın.Bu yüzden, halatlarını söküp at. Güvende olduğun limandan ayrıl. Yelkenlerini rüzgarla doldur. Araştır. Hayal et. Keşfet." (Mark Twain)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    3 yil sonra cikarsan devlet katkisinin %15'i,
    6 yil sonra cikarsan devlet katkisinin %45'i,
    10 yil sonra cikarsan devlet katkisinin %60'i,
    56 yasinda cikarsan devlet katkisinin %100'unu
    Alabiliyorsun.
    (oranlar tam dogru olmayabilir, aklimda boyle kalmis)

Ben iki adet 100 liralik yaptirdim. Birini 10 yil sonra kullanirim, digeri 56'ya kadar beklesin. :) 56 yasinda cikarsan parayi nakit olarak da alabilirsin 15 yilligina maas olarak da alabilirsin. telekom tarafından 14/Mar/14 06:14 tarihinde düzenlenmiştir

vatandaşa kafam girsin!..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Merak ediyorum , takip ...

İmza YOK !!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

bireysel emeklilik sistemi bana göre emeklilik değildir , bu isim bir yanıtlmacadır ve yasaklanması gereklidir.

TDK = sf. 1. Emek harcanarak elde edilen, zor, zahmetli. 2. a. Belirli bir süre çalıştıktan sonra kanunlar gereği işi ile ilgisi kesilerek kendisine aylık bağlanmış olan kimse: 

Yani emekli olmuş bir kişinin ölene kadar sağlık ve maddi ihtiyacı karşılanması gerekmektedir. Fakat bireysel fon sistemleri ( bence bu fondur ) bankaya koyduğunuz paraya faiz + fon geliri eklerler. Sonuç olarak devlette desteklediği için iyi bir kâr oranı olan fon yatırımıdır bunlar. Emekliliğin aksine yatırdığınız parayı kârı ile birlikte alırsınız. Emekli oldum artık rahatım olayı yoktur bu BES lerde , çoluk çocuğunuza artık arkama yaslanabilirim onları da kurtardım diyemezsiniz. 

Düşünün 60 Yaşında BES ten emekli oldunuz diyelim , 75 yaşına geldiğinizde ne çalışacak gücünüz , nede alacağınız aylık vardır. Beş kuruşsuz ortada kalırsınız. Gerçek emekllik ise bunun tam tersidir. 

BES ler 2. veya 3. alternatif para biriktirme yöntemlerinden biridir. Üstte de dediğim gibi bir fon hesabıdır , içine emeklilik kelimesi bankaların daha kolay para kazanabilmesi ve kandırma amaçlıdır. Doğru kullandıldığında sizi rahatlatır fakat biteceğini unutmamalısınız. 

Günümüzde normal emeklilikte 18 yaşından 56 yaşına kadar 450 TL primdem toplam 456 x 450 yani 200.000 TL emeklilik primi yatırmaktayız.

Aylık 900 TL aldığınızı düşünürsek 

10 yıl yaşarsanız = 108.000 TL sırf çalışma hayatınız boyunca yatırdığınız paranın yarısını ilk 10 yılda geri alıyorsuunz.

2. 10 yıl daha yaşarsanız  38 yıllık çalışmanızın tüm primlerini çekmiş bulunuyorsunuz. 

73,94 yıl (2011)Türkiye, Beklenen yaşam süresi

Yani ortalama Türkiye vatandaşı birisi  sistemi bozmuyor ve SGK ya para kazandırıyor (nufus hızla yaşlandığı ve sistem zarar etmeye balayacağı içinde devlet insanları sırtından atıp bankalara ve özel sigorlara postalamak istiyor ) 

PanxeR tarafından 14/Mar/14 07:29 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

bese girecem ben bankasya grup olarak alacaktı kabul etmedim Allianzdan başlayacam

aslında ben kendime yapacaktım vktim olmadı bes sınavına giremedim :D

bes güzel sistem ama her şirketten alınmaz fonlarına felan bak ne kazandırmış ne olmuş yönetim giderleri nekdar kesiyolarmı çıkarken veya transferde nekadar istiyolar vs

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Besde fonda kazanacağım diye düşünme devlet katkısını düşün fonları takip edip duruma göre değiştirmek vs gerek ilgilencen o zaman kazanırsın ancak 

Sistem güzel aslında 1 sene geçtikten sonra haciz bile konamıyor o parana vs vs 

ben güvenip yaptıramadım 10 sene para bağlamak zor daha aşağısı bir şey kazandırmaz asgari ücret yada biraz yukarısı alan adam bu 10 sene içerisinde her an tehlikede ve parasını çekebilecek adam olduğundan bence onlar yaptırmamalı 

erken çıkışlarda kesintide olabiliyor 500 tl altı başlangıçlarda vs 

iyi düşünün derim 

evliyseniz eşimiz ev hanımıysa mutlaka yaptırın 

yada yeni doğan çocuğunuza yaptırın 10 yaşına gelince okul masrafları çıkar vs vs

devletin kazancı ne bundan diyeceksiniz devlet yurt dışından kredi çektiğinde sana verdiği o katkıdan daha fazla faiz ödediğinden sana sağladığı 100 tl de 25 tl katkı işine geliyor hemde senin paranı bağlıyor 

56 yaşına kadar beklemeyin 10 sene 3 sene 5 sene neyse doluna çekmek mantıklı

SeRDaR tarafından 14/Mar/14 09:54 tarihinde düzenlenmiştir

Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Bende 3 tane ayrı var ve uzun zamandır yatırıyorum, sanırım emekli olunca daha cok para kazancam

Önemli olan ayda en az 1000 tl yatırmak toplamına. Koyduğunuz kadar paraya %25 ekleyen başka bi yatırım yok.

Aynı zamanda biriken paranızı da istediğiniz gibi dövize altına vs yatırabilirsnz

HolyOne tarafından 14/Mar/14 10:25 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Bende 3 tane ayrı var ve uzun zamandır yatırıyorum, sanırım emekli olunca daha cok para kazancam

Önemli olan ayda en az 1000 tl yatırmak toplamına. Koyduğunuz kadar paraya %25 ekleyen başka bi yatırım yok.

Aynı zamanda biriken paranızı da istediğiniz gibi dövize altına vs yatırabilirsnz

Ayda bin tl öhh herkes o kadar zengin değil hoca ne yaptın

Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
Toplam Hit: 1771 Toplam Mesaj: 13