Beslenme Programım Sizce Nasıl ?
-
NaZi_ bunu yazdıMukavim_ bunu yazdı
Yeri gelmişken sorayım,
Karın bölgesinde şişkinlik neden olur, dış yağ yok denecek kadar az sadece balon gibi şişiyor. Six pack gitti, dombili geldi amk. Önceleri yoktu, spora başladıktan sonra yemeği arttırdıkça şişkinlik, genişleme artmaya başladı.
Sebebi nedir, programa ne gibi hareketler eklemeliyim sizce?
Ye kocum, kas yapacaksın dedikten sonra büründüğün durum. Spor salonuna gitmeden 2 saat önce yemeğinizi yiyin. Gitmeden 10 dk önce yediğiniz yemek sizi rahatsız eder.
Hocam derdimi tam anlatamadım. Kastettiğim hazımsızlık veya sindirim problemleri değil. Elbette spordan 2 saat kadar önce karbonhidrat ağırlıklı beslenmem gerektiğini biliyorum. Şöyle anlatayım Karakucak güreşlerini izlemişsindir. Güreşçilerin vücudunu göz önüne getir. Göbek almış başını yürümüştür, işte problem bu. Yağlanma yok ama bel ölçüsü göbekten dolayı artıyor.
@holüzat eyv hocam bir bakayım bu dediğine.
-
NaZi_ bunu yazdıMukavim_ bunu yazdı
Yeri gelmişken sorayım,
Karın bölgesinde şişkinlik neden olur, dış yağ yok denecek kadar az sadece balon gibi şişiyor. Six pack gitti, dombili geldi amk. Önceleri yoktu, spora başladıktan sonra yemeği arttırdıkça şişkinlik, genişleme artmaya başladı.
Sebebi nedir, programa ne gibi hareketler eklemeliyim sizce?
Ye kocum, kas yapacaksın dedikten sonra büründüğün durum. Spor salonuna gitmeden 2 saat önce yemeğinizi yiyin. Gitmeden 10 dk önce yediğiniz yemek sizi rahatsız eder.
Diğer arkadaşlarımızın sorularını hojucuk cevaplamış. Katılıyorum. Sadece bu kadar yemenin üzerine bir de karbonhidrat alacak olmana bir anlam veremedim. Zayıf değilsin ki ? Kilon normal. Proteinle gelişeceğin yerde karbonhidrata ne diye abanıyorsun ?Hocam çok teşekkür ederim çok değerli yorumlarınız için söyledikleriniz ışığında tekrar bir program yaptım şimdi yazıyorum konuya tekrar.
-
SABAH:07.00
3 Yumurta 1 tam 2'sinin beyazı
Lor peyniri
2 dilim kepekli ekmek
Domates,biber(1'er tane)
Yeşil çay(şekeriz)
Ara öğün:11.00
1 Tane elma
1 tane küçük süt
ÖĞLEN YEMEĞİ:13.30
Pilav veya makarna
Baklagil ve etli veya tavuklu yemek
Ayran
ARA ÖĞÜN:17.30
1 Kase yulaf ezmesi yoğurt ile
Toplamda bir avuş ceviz ve badem.
AKŞAM YEMEĞİ:19.00
300 gr tavuk göğsü
Bulgur Pilavı
Ayran
Haşlanmış patates ile salata(1 tane patates ile)
ANTREMAN SONRASI ÖĞÜN:21.30
Yarım litre üzüm suyu
1 tabak makarna
Spora 20.30 da gideceğim.
Ve gainer yerine whey protein tozu ve amino asit ve kreatin alacağım.
Şimdi nasıl olmuş :D
-
Lostgun bunu yazdı
Lor peyniri
2 dilim kepekli ekmek
Domates,biber(1'er tane)
Yeşil çay(şekeriz)
1 Tane elma
1 tane küçük süt
Pilav veya makarna
Ayran
300 gr tavuk göğsü
Bulgur Pilavı
Ayran
Yarım litre üzüm suyu
1 tabak makarna
diger 2 yumurta sarisi nolacak ? atmayacaksin umarim, israf. :)
sabah sabah uzun uyku sonrasi ac , yakacak yikacak yer arayan metabolizmayi 2 dilim kepekli acaba keser mi ?
17:30 19:00 21:30 yulaf ezmen , bulgur pilavin , patatesin , makarnan var bir yigin karbonhidrat var.
benim bildigim sabah kral gibi , oglen prens gibi , aksam yoksul gibi yenir, sende tam tersi .P
ne yersen o'sun , kim olacagini sec alttan :D
0 O
\-----_KAHVALTI_-----/ /_kahvalti_\
\--- OGLE ---/ /----OGLE----\
\aksam/ /------ AKSAM -----\
l l l l
-
hojucuk bunu yazdıLostgun bunu yazdı
Lor peyniri
2 dilim kepekli ekmek
Domates,biber(1'er tane)
Yeşil çay(şekeriz)
1 Tane elma
1 tane küçük süt
Pilav veya makarna
Ayran
300 gr tavuk göğsü
Bulgur Pilavı
Ayran
Yarım litre üzüm suyu
1 tabak makarna
sabah sabah uzun uyku sonrasi ac , yakacak yikacak yer arayan metabolizmayi 2 dilim kepekli acaba keser mi ?
17:30 19:00 21:30 yulaf ezmen , bulgur pilavin , patatesin , makarnan var bir yigin karbonhidrat var.
benim bildigim sabah kral gibi , oglen prens gibi , aksam yoksul gibi yenir, sende tam tersi .P
0 O
l l l l
Peki hocam sence nasıl yapmalıyım yardım edermisin programın neresine ne eklenmeli ne çıkarılmalı ?
-
Lostgun bunu yazdıhojucuk bunu yazdıLostgun bunu yazdı
Lor peyniri
2 dilim kepekli ekmek
Domates,biber(1'er tane)
Yeşil çay(şekeriz)
1 Tane elma
1 tane küçük süt
Pilav veya makarna
Ayran
300 gr tavuk göğsü
Bulgur Pilavı
Ayran
Yarım litre üzüm suyu
1 tabak makarna
0 O
l l l l
Peki hocam sence nasıl yapmalıyım yardım edermisin programın neresine ne eklenmeli ne çıkarılmalı ?
menudeki bulguru , pilavi , makarnayi , tavugu , ayrani, sutu hangi pisirme/suzme yontemleriyle servis edecegini bilmiyorum ama..
kahvaltiyi biraz guclendir,
ogle yemegin guzel,
ogleden sonraki ogunlerden karbonhidratlari eksiltip , kahvaltiya yahut antreman sonrasina takviye edebilirsin,
21:30 antreman sonrasi ogunun ayni zamanda gunun son ogunu ama protein ve yag goremedim.. nisasta ve sekerli sudan baska bisey yok. antreman sonrasi karbonhidrat , protein acisindan kuvvetli yemek daha veremli olacaktir fakat senin bu ogunun gunun son ogunune denk geldigi icin ufak miktarda zeytin,balik yahut kuruyemis yaglarida ekleyebilirsin biraz. veya onceki menulerden yogurt ,ufak sut, badem , ceviz servislerinden birini bu ogune yada sonrasina cekersin.
-
hojucuk bunu yazdıLostgun bunu yazdıhojucuk bunu yazdıLostgun bunu yazdı
Lor peyniri
2 dilim kepekli ekmek
Domates,biber(1'er tane)
Yeşil çay(şekeriz)
1 Tane elma
1 tane küçük süt
Pilav veya makarna
Ayran
300 gr tavuk göğsü
Bulgur Pilavı
Ayran
Yarım litre üzüm suyu
1 tabak makarna
0 O
l l l l
menudeki bulguru , pilavi , makarnayi , tavugu , ayrani, sutu hangi pisirme/suzme yontemleriyle servis edecegini bilmiyorum ama..
kahvaltiyi biraz guclendir,
ogle yemegin guzel,
ogleden sonraki ogunlerden karbonhidratlari eksiltip , kahvaltiya yahut antreman sonrasina takviye edebilirsin,
21:30 antreman sonrasi ogunun ayni zamanda gunun son ogunu ama protein ve yag goremedim.. nisasta ve sekerli sudan baska bisey yok. antreman sonrasi karbonhidrat , protein acisindan kuvvetli yemek daha veremli olacaktir fakat senin bu ogunun gunun son ogunune denk geldigi icin ufak miktarda zeytin,balik yahut kuruyemis yaglarida ekleyebilirsin biraz. veya onceki menulerden yogurt ,ufak sut, badem , ceviz servislerinden birini bu ogune yada sonrasina cekersin.
Pilavı,makaranayı,bulguru normal yöntemle fakat yapabildiğim kadar sağlıklı (yağsız)yapmaya çalışacağım.
Tavuğu ise actifry fritöz ile yaklaşık 1 yemek kaşığı yağ ile yapacağım
.Sence kahvaltıyı nasıl daha güçlendirebilirim?
Akşam yemeğinde ki bulgur pilavını iptal edip sadece antreman sonrası makarnamı yemeliyim ?
Akşam yemeğinde ki tavuk göğsünün 150 gramını antreman sonrası mı almalıyım?
Saygılar.
-
dusundugun gibi onceki menulerindeki 150 gr tavugu ve patatesi antreman sonrasina cekmen daha mantikli ama bu 21:30 ogunu bana ters geldi biraz. komple iptal edip casein + whey karisimi toz veya whey+ cikolatali sut ile takviye edebilirsin.
bulguruda kahvaltiya gonder.. ara ogundu , ogle yemegiydi sut geciyordu bi yerlerde onuda kahvaltiya al. gunes tepeye ciktimi batana kadar isin olmasin sutle. istersen bulgurunu sutle lapala veya direk karistir.
-
Benım programımda şöyle
sabah : kibrit kutusu buyuklungde peynır 4 adet zeytın 1 dılım kepek ekmegı ve haslanmıs yumurta
ara ögun: muz ( hıc aksatmam )
öğlen (saat 4-5 gıbı oglenden bıraz cıkıo :) ) : tavuk+salata , (kurufasulye,mohut)+pilav, bulgur pılavı+ et. Bunlardan bırı o gün dahada yemek yok.
böyle 20 gundur devam edıyorum sureklı yesıl cay sade kahve ıcıyorum 20 gunde 7 kılo verdım saglıksız gıbı duruo :P