Besmele"Nin Mucizesi
-
sakora o uni oxford bile olsa ben inanmazdım hacı benim icin onemli olan unilerin muhtelif profların muhtelif olması deil boyle seylerin bilimsel arastırma vs. ile cozulemeyecegidir nasıl insanlar besmele ile bir ise basladıgında kendini rahat hissediyorsa ve bu bilimle acıklanamazsa buda ole biseydir acıklaması kalbindedir bilim bize herseyi kanıtlayamaz buda kanıtlanamıyacak bişeydir ve bu yuzden atmasyondur. akıl var mantık var boyle bi arastırma olabilirmi yada sonuc cıkabilirmi? bole bi arastırmadan tabiki cıkmaz, ve bole bi arastırma olamaz. zaten yok. olsaydı muhtelif olmazdı hala anlamıosan ben sana ne diyeyimki...
-
benim yazmamdaki sebep sensin zaten "underzero" sende ortamı gerginleştirme, sen lafın nereye gittiğin bil sonra yaz tahrik edici konuşmazsan zaten önceki yorumlarımda da bakarsan kimseyi düşürücü,kırıcı bi şey yazmadım,yazmam.Ben sabahtan beri demek istiyorum ki bu haber yanlış yada doğru olabilir bunu bende bilemem diyorum,elimizde belgede yok diyorum peki bu elimizdeki olmayanlarla doğru yada yanlış olduğunuda bilemeyiz değilmi ? Peki şimdi birisi oradan çıkıp hayır bu doğru deil derse tepkimi gösteririm.Yani kişileri bölmeye gerek yok bu inanıyor bu inanmıyor diye.
-
yabanci bilim adamlari kansere cozum icin calisiyorlar, ozon tabakasindaki deligi nasil kapatiriz diye ugrasiyorlar,
yitirilen dogayi yeniden nasil getiririz diye arastiriyorlar,
kirlenen denizler icin cozum uretiyorlar,
nesli tukenmekte olan hayvanlari nasil koruma altina aliriz diye dusunuyorlar,
bizimkiler besmele ile kesilen hayvanin eti ile besmele cekilmeden kesilen hayvanin eti arasindaki farki arastiriyorlar
kendi kendimizi herkese rezil ettiriyoruz.
ben demiyorum ki besmelesiz kesilsin. bende oyle gordum, burdaki herkesde boyle gordu, HAYVAN BESMELESIZ KESILMEZ. -
Hepimiz aynı şeyi konuşuyoruz ama farklı yollardan.
-
sakora:
benim yazmamdaki sebep sensin zaten sende ortamı gerginleştirme, sen lafın nereye gittiğin bil sonra yaz tahrik edici konuşmazsan zaten önceki yorumlarımda da bakarsan kimseyi düşürücü,kırıcı bi şey yazmadım,yazmam.Ben sabahtan beri demek istiyorum ki bu haber yanlış yada doğru olabilir bunu bende bilemem diyorum,elimizde belgede yok diyorum peki bu elimizdeki olmayanlarla doğru yada yanlış olduğunuda bilemeyiz değilmi ? Peki şimdi birisi oradan çıkıp hayır bu doğru deil derse tepkimi gösteririm.Yani kişileri bölmeye gerek yok bu inanıyor bu inanmıyor diye.
------------
benimi kasdediyorsun bilmiyorum ama reneye hak verince insan ortami tahrik mi etmis oluyor veya fikre cevap yazinca tahrikci mi oluyor.
sunu anlamiyorsun. mesele inaniyor veya inanmiyor degil.
ne udugu belirsiz bir web sayfasinda yazan, ne idugu belirsiz bir universitenin, ne idugu belirsiz proflarinin yazdigi yazinin
ne kadar dogru olabileceginin sorusuna cevap ariyoruz.
sana simdi oklohama universitesinin yaptigi bir arastirmaya gore
oklohama da yapilan oklavalarla acilan antep baklavasinin daha lezzetli ve daha uzun sure dayanikli oldugunu yazsaydim
elimde belge olmadan bir arastirma olmadan sadece bir web sayfasina yazsaydim sen buna ne kadar inanirdin. -
Bu konuyu "Besmelenin mucizesi" olarak üniversite sitelerinde ve bilimsel kaynaklarda aratmak bu sitedeki 12731 üyeden sadece senin aklına gelirdi sanırım hoca bu konudan madalya verecem sana...
Dikkatli okuduysan senin yazıyı, araştırmanın öncülüğündeki doktor;
Dr. Abdulkadir Dirani...
"Gruptan sözkonusu araştırmaya öncülük eden başka bir araştırmacı olan Dr.Abdulkadir Dirani,"
Bu diraniyi araştırınca googleda; ki aşağıdaki linkten bakabilirsiniz..
http://www.google.com.tr/search?q=Abdulkadir+Dirani&hl=tr&lr=&start=10&sa=N
Abdulkadir Diraninin sadece forumlarda yaşayan bir zihniyet olduğunu görüyoruz...
Koskoca doktor muhtelif üniversitelerde araştırma yapıyor ama ortaya bi linki bile cıkmıyor...
Belki googleın dirani ye gıcığı vardır diyor ve yahoodan bakıyoruz..
http://search.yahoo.com/search?p=Abdulkadir+Dirani&fr=yfp-t-500&toggle=1&cop=&ei=UTF-8
yok yahoonunda diraniye gıcığı var :)
Bu arada şam üniversitenini koskoca dekanı Prof. Dr. Nebil Şerifide sadece bizim forumcular tanıyor adamın bir dikili ağacı yok nette...
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Prof+Dr.+%22Nebil+%C5%9Eerif%22&btnG=Ara&meta=
BU ARADA ŞAM İNGİLİZCEDE DAMASCUS OLARAK YAZILMAKTADIR ARAŞTIRMA YAPMADIĞINDAN BİLMEN BİRAZ ZOR, direk şam üniversitesi die aratırsan bir sonuç çıkmayacaktır karşına,
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=damascus+university+sherif&meta=
linkine girersen şam üniversitesinin web sitesine ulaşabilirsin...
bu arada üniversitenin web sitesinin ingilizce hali..,,
www.damasuniv.shern.net/english/index_en.htm
adresinden görülebilmekte;
görünüşte sorun cıkarsa we.archive.orgdan ve google cahceden bakabilirsin siteye;
bu arada senin "prof.dr.Nebil Şerif", damascusda hademelik bile yapmamış....
DAHADA DEVAM ETMEMİ İSTERMİSİN HOCA? -
yalakayim dimi senin sozune katilmayip rene nin sozune katildigim icin
zaten rene ye yalakalik yapiyorum siteyi komle bana verecek.
siteyi bana verdigi zamanda o suriyedeki universitedeki muhtelif proflari buraya admin atayacagim merak etme.
bir daha bilmedigin insanlar hakkinda ileri geri konusma -
Ben ne kadar konuşsamda az kısır döngü olayına geldi bu konu 43435412 sayfasına kadar yazılsada bir sonuca ulaşılamaz.Herkes bildiğini okumaya dewam.
-
SaKoRa sana kotu birsey soyleyen yok.
arastirmadan her onune geleni koru korune kabul etme diyoruz.
biz demiyoruz ki besmelesiz kesilmeli hayvan diye.
asil boyle anlayan hayvanlari besmelesiz kesmeli diyoruz. -
yaw ben zaten konuyu kbl ediyorum veya etmiyorum diye basbasbağırıyorum a.q sadece bu konuyu hayır olamaz vs. diyenlere tepkimi gösteriyorum.Bana neren anlıyon diyenlere sesleniyorum birazcık yorumlarımı okuyun anlamadıysanız pm atın ben özel olarak anlatayım..
Toplam Hit: 5363 Toplam Mesaj: 42