[Beyaz Tahribat] Kısaca MD5
-
Peki birde soyle birsey var .Cogu hazir portallar (ldu,phpbb,plus,nuke vs..) Bunlar sifreleri otomatik olarak md5liyor. Uzerinde Ugrasilarak bunlarin md5inin yaninda direk sifrelerinin yazildiginida duydum.Nasil oldugu hakkinda bilgin varmi ?
-
Direk şifre mi ? BÖle birşey duymadım bilen varsa yazar ancak direk şifre yazılmaz çok güvensiz.Md5 yazılsada neden direk şifre yazılsın bilmiyorum duymadım böyle birşey.
-
Merhaba Arkadaşlar... Md5 Şifreleri Orginali Sadece Rakamsa Kırabilirsin Sadece Harflerle İsede Kırabilirsin Ama Karışık İse Sanırım Kırmıyor Sanşınızı Deneyin Ben 100 MD5 Şifresi Denedimse 70 Civarı Kırmışımdır Adres Aşağıda
Sadece Rakam şifreleri örnek : 6415641
Sadece Harf Şifreleri örnek : yansima
Bu Şekildeki Şifreleri 2 Saniyede Kırın Bu Kıyağımıda Unutmayın!
-
yansima bunu yazdı:
-----------------------------Merhaba Arkadaşlar... Md5 Şifreleri Orginali Sadece Rakamsa Kırabilirsin Sadece Harflerle İsede Kırabilirsin Ama Karışık İse Sanırım Kırmıyor Sanşınızı Deneyin Ben 100 MD5 Şifresi Denedimse 70 Civarı Kırmışımdır Adres Aşağıda
Sadece Rakam şifreleri örnek : 6415641
Sadece Harf Şifreleri örnek : yansima
Bu Şekildeki Şifreleri 2 Saniyede Kırın Bu Kıyağımıda Unutmayın!
-----------------------------
Yok hoca alakası yok o tür şifreleri de çözer ancak uzun sürer : ) . md5 hashini çözeceksin diyelim bu x karakter uzunlukta olduğunu sandığın bir hash var diyelim,md5 kıran uygulama buna göre tüm şifrelerin md5 karşılıklarıyla senin elindeki hashi karşılaştırır ve sana buna göre bir sonuç iletir. -
laa geçen bende bununla ilgili FireX in kafasını s... tiydim :d adam anlattı anlattı ben anlamadım die ilk sorduğum soruyu bidaha bi sordum :S sonra kendimde farkına vardım herif sanki bana değilde duvara konuşuomuş gibi oldu ö. dilerim FireX cim ... zumsuk um kardeşim değerli bilgilerin için çok saol...
-
zumsuk teşekkür ediorum.
[beyaz tahribat] konuları hep pür dikkat okumuşumdur.
Buda guzel yazılardan bi tanesi. (:
-
Md5 hakkında öğrenmek istediğim bir çok sorunun cevabını yazmışsın.Teşekkürler zumsuk...
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------önemli dğeil nurky paylaşım yapmaya çalışıyorum.MD5 gerçekten çok farklı bir olay.
Md5 ten daha iyi kriptolama tekniği varmıdır tek yonlu ?
birde şey merak ediyorum sitelerde şifremi unuttuğum dediğimizde maile şifre gönderenler var.Bunlar md5 li kriptolamıyor mu bildiğim kadarıyla büyük portallar kriptosuz olmaz.O zaman kriptoludur bir türlü bulamadım cevabını bilen vamrı bunun ?
-----------------------------kriptoludur.
PasswordsPro 2.3.2.0: MD4, MD5, MySQL vb. password recovery, Rainbow-tables attack dahil
-
ya birde sunun cozuculeri olsu tam uper olucakeline saglık zumsuk
-
SHA kriptosu daha zor çözülmüştür..o daha sağlamdır md5 e göre. smf scriptinde kullanılan kripto tekniğidir.