folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Beyin Fırtınası : Bilgisayara Sanal Santral Kurulumu

Beyin Fırtınası : Bilgisayara Sanal Santral Kurulumu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    streetw1se
    streetw1se's avatar
    Erkek

Bedavaya konuşmaya çalışmıyorum :) Şirketlerde kullanılan santrali sanal olarak olabilir mi diye merak ettim sadece... Çıkış için belki bir switche bağlı ip telefon gibi bişeyler olabilr mi diye hayal ettim.

-----

Olgunisik istediğim tam da bunun gibi bişey.Detaylı döküman vs varsa paylaşırsan sevinirim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ben bir defasında yapmıştım böyle bişey mümkün dostum...Hatta 15 tane abonem bile vardı heryerden beleş konuşuyorduk arkadaşlarla.3CX Phone Server diye bir santral var IP destekli çalışıyor...

Client pc ler için ise iphoneye benzer telefoon programı var ayrıca cep telefonları için android ve iphone destekli telefon programları var .Bunları kurdukrtan sonra cepten bile internet üzerinden bedava görüşürsün.Hatta işi dahada büyütürsen Voip destekli modemleri bile santralinle ilişkilendirip diğer müşterilerini kendi santral oaboneliğin üzerinden konuşturabilirsin.Müşteri hizmetleri numarası ve sesli yanıt sistemide yapmıştım tuş kodlarıyla müşteriyi kendime yönlendiriyordum.

Ama biraz santrallerin çalışma mantığını bilmen gerek.

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Öncelikle 1 adet analog datayı digital dataya ceviren kartlardan alman lazım böylelikle bir telefon hattı üzerinden 10 numaraya kadar hizmet verebiliyorsun.Ek olarak asterix yada benzeri bir voip plartformuyla santral kurabilirin.

Ben trixbox kullanıyorum özel bir linux dağıtımı eposta ve voicebox'a kadar bir çok olayı var.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihcan38
    salihcan38's avatar
    Erkek

Emin değilim ama yapmak istediğin şey söyle bişey mi yani amacın yanlış olmasın.

http://www.telesis.com.tr/telesis.php?ID=01-05

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    streetw1se
    streetw1se's avatar
    Erkek

salihcan38 bunu yazdı:
    -----------------------------

Emin değilim ama yapmak istediğin şey söyle bişey mi yani amacın yanlış olmasın.

http://www.telesis.com.tr/telesis.php?ID=01-05

-----------------------------

Bu da değişik birşeymiş ama ben pc üzerinden bir alternatif sanal santral uygulamasını merak ediyorum daha çok...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Derin ve dökümanı bol bir konu. Eğer profesyonel olarak ilgileniyorsan karel ucap al derim. Slax linux ile çalışan serverı ile beraber geliyor. Ayrıca destek çok önemlidir ve bu konuda Türkiyede adam akıllı destek bulabileceğin tek firma karel.Eğer işyerim orta boyda (iç hat abonen 10 dan çok, 150 den az), şubelerim yok veya birkaç tane, standart haberleşme dışında birşey aramıyoruz dersen hangi marka olursa olsun bilgisayara kurulu santraller çok pahalı olur. Telesis nano v6, telesis p24, telesis x1 ya da karel ıpv20, karel, ıpv50,karel ds200 gibi bilgisayar olmayan ama yazılımsal santralin en az %70 özelliklerine sahip ıp santrallerden al derim. Karel ds200 lere kapasiteye göre 3 model olsada hangisini alırsan al ıpx kartı da eklet. Cpu su v4 olarda bazı özellikleri olsada ıpx dehşet birşey. Vaaay be biz şimdiye kadar telefon kullanmıyormuşuz, dumanla haberleşiyormuşuz a.q diyeceksin. Alırken tüm lisanslarıda al, sonradan almak çok pahalıya geliyor. iş yerinin ve varsa şubelerinin, saha elemanlarının sayısını vb. yi içeren basit bir profil çizermisin? Santrali değiştirme nedeniniz ve beklentilerinizide eklemeyi unutma. Ciddi alıcı isen hem karel hemde telesisden üst düzey pazarlama elemanları ile irtibata geçmeni sağlayabilirim. sağlam pazarlık yapar ve eline yüzüne bulaştırmadan iki firmayıda birbirine vurdurursan en az %25 düşüyorlar fiyatta. amatör olarak ilgileniyorsan ve bilgisayarla özellikle linuxla aran baya baya iyiyse asterix kurmayı deneyebilirsin. Yok ben öylesine merak saldım, geçerken uğradım diyorsan 3cx in ücretsiz sürümünü deneyebilirsin. Konuyu açan arkadaşım al sana bir destek daha. Bilgisayarına,cep telefonuna, tabletine vb. ye sip yazılımı yüklü ise sana kendi santralimden birkaç günlüğüne de olsa 2 adet sip account u verebilirim. Birini kendin kullanırsın diğerini arkadaşına, amerikadaki halana yada keyfin kimi isterse ona verirsin. Merağını gidermek, denemek için kullanabilirsin.
Toplam Hit: 5541 Toplam Mesaj: 17