Beyin Fırtınası Açık Oturum
-
Mycity bunu yazdı
Başka fikri olan yokmu bu konuda
maddi ve manevi olarak destek lazım..
Tabi maddi yönden çok manevi destek lazım..
Mesela : sen bir mangal kömürüsün birisi seni yellemesi lazım ;)
-
Önce proje mi bunu öğrenmelisin
Bunu öğrenip olduğunu kabul ettiğimiz yoldan ilerlersek subtitles
Scope nedir bunu bilmelisin, ve kesinlikle riayet etmelisin çünkü kapsamını değiştirdiğin anda yeniden bir gözden geçirme süreci ve değişiklikler seni bekliyor olacak. -Burada yanlış anlaşılma olmasın, kapsam değiştirmek risklidir ancak bu yararlı olmayacağı anlamına gelmez-, -Kapsamdan ifade edilen ise ne yapacağım sorusunun açık ve net olması, yaptığınla ulaşmak istediğinin birbiri ile uyuşması-
İyi bir proje planı olması gerekir, bu işi ne zaman yapacağım ne kadar sürede yapacağım, bu işin StoS EtoS gibi dependency durumları var mı ? Yani sen yemek yaparken tavada önce yağı kızdırıp atacağını tavanın içine atarsın, ancak yemeğin malzemelerini hazırlerken önce domatesi kesmem lazım sonra soğanı demezsin ister 2sini aynı anda kesersin ister sırayla.-anlaşılmıştır umarım-
Herşeyden önce bir WBS oluşturman lazım yani iş kırılım yapısı. Ne yapacağını en ince ayrıntısına kadar yazmalısın.
Proje ekibiyle sürekli kontak halinde olmalısın ve gerekmedikçe toplantıları ertelememelisin -çok önemlidir bu toplantılar-
Teknik kısmı yukardakiler ve bunlar sadece %100 olması gereken şeyler bunun dışında bir dolu analiz var fakat burayı baymak istemiyorum.
Sosyal olarak ise
Mutlaka tanıdığın insanlarla çalışmaya çalış-inan bana dışarıda tanıdığın adamdan çok daha iyi iş yapan vardır ve sen onunla çalışırken karşılaşacağın süpriz sayısı daha yüksek olduğu için aldığın risk daha fazladır- , -tanıdığın adamın en azından o işi ne kadar yapacagını nasıl yapacagını zartını zurtunu bilirsin-
Aidiyet, proje için kendini inandırmalısın, hatta kandırmalısın ki ona sahiplenebilesin.
Maddiyat
vb
vb
Çok ıvır zıvır şeyler eklenebilir, ancak hepsinin bir noktada lazım olacağını hesaba katarak adımları atmak gereklidir diye düşünüyorum.