folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Beyin Fırtınasına Mürid Lazım

Beyin Fırtınasına Mürid Lazım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

kardeşim sizin sistem nasıl ama ben colgate de çalışırken işlem şu şekildi ...

Boş tüpler makineye verilir. Arkasına Dolum olur sonra kapatılır sonra kutulara geçer sonra 12 12 li üst üste alınır sonra paketlenir

Sonra Paket (Karton kutu) Karton kutu bant üzerinde geçerken lazerle barkod yapıştırılır..

Peki siz nasıl yaparsınız renk algılayıcı koyarsınız ürünlerin bi yerinede renkler koyarsınız tek bir adet renk ...

Kırmızı a ürününü temsil eder

mavi b :)

Lazer yazıcı kırmızı görünce kırmızı olanın barkodu yazdırırı :Q

maviyi görünce mavininkini :

Bildiklerim bu kadar kardeşim .. umarım yardımı olur

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

PM de de anlattığım gibi

Sensörün amacı zaten ürünü sıflandırmak değil mi?

senin radyatör kaç bileşenden oluşuyor

1. yan kapak ( boyut bilgisi, renk bilgisi, desen bilgisi, zart bilgisi, zurt bilgisi )

bunlar yan kapağın tanımlayıcılarıdır.KKdan geçmiş her yan kapak için bir barkod bu yankapağın türünü belirleyen bir "ara barkod etiket" oluşturur                             ve üzerine yapıştırır

2.  ızgara ( ızgar için de aynı şekilde)

Montaj hattının sonunda ya da ambalaj hattında barkod okuyucu yan kapak barkodunu okur   bir de ızgara kodunu okur

atıyorum ahşap desenli 800x600 yankapak , yuvarlak delikli 800*15 ızgara

veri tabanında bakar bu son ürün "lalezar" kodu da şuymuş deyip mamul kodunu basar geçer...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

http://img148.imageshack.us/i/sdfsa.jpg/

resimdeki ölçülerde uzunluklar ve 11 21 33 gibi bes farklı genişilike yukardaki boylarda panel radyatörler var, işimiz zor mühendis olmadan mühendislik yaptırıyorlar :s

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Sizin üretim bandı nasıl?

perdeler ve kolonlar nasıl üretiliyor;?

her bir bandda farklı bir  ürün mü monte ediliyor

üretim bandı bazen şu bazen bu ürünü mü üretiyor

diyelim ki senin perde üretim bandın bu gün 800x600 üretim yapıyor

ve sen bir perdeyi şu özelliklerle tanımlıyorsun

( boyut,kullanılan malzeme,renk)

boyut bilgisi: 10 (800x600); 20 (400x600); 30 (500x500)

malzeme bilgisi:11 (0.8 mm sac); 12 (1 mm sac ); 13 (0,9 alüminyum )

renk bilgisi 1 beyaz, 2 sarı,3 ral125

şimdi perde üretim bandı 800x600 1mm beyaz perde üretirken barkod basan makinaya (10,12,1) barkodu bastırırsın ve bu perdeye etiketi

yapıştıtısın ya da lazerle yaktırırsın... bu etiket montaj hattında zaten kendi özelliklerini sisteme bildirecek

sonra kolon da aynı şekilde  o da

boyut bilgisi (10,20,30.. ) , kolon sayısı (1 1 kolon, 2 2kolon , 3 3kolon), malzeme (11 0,8mm, 12 1mm...)

kolon bandı 800x600 Kolon Kolon 0,8 mm üretim yapıyorsa barkod (10,2,11) kodunu yakacak

montaj hattındaki barkod okyucu da (10,12,1) ve (10,2,11)  kodlarını okuyacak ve

ahan da mamül 800x60 pKK beyaz, 0,8 mm sac deyip basacak kodunu...

ha sen bizzat yapmıycaksan yazılım donımdan anlamıyorsan hiç uğraşma...

iş nerede? bakarsın mühendis göndeririz...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

Hocam yanlıs anlama merakdan soruyorum sızde serı uretım dıye bır sey yokmu?

Toplam Hit: 2212 Toplam Mesaj: 16