Beyin Kanaması
-
Duymayı bırak yaşıyoruz hanım geçirdi kasım ayında sol taraf komple gitti sonra sonra geri gelmeye başladı ama hala sıkıtı devam Yürümede. Kanama diyince bununda çeşitleri var benim bildiğim 2 tane var belki dahada vardır 1 damarda baloncuk olup patlayıp kanama (Ebru Gündeş mesela) 2 damar yumağı kılcal damarların çoğalıp belli bir yaştan sonra kanaması (30 yaştan sonra genellikle buda bizimkisi). İkiside kanama yerinin bölgesine göre tehlikeleri değişe biliyor mesela kafanın arka tarafındaki kanamaları hiç iyi söylemiyor doktorlar en çekindikleri yerler beyin ameliyatı bile sağ tarafı ayrı uzmanlar yapıyor sol tarafı ayrı uzmanlar mesela baloncuk ameliyatı yapan doktor ayrı damar yumağını yapan ayrı kısacası zor işler çeken bilir. geçen ay 3 kutu botox yapıldı bacağa onu doktoruna danış ve sinir hücrelerine güç vermesi için bir iğne var (vitamin) iki ampulü birleştirip vuruyorlar bunları doktoruna sor devlet karşılıyor bu iğneleri botoxda dahil ve bundan sonra En Önemlisi bu işte fizyoterapistin gerçekten iyi biri olması allahtan bizim fizyoterapistimiz çok iyi ama yinede araştırıyoruz bu hafta Sportomed (Türkiyedeki büyük spor kulüplerin oyuncuları gidiyor) gittik muayene olmak için fizyoterapistimizin iyi çalıştırdığını söyledi ve bir kaç öneride bulundular akılma gelenler şimdilik bunlar çok geçmiş olsun.
-
Yaklaşık 6 sene once babam yuksek tansiyon sebebiyle beyin kanamasi gecirdi. 2 ay yogun bakimda kaldi. Sonrasinda 4 aylik hafiza kaybi yasadi cok sukur suan hersey yolunda. Beyin kanamasi sonrasi relakslık durumu bizimkine mahsus zannediyodum meger genelde durum boyleymis :D gecmis olsun.
-
Bu arada bu etkiler kalıcımı? sanmıyorum çünkü yavaş yavaş çok iyi yol aldın.
Beyin kanamasının faydası tabiki yok hocam. Ama zorlayarak şöyle bir fayda çıkarabilirim.
Zor bir durum fakat yürüyememen ve konuşamaman dünya çapında bir grafiker/yazılımcı/makina tasarımcısı/Oyun yazarı/Senarist/Yazar vs olmana engel değil.
Hatta mevcut durumun daha kolay iş bulmana (engelliler için büyk şirketlerde ayrı kadro olması gerekior), bulamadığında da devletten yardım parası alarak fazla stres yapmadan yaşamanda rol oynayabilir.
Hatta bişeyi kafaya takarsan senin için şunu diyebilirler, abi bi adam var adam hiçbişey yapamior yürüyemior, konusamiyor sadece c++ yazıyor. bi ömür c++ yazmış artık aşılamaz mertebesine erişmiş. Extrem örnek için bkz: Stephen hawking
HolyOne tarafından 27/Haz/15 03:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Update: beyin hasarı harbiden yeni yetenekler katabiliyormuş insana
https://www.youtube.com/watch?v=bkk-reZGFw8
Kafayı vuran adamın nöronları reroute olduğu için çatır çatır piano çalabildiğini anlatıyor.
Zor bir ihtimal ama piano çalımayı, yazı ezberlemeyi, matematik işlemlerini vs dene istersen bi =)
-
@holyone
evet hocam kalıcı bişey yokmuş ama iyileşme süreci çok yavaş olurmuş. böyle milim milim. evet engel değil ama daha dün ne yaptığımı bile hatırlayamıyom. gerçi bu hatırlama şeysi nasıl bir olay anlamış değilim. ufaktan vbasic'te program bile yazdım. programlamanın mantığını hatırlıyom ama iş yeni bişey öğrenmeye gelince tıkanıyom. duaları bile hatırladığım yerlerde yanlışım varsa düzeltebiliyom ama yeni öğrenemiyom.
iş imkanım var hocam. kaza öncesi diş hekimleri cihazlarını teknik servisliği yapıyodum abimle beraber. şimdi servislere gidemiyom ama dükkanda halledilecek işleri yapıyorum. bide şu engelli olayını kendime yakıştıramıyom zoruma gidiyor. çünkü iyileşme: yürüme ve konuşma umudum var. iş yeime gitmeye de başladım daha ne olsun.
pek öyle bişeyi kafaya takacak zamanım yok. boş vaktim olursa fizik tedavi çalışıyom. bi vakit ayarlasam sitemi yazmaya devam edecem. şu son halimle ilgili bölüm açıp oraya yorum falan bişey yapacam ama...
@mistik
hocam sana da geçmiş olsun. halini az çok anlayabilirim. sorularımı mesaj attım
-
HolyOne bunu yazdı
Update: beyin hasarı harbiden yeni yetenekler katabiliyormuş insana
https://www.youtube.com/watch?v=bkk-reZGFw8
Kafayı vuran adamın nöronları reroute olduğu için çatır çatır piano çalabildiğini anlatıyor.
Zor bir ihtimal ama piano çalımayı, yazı ezberlemeyi, matematik işlemlerini vs dene istersen bi =)
aynı konuyu aynı örnekle (piyano) fringe'de işlemişlerdi. ne kadar doğru bilmiyordum, sayende öğrenmiş oldum.
-
Hocam Kranium'daki kesik oranına göre askerlikten yırtma ihtimalin yüksek. Ortaokuldayken geçirdim ben de, 8cm2 den büyük alanda yapılan operasyonlar askerlikten muaf ediyor.. Avantaj diyince aklıma geldi :)
https://eksisozluk.com/entry/8350735
2. kraniumda 8 cm2'den büyük olan, kraniotomiler ve 8 cm2'den büyük olan kranioplasti ile kapatılmış kraniektomiler (travmatik, intrakraniyal selim lezyonlar veya cerrahi tedavi sırasında oluşan, eeg bulgusu vermeyen, nörolojik ve psikiyatrik semptom vermeyen).
-
NmC bunu yazdı
Hocam Kranium'daki kesik oranına göre askerlikten yırtma ihtimalin yüksek. Ortaokuldayken geçirdim ben de, 8cm2 den büyük alanda yapılan operasyonlar askerlikten muaf ediyor.. Avantaj diyince aklıma geldi :)
2. kraniumda 8 cm2'den büyük olan, kraniotomiler ve 8 cm2'den büyük olan kranioplasti ile kapatılmış kraniektomiler (travmatik, intrakraniyal selim lezyonlar veya cerrahi tedavi sırasında oluşan, eeg bulgusu vermeyen, nörolojik ve psikiyatrik semptom vermeyen).
hocam yaşım 27 askerliği acemiliği yenifoça usta birliği batman j. taburunda yaptım. diğer yazdıkların yabancı değil ama her zamanki gibi bişey anlamadım (:
-
ajan1111 bunu yazdıNmC bunu yazdı
hocam yaşım 27 askerliği acemiliği yenifoça usta birliği batman j. taburunda yaptım. diğer yazdıkların yabancı değil ama her zamanki gibi bişey anlamadım (:
Benim de 26 Henüz yapmadım askerliği, bu yaz çürük raporu alacağım muhtemelen. O yüzden şeettiydim :)