folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Beyin Kanaması Ve Unutkanlık

Beyin Kanaması Ve Unutkanlık

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

yaaa arkadaşlar bilen bilir beyin kanaması geçirmiştim. nişanlıydım düğünüme 3 hafta vardı. ama bu beyin kanaması yüzünden birçok şeyi unuttum nişanım dahil. bırak nişanlandığım kızı bile ayarlayacağım biri olarak görüyodum. tüm bu birkaç sene silinmiş. şuan yaşım 27, 25 yaşımda trafik kazası geçirdim. yani 23, 24, 25 yaşlarımı hatırlayamıyorum. ama  öncesi duruyor. askerliğimi askerdem geldiğim zamanları hatırlıyom. bırak önceki ufak detayları bile hatırlıyom. bu beyinde bilgi nereye kaydediliyo ne şekilde kaydediliyo bilen varmı?

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tekrar geçmiş olsun hocam
    inş zamanla düzelir ve herşeyi hatırlarsın
    yazdıklarını okuyunca direk aklıma kara kutu dizisi geldi
    bu dizi hafızasını kaybetmiş birini anlatıyor, yararlı olrumu bilemem ama uygun vakitte izlemeni tavsiye ederim

Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Bendede var bu neden bilemedim. Öyle bakkala giderken listeden birşeyi unutmak değil. Arkadaşlarla bir yere gitmişiz herkes gülerek eğlenerek anlatıyor. Ben hatırlamıyorum. İşin tuhafı fotoğraflarda da varım.

arbeit macht frei
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

beyin insanların hala gizemi koruduğu  bir alan

sana sanki şuraya kaydediyor desem sana bir faydası olmayacak.

çok merak ediyorsan bilimsel makaleler okuyarak bütün internette okunmadık yazı bırakma

ama tavsiyem öneceden de yazmıştım

hafızasını tümden kaybeden var

uzun süreli kayıp yaşayan var

bakınız momento ve ghajini filmlerine

örnekler çoğaltılabilir.

haline şükret. bence 3 yılı hatırlayacağım diye geri kalan yıllarını mahvedeceksin.

ama hipnoz bir yöntem olabilirmi doktora gidip danışabilir ve bir uzaman yaptırabilirsin.

çünkü eğer yanlış birşeyler olursa daha beter olursun. zihinle oynamak çok şakaya gelecek birşey değil.

lisanslı uzman birine danışabilirsin. ama unutmak istediklerinide ortaya çıkartabilir.

bu bir çeşit sistem geri yükleme beyine. iyi dosyayı gelsin dersin sildiğin virüste gelir

bilmem anlatabildimmi

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

psikolojik travnma da olabilir hocam. sadece kayıt yapan yer hasar gördü diye düşünme. birkaç doktordan görüş alman lazım.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Hocam geçmiş olsun..Zamanla göreceğin olaylar anımsatır inşallah.. 

Syntax error..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek
    1234567B bunu yazdı

Bendede var bu neden bilemedim. Öyle bakkala giderken listeden birşeyi unutmak değil. Arkadaşlarla bir yere gitmişiz herkes gülerek eğlenerek anlatıyor. Ben hatırlamıyorum. İşin tuhafı fotoğraflarda da varım.

kabadayı filmindeki gibi

-benim bir hastalığım var herşeyi unutuyorum, şimdi seni burda vururum ve gram vicdan acısı çekmem

:))

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Geçmiş olsun hocam.

Burada olaysal bellek ile ilgili bir kayıp var gibi gözüküyor. Bu kısımdan, anıları inşa eden hipokampus ve bilgilerin tutulduğu yer olan neokorteks sorumlu. Her şey belli bir yere gitmiyor, hatırlarken tekrar beyinde bir araya getiriliyor. Bu sebeple anılarımızda gerçekte olmayan detaylar hatırlayabiliyoruz ve hiçbir anımız gerçekle birebir örtüşmüyor. Misal bir doğum günü partisine hiç gelmemiş birisi gelmiş gibi hatırlanabiliyor. Hipokampus her daim anıları inşa ettiğinden ve ara beyinde, limbik sistemin bir parçası olduğundan buranın zarar görmesi zor ve böyle bir durum varsa etkisi her daim tüm anılarda gözlemlenir. Ama bu olasılık düşük. Neokorteks beynin üst kısmında büyük bir alan kapladığından ve bu sebeple zarar görme olasılığı yüksek olduğundan genelde burası zarar görüyor ancak canlı için hayati bir kayıp olmuyor bu. Sadece anılarının bir kısmı gidiyor. (Gerçekten gittiğinin de garantisi yok. İlerki yıllarda kısmen de olsa geri dönme ihtimali var)

Neokorteks, insan beyninin çok büyük bir kısmını oluşturan ve elektrik verildiğinde somut hiçbir tepki vermeyen, motor, hayati, vb. faaliyetler dışında kullanılabilir geniş bir alan sunan, büyük bir boşluk olması sebebiyle soyut düşünceye zemin olan yani insanı insan yapan önemli kısımlardan birisi ancak çok geniş ve genel amaçlı olması sebebiyle beynin telafi edilebilir bir kısmı.

Bu konuda detaylı bir bilgi arıyorsan ve benzer, daha ötesi durumlar yaşayan insanların durumlarını okumak istiyorsan nörobilim kitaplarından sadece bellek üzerine olan, Harvard Üniversitesi Profesörü Daniel L. Schancter'ın yazdığı Belleğin İzinde'yi tavsiye ederim.

http://www.idefix.com/kitap/bellegin-izinde-daniel-l-schancter/tanim.asp?sid=E3YOUJNJU5KF155T3M0M

Beyin hakkında bilinmeyen pek çok şey olsa da, kaza geçiren insanların deneyimleri, pozitron emisyon tomografisi, MRI sayesinde bir o kadar da bilgi edinilmiş durumda.

anonim6918524 tarafından 19/Nis/15 17:51 tarihinde düzenlenmiştir

λ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ya ben hep merak etmisimdir bu hafıza kaybı nasıl birşeydir?

Yani diyelim bir databse var harddiske. Buna biraz darbe vursak ne olur? calismaz hale gelir o database yada en iyi sartlarda kismi hatalarla dolar.

Fakat hicbi zaman harddiske vurdum diye icindeki databasein son 1 senesi silinmez. Yani silinme rastgele olur.

Fakat beyindeki hafıza kayıplarında nedense son dönemlere birşey oluyor. Ben freelance bilim adamı olarak bunu açıklayamıyorum. Aklıma tek gelen şey en yeni bilgilerin beynin dış kısmına yazılıp zamanla iç tarafına aktarılması bu sebeple gelen darbenin dış tarafı etkileyerek yeni deneyimleri unutmamızı sağlaması. Tabi bunu doğrulayacak kadar uzmanı değilim. sadece hipotez. Eğer hafıza sorunu ile ilgili birşeyler daha anlatırsan belki hipotezimi geliştirebilirim.

Sana tavsiyem ise cevrenden bu 3 sene icinde hangi müzikleri dinlediğini öğrenmen ve onları tekrar tekrar dinlemen. Beynin relational yapısından dolayı göreceksin bu aradaki birçok şeyi hatırliycaksın.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Sana tavsiyem ise cevrenden bu 3 sene icinde hangi müzikleri dinlediğini öğrenmen ve onları tekrar tekrar dinlemen. Beynin relational yapısından dolayı göreceksin bu aradaki birçok şeyi hatırliycaksın.

çok mantıklı

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Ya ben hep merak etmisimdir bu hafıza kaybı nasıl birşeydir?

Yani diyelim bir databse var harddiske. Buna biraz darbe vursak ne olur? calismaz hale gelir o database yada en iyi sartlarda kismi hatalarla dolar.

Fakat hicbi zaman harddiske vurdum diye icindeki databasein son 1 senesi silinmez. Yani silinme rastgele olur.

Fakat beyindeki hafıza kayıplarında nedense son dönemlere birşey oluyor. Ben freelance bilim adamı olarak bunu açıklayamıyorum. Aklıma tek gelen şey en yeni bilgilerin beynin dış kısmına yazılıp zamanla iç tarafına aktarılması bu sebeple gelen darbenin dış tarafı etkileyerek yeni deneyimleri unutmamızı sağlaması. Tabi bunu doğrulayacak kadar uzmanı değilim. sadece hipotez. Eğer hafıza sorunu ile ilgili birşeyler daha anlatırsan belki hipotezimi geliştirebilirim.

hocam bunu bari elektronikleştirme. Bununla ilgili sana tavsiyem biraz rehabilitasyon desteği alman, sana katkısı faydası olacaktır. Bununla ilgili uzmanlar vardır mutlaka bi araştır, kitaplar oku neler yapılabilineceğine dair

ArduouS tarafından 19/Nis/15 18:04 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 4152 Toplam Mesaj: 23