Beynin Çözülemeyen 10 Sırrı...
-
hocam ben gidip de Allah'ı araştırıcam demiorumki, insan beyninin programlama mekanizmasını çözersem değişik projelerim var diorum :)
-
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------
yunus_89 bunu yazdı:
cold-m4 bunu yazdı:
herseysanal bunu yazdı:
-----------------------------1. Bilgi nöronlarda nasıl kodlanıyor?
Beynin en karışık işlemlerinden bir tanesi, bilginin kodlanması. Bu süreçte beyindeki nöronlar, yani sinir hücreleri, zarlarının dışında elektrik akımı oluşturuyor. Bu elektrik akımları, akson adı verilen uzantılara ulaşarak, onlar vasıtasıyla gerekli olan kimyasal sinyallerin açığa çıkmasını sağlıyor. Bu akımlar sayesinde dünyayla, çevremizde olup bitenle ilgili bilgiler beynimize aktarılıyor. Ne görüyorum?, Aç mıyım?, Hangi sokağa sapayım? gibi sorulara yanıt işte böyle bulunuyor.
şu olayı tam çözersem önümüzdeki yüzyıla damgasını vuracak projelerim var :)
ama gel gör ki saçma sapan derslere kafa yorup össyi kazanmak zorundayım :|
-----------------------------Hocam boşa uğraşma bir insanın asla anlayamayacağı konular vardır insanın beyni yetmez o konulara fazla uğraşma sen hem kim bilir daha neler var bilmediğimiz "Allah size ilminin istediği kadarını zamanı geldiğinde öğretir öğretmek istemediklerini bilemezsiniz" yada bunun gibi bir ayetti yanlış hatırlamıyorsam
Ya geç onları..İnsan beyni herşeyi açıklamaya yeter,zamanla insan beyni yetmez dediğiniz konularda açıklanır elbet...
-----------------------------"Allah size ilminin istediği kadarını zamanı geldiğinde öğretir öğretmek istemediklerini bilemezsiniz"zamanı geldiğinde öğreniz elbet,Allah istediğinde yani.İnsan acizdir
-
cold-m4 bunu yazdı:
hocam ben gidip de Allah'ı araştırıcam demiorumki, insan beyninin programlama mekanizmasını çözersem değişik projelerim var diorum :)
-----------------------------Hocam bende diyorumki çözemeyiz:Dİnsan beynini bir insan proglamlamadığı için çözemeyiz zaten bir bilgisayar bir şifre çözülür ama beyin bir mucizedir daha insanın her hangi bir uzvu tam anlamıyla öğrenilememişken beyin çözülemez.Evren ve insanlar öyle bir düzene göre yaratılmışkı bu düzen hiçbir zaman tam anlamıyla çözülemeyecek.Bu arada projelerini merak ettim doğrusu
-
yunus_89 bunu yazdı:
cold-m4 bunu yazdı:
herseysanal bunu yazdı:
-----------------------------1. Bilgi nöronlarda nasıl kodlanıyor?
Beynin en karışık işlemlerinden bir tanesi, bilginin kodlanması. Bu süreçte beyindeki nöronlar, yani sinir hücreleri, zarlarının dışında elektrik akımı oluşturuyor. Bu elektrik akımları, akson adı verilen uzantılara ulaşarak, onlar vasıtasıyla gerekli olan kimyasal sinyallerin açığa çıkmasını sağlıyor. Bu akımlar sayesinde dünyayla, çevremizde olup bitenle ilgili bilgiler beynimize aktarılıyor. Ne görüyorum?, Aç mıyım?, Hangi sokağa sapayım? gibi sorulara yanıt işte böyle bulunuyor.
şu olayı tam çözersem önümüzdeki yüzyıla damgasını vuracak projelerim var :)
ama gel gör ki saçma sapan derslere kafa yorup össyi kazanmak zorundayım :|
-----------------------------Hocam boşa uğraşma bir insanın asla anlayamayacağı konular vardır insanın beyni yetmez o konulara fazla uğraşma sen hem kim bilir daha neler var bilmediğimiz "Allah size ilminin istediği kadarını zamanı geldiğinde öğretir öğretmek istemediklerini bilemezsiniz" yada bunun gibi bir ayetti yanlış hatırlamıyorsam
-----------------------------yine allahın büyüklüğünü burda görüyoruz ki herkezi eşti yaratmamış.Herkez bu düşüncede olsa idi şu anda en basit hastalıktan ölüdrük.ALLAH'a şükür ki doktorlar sürekli araştırıyor ve birşeyler buluyor.Yaw kuranda yapamayız diye yazıyor boşver aklımız ermez demiyorlar yine ALLAH tan.
Diğer bir durumda maalesef kendimizi körelten össdir.