BGA Rework Cihazı (Fikir+Tavsiye)
-
hocam çine bak birde
-
hocam makinayı alınca iş bitiyormu sanıyorsun.Elekjtronik konusunda sağlam tecrübeye ve bilgiye ihtiyacın olması lazım.
Zengin olma hayali ile bga cihazı alıp sonra beceremeyen makinayı yarı fiyatına satan kaç arkadaşım var.
Kısacası çok sağlam bilgin ve tecrüben yoksa bulaşma.Yada önce tecrübe edin sonra başla
-
BGA işi de her iş gibi bir iştir, zengin olamazsın anca karnını doyurursun. BGA yaparken jag değişimi, usb değişimi, ekran değişimi, klavye değişimi gibi ek işler gelir senin kârın buradan olacaktır. Mesela bizim C3 ile anlaşmamız vardı 20 25 usd seviyesinden klavye alıyroduk, 120 tl altına klavye değişimi yaptığımızı hatırlamıyorum.
Hassas elektronik bilgin varsa 1 ay kurs ve 1 ay stajla iyi duruma gelirsin.Tamiratlar genelde kronik arızaların giderilmesi şeklindedir ve ülkemize gelen notebooklar her zaman avrupa ve abd de bizden daha önce piyasaya sürülür ve arızalanır, iyi bir ingilizceyle onarım proseslerini her zaman net üzerinde bulabilirsin. El, göz hassasiyeti sabır ve konsantrasyon isteyen bir iştir. Yine ülkemizde bu işle ilgili olarak atlatma, yol çekme görüntü alma gibi saçma sapan terimler üretilmiştir. İngilizce terimler bilinmeli ve tamir prosesleri buna göre aratılmalıdır.
Çizgi Elektroniğin güzel kursları vardı hâla devam ediyor mu bilmiyorum, bu kurslardan birinde teorik elektronik gözden geçirildikten sonra notebook anakartları üzerindeki tüm elemanlar tanıtılıyor arıza tespit adımları ve onarım adımları teorik olarak anlatılıp verilebildiği kadar pratik veriliyordu ve eğitim sonunda içinde bulunulan aya kadar gelmiş geçmiş tüm kronik sorunlar excel tablosu olarak kursiyere sunuluyordu.
BGA cihazı almadan önce işi iyice öğrenmelisiniz, aksi halde swordfish üyenin de anlattığı gibi aldığınız cihazı yarı fiyatına satmaya uğraşırsınız.
-
Usta ben bga cihaı kosgeb destekli alacağım için maddi olarak çok sıkıntı yaşatmaz. Kursa katılmayı düşünüyorum zaten şöyle adam gibi bir kursa katılmak istiyorum. elektronikle aram fena değildir. ama çokda iyi değildir.
-
mchacker bunu yazdı:
-----------------------------Usta ben bga cihaı kosgeb destekli alacağım için maddi olarak çok sıkıntı yaşatmaz. Kursa katılmayı düşünüyorum zaten şöyle adam gibi bir kursa katılmak istiyorum. elektronikle aram fena değildir. ama çokda iyi değildir.
-----------------------------kosgeb bu işe kredi veriyorsa kosgebin a.k.
edit: yazamadan edemedim: hoca sen elektronikle aram fena değildir diyorsun, senin elektroniği yalayıp yutmuş olman lazım ki o kurs bir boka yarasın.