Bi Felsefe Uzerine Yapilmis Tavsiye Edebileceginiz Filmler
-
ever arkdaslar basliktada gordugunuz gibi boyle cok begendiginiz filmler varmi
-
evet aslına tavsiye edilse güzel olur. 2/3 yıl önce izlediğim filimde şizofreni hastası olan bir mat mühendisi, yada fizik mühendisiydi; hayatını konu alan bir filim izlemiştim güzeldi. Böyle kendi odasına sürekli notlar yazan. bir sürü rakam arasında şifre görebilmek kabiliyetine sahip biriydi. Hastalık yüzünden kendi çocuğunu boğmaya çalışan yani o filimi tavsiye edebilirim ama adnı hatırlayamadım.
-
tahref156 bunu yazdı:
-----------------------------
evet aslına tavsiye edilse güzel olur. 2/3 yıl önce izlediğim filimde şizofreni hastası olan bir mat mühendisi, yada fizik mühendisiydi; hayatını konu alan bir filim izlemiştim güzeldi. Böyle kendi odasına sürekli notlar yazan. bir sürü rakam arasında şifre görebilmek kabiliyetine sahip biriydi. Hastalık yüzünden kendi çocuğunu boğmaya çalışan yani o filimi tavsiye edebilirim ama adnı hatırlayamadım.
-----------------------------A beautiful mind, john nash adamım. Bir bakim arsive hoca bulduklarımı paylasırım burda.
-
matrix1-2-3 felsefenin dibine vurursun..
Edit: The Sunset Limited 1 oda 2 oyuncu (Samuel Jackson - Tommy Lee Jones) bol muhabbet.Yazacaklarımın çoğunu arkadaşlar zaten yazmış..
-
e başta fight club gelir zaten.
sonra aklıma gelenleri şöyle sıralayıvereyim
waking life (sıkıcı gelebilir ama felsefenin allahı. sadece felsefe üzerine neredeyse)
alice in wonderland (en iyi bilinçaltı romanıdır, dolayısıyla filmi)
batman the dark night (özellikle joker karakteri)
the experiment
the science of sleep
v for vendetta
bunları izle, bi daha gözden geçiririz
-
Fight club
Se7en
Usual suspects
AmelieLeon: The Professional
Snatch
Ocean's 11-12-13
Benjamin button
İllusionist
Prestige
Amerikan history X
Esaretin bedeli
Pianist
1408Sin city
Pulp fiction
Rezervuar dogsV for Vandetta
İnto the wild
Matrix 1-2-3
Revolver
... -
man from the earth. tek odada geçmesine rağmen hiç sıkılmadan izlemiştim. ilk insanlardan birinin evrim geçirerek ölümsüz olması konu.
-
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=felsefi%20filmler%20dizini
Her filmin dayandığı bir felsefe bir dünya görüşü vardır. Sen felsefenin hangi disiplini üzerine kurulu bir film arıyorsun? Burada filmler felsefi türlerine göre ayrılmış.
-
The Matrix serisi her türlü akar... Benzeri olarak daha eğlenceli bi şey dersen Truman Show vardır.
-
pi
-
matrix in felsefesi hakkında bi konu vardı :/ okuyacaktım ama link i kaybettim bilen varsa paylaşabilir mi ?