Bi Soru Java Vize Sorusu Ekran Çıktısı Ne Olur
-
for(int i=0;i<=0;i++)
i ;
bu program ne yapar bi cvp verebilirmisiniz
-
-
i zaten 0a eşit. o yüzden hiç bişey olmaz. döngüye hiç girmez
-
c++ bilgimle yorumliyayim.
Bu program döngüye girer çünkü i nin ilk değeri sıfır ve i 0 a eşit veya 0 dan küçük olduğu sürece demiş.
Ama döngüde sadece i kullanılmış o kadar. Yani aslında hiç bir işlem yapmıyor. sonra i 1 kere arttırılıyor ondan sonra döngüye girmiyor.
-
uskmyo bunu yazdı:
-----------------------------
for(int i=0;i<=0;i++)
i ;
bu program ne yapar bi cvp verebilirmisiniz
-----------------------------Bence çalışmaz hata verir. Bu nasıl bir mantıktır :/
-
i tek başına bir statement olmadığı için hata verir.
-
compile error alırsın
i;
not a statement diye
-
THE_MILLER ve AydanBatanGunes arkadaşların yazdıkları yanlış olur.
İkinci satır yanlış bir kullanım olmuş, "not a statement" diye bi hata alırsın, IDE'ler derlemez bile kodu.
Eğer ikinci satırda mantıklı bir şey olsa bile sadece 1 defa çalışırdı, döngüye bir defa girip sonlanırdı..
-
for(int i=0;i<=0;i++)
demişki i nin ilk değeri 0 dır i 0 dan küçük eşit olana kadar dön.
i nin değeri ni 0 diye yazar döngüden çıkar.
-
JPriest bunu yazdı:
İkinci satır yanlış bir kullanım olmuş, "not a statement" diye bi hata alırsın, IDE'ler derlemez bile kodu.
Eğer ikinci satırda mantıklı bir şey olsa bile sadece 1 defa çalışırdı, döngüye bir defa girip sonlanırdı..
-----------------------------ben sadece for satırına yorum yaptım ve 1 defa döngüye girer demişin. hiç girmez döngüye :)
-
AydanBatanGunes bunu yazdı:
JPriest bunu yazdı:
-----------------------------ben sadece for satırına yorum yaptım ve 1 defa döngüye girer demişin. hiç girmez döngüye :)
-----------------------------Eğer if'in body kısmı düzgün olursa if'in içine 1 defa girmesi lazım.