Biber Gazı Bulundurmak?
-
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------
korkaksınız demedim.Veya kendim icinde öyleyim böyledim demedim.Bu ara genelde silahlanma merakı arttı dedim.Ayrıca tbtde ne kadar delikanlı varmış lafının sahibini dürtecek bir durum yok [ zumsuk ]benim laflarımda.Sadece amacın ne diyorum neyden korkuyorsun diyorum adam cevap veremiyor.Adam diyorki bana gıcık oldugun adamın yüzüne sıkarsın sonra doversın dıyor bende dıyorum kı senın yaptıgın mertlik degil.Önce bir lafları anlayın.Savunmak icin taşırsın ama bi arkadaşın dedigi gibi elma kesersin sana çekerlerse çekersin cebindekini.aaa ben bu adama tav oldum aaa bu benım manıtama baktı diyip biber gazını,kelebeğini cıkartırsan ne kadar dogru yapmış olursun?.Benim asıl amacım düzgün örnek olunması.Herkesin kücük erkek kardeşi var.Ben kelebek taşırsam hergün cebimde. o ilerde maça giderken satır götürür.İstanbulda durum nasıl bılmem ama izmirde boş gezsemde birşey olmadı (20 yıldır boş geziyorum).Tekrar düzeltiyorum herkes özgür isterse roketatar taşısın.Ama Yerinde kullansın gerekirse ve düzgün örnek olsun.O kadar.
-----------------------------adam bıçak almıyor birşey almıyor.Eğer saldırma amacı olsa , serseri olsa birşey olsa bıçak alır.Kaç adam saldırma amaçlı sprey alır ? Savunma amaçlı alınıyor.Tabi hırsızlar falan farklı.
ADamın biri beni öldüreceğine , bırakta gözüne sprey sıkayımda delikanlı olmayayım.Çokta tın.
Kaç kişi burda kavgada delikanlılık olmaz falan demiş.SAdece sende değilsin.Ne delikanlılığı neden bahsediyorsunuz ? Tineriler çok mu delikanlı, hayat çokmu delikanlı ? ADam gibi dövüş arıyorsanız boks yaparsınız.Kurallar bir tek orda var.Onun dışında , eğer hayattaysanız amacınız öncelikle kendinizi düşünmek olur.Durduk yere saldıracak adam delidir.Delilere karşıda delikanlılık falan olmaz.
-
peki.Sana karşı cıkan yok zaten.Herkes özgür.Sonra millet demesin bıcaklama olayları lise caglarında düştü ortaokula düştü diye.Kusura bakmayın ters bi hava olduysa.Bende yarın gıdeyım kurusıkı alayım bukadar dogru ise :O
-
cordelian bunu yazdı:
peki.Sana karşı cıkan yok zaten.Herkes özgür.Sonra millet demesin bıcaklama olayları lise caglarında düştü ortaokula düştü diye.Kusura bakmayın ters bi hava olduysa.Bende yarın gıdeyım kurusıkı alayım bukadar dogru ise :O
-----------------------------sen neyi savunuyosun hoca?
karşına çıkan 10 kişiye silahmı çıkaracaksın? e çıkardın diyelim, suç değilmi? suç!.
ama biberi sıksan suratlarına hepsi pert, kaç. ne suç nede adamlara büyük bi zarar veriyorsun...
bileğin yokmu demişsin birde; var varda 10 kişinin hangisine vuracan? yetecekmi? süpermenmisin?
bırak hoca allah aşkına ... herkez sen,ben değil. -
biber gazı ben de bulundurmayı düşünüyorum. 3-5 çapulcu bana namert diyecekmiş dövemedi biber gazı kullandı diyecek diye kendime neden zarar vermelerine izin vereyim ki. adamı önce bi bunla indirirsin sonra döversin. ayrıca bunu kullanınca türklüğün de azalmıyor:D azalsa da umrumda değil :D dayak yedikten sonra...
bilen varsa nereden edinebileceğimi yazabilir mi??
-
Türklüğün azalıyor demedim ben arkadaşa düzgün anlayalım.İşimize göre yorum yapmayalım.Yürek / cesaret açısından dedim ben o lafı.çapulcu lafıda gereksiz.Moda oldu muşta/bibergazı bu ara.2 sene önce bu muabbetler yoktu tahribatta.
-
cordelian bunu yazdı:
yanlışlık olmasın çapulcuyu sana demedim. beni dövecek olanlara dedim.
-
peki.Benim amacım hakaret etmek degil millete.Bence bibergazı yerine kitap alıp okusa daha iyi demek istiyorum kısaca.Kitap okuyorsa o arkadaş başka bir kitap daha alsın.Ayrıca istanbul için konuşuyorsak bilemem.İzmirde pek lazım olmadı daha bana düzgün mekanlarda.Bence gerek olmadıgının kanısındayım muştaya biber gazına.
-
ben kullanıorm suç deil 10 ytl biber gazı ama sakın deme azıcık bile sıksan adamı çok fena edior dikkat et
-
Bir Japon atasözü der ki: Katil sizi öldürmeyi kafasına koymuşsa sizi öldürür.
Eskiden böyle dertlerimiz yoktu. Yanımızda bayan varken karşıdan gelen gençler başını öne eğip yürürlerdi. Büyüğe saygı, itimat vardı. İnsanlar birbirine güvenirdi. Genç kavgalarında bir büyük gelince iki taraf iki köşeye çekilir el pençe dururlardı.
Ne oldu da böyle oldu? Aile birliği, dirliği bozuldu. Gelir adaletsizliğinde dünyanın en adaletsiz gelirinin dağıldığı 2. ülke olduk. Zenginle fakirin farkı OECD raporuna göre %7.8 oldu. Bu oran %8 olursa büyük sosyal patlamalar yaşanırmış ki yaşadıklarımız da bunun ayak sesleri. Kutsal ve özel değerlerimiz ağızlarda sakız oldu, kullanıldı, çıkara alet edildi. Dünün sarıklıları bugünün beyzadeleri oldu...
O gazı taşımak suç değil. İmkanınız varsa tank taşıyın. Çünkü bu zamanın Türkiyesinde ne birbirimize güvenebiliyoruz ne de başkasına zarar vermemek için bir neden bulamıyoruz. İnsanın hayatına ve malına kastedildiği durumlarda kendini müdafa etmesi temel bir haktır.
-
Mukan bunu yazdı:
Bir Japon atasözü der ki: Katil sizi öldürmeyi kafasına koymuşsa sizi öldürür.
Eskiden böyle dertlerimiz yoktu. Yanımızda bayan varken karşıdan gelen gençler başını öne eğip yürürlerdi. Büyüğe saygı, itimat vardı. İnsanlar birbirine güvenirdi. Genç kavgalarında bir büyük gelince iki taraf iki köşeye çekilir el pençe dururlardı.
Ne oldu da böyle oldu? Aile birliği, dirliği bozuldu. Gelir adaletsizliğinde dünyanın en adaletsiz gelirinin dağıldığı 2. ülke olduk. Zenginle fakirin farkı OECD raporuna göre %7.8 oldu. Bu oran %8 olursa büyük sosyal patlamalar yaşanırmış ki yaşadıklarımız da bunun ayak sesleri. Kutsal ve özel değerlerimiz ağızlarda sakız oldu, kullanıldı, çıkara alet edildi. Dünün sarıklıları bugünün beyzadeleri oldu...
O gazı taşımak suç değil. İmkanınız varsa tank taşıyın. Çünkü bu zamanın Türkiyesinde ne birbirimize güvenebiliyoruz ne de başkasına zarar vermemek için bir neden bulamıyoruz. İnsanın hayatına ve malına kastedildiği durumlarda kendini müdafa etmesi temel bir haktır.
üstteki bilgilendirme kısmını aynen yaşatalım diyorum başka birşey demiyorum.1 kişi 10 kişi 100 kişinin üstteki yorumu benimsemesi ile olmaz.Herkes birbirine örnek olursa düzelir ortam belki diyorum o kadar.Teşekkürler bilgilendirme için.