Biber Gazı Bulundurmak Suç Mudur?
-
Biber gazı bulundurmak suç mudur?
n11'den dün NATO marka alayım dedim. Bugün baktım bütün ilanlar silinmiş, sepetime eklemiştim şuan satın alamıyorum.
Suç değilse nereden satın alınabilir?
-
taşımak suç ama kadınlara genellikle göz yumuluyor taşımaları için
-
saçma bir durum
yasak değil ama izin verilmiyor .
şöyle okumuştum . bu biber gazını sadece devlete ithal izni verilmiş . jandama polis zabıta ne bilim işte güvenlik güçleri diyeli m
ama
sivil hiç bir firma ya izin verilmemiş .
buda senin kaçak mal kullanman oluyor
gibi bi şey var dı :)
-
Savunma spreyi diye aratabilirsin hocam. Birde Gittigidiyor'da hala açık açık satış devam ediyor.
Biber gazı iyidir ancak parmak kadar olan değilde böyle parfüm gibi büyük olanları var onlardan al. Parmak kadar olan 2 fıs yaptın mı bitiyor. Tam gözlere denk getiremezsen işin kötü.
Biber gazı deyince aklıma magandaları sivrisinek gibi ilaçlayan motorcu aklıma geldi :)
https://www.youtube.com/watch?v=9WieEXleMMc
mkyb tarafından 10/Ara/19 19:27 tarihinde düzenlenmiştir -
yer altı peygamberi diye bir film vardı birtane lavuga pusu atıyorlardı önce gözüne biber gazı sıkıp sonrada jopla felan dövüyorlardı :D
yani birini indirecekseniz bunu deneyin ha ben deniyecem
-
Polis bile kursunu almadan kullanamıyor ama taşıyan kişilere işlem yapılıyor mu bilmiyorum.
-
Kolluk kuvvetleri eğitimini ve sertifikasını (1 günlük formalite eğitim ile veriliyor) almadan biber gazı kullanamıyor.
Sonuç itibariyle 5729 sayılı kanun veya 2463 sayılı kanunda direk olarak biber gazı (sprey) satımı veya taşıması yasaktır demiyor. Fakat kullanım amacına göre herşey silah sayılabilir. Balta silah değildir ama adama sallarsan silah sayılır.
Alıp taşırsan ve polis görürse birşey demez genelde. Mahalle de yolumu kestiler hatta davamız sürüyor falan derseniz kimse üstelemezde.
Marka olarak kötülemek istemem ama piyasadaki biber gazları pek etkili değil. Defalarca kendi üstümde denedim etki etmedi. (Kolluk kuvvetlerinin kullandığı ile piyasadaki biber gazı aynı etkide değil)
-
Ben taşıyorum hatta polis bilemem ne yakalasın da onlara da bi çemkireyim istiyorum..
Amk bir sürü uğursuz var memlekete suriyeli ıraklı afganlı bilmem neli doluştu ve her geçen gün çoğalıyorlar, civardaki yabancılar kaçak mı yoksa kayıtlı mı bilmiyoruz ve habire daha başka ülkelerden buralara gelmeye çalışıyorlar kısaca it sürüsü gibiler ve hadi oldu da beni ucra bir köşede kıstırdılar ? Böyle birşey olmayacağına kim garanti verebilir? Devletin polisi bekçisi beni nerede kurtaracak zaten güvenlik güçlerinin sayısı az boyuna alım yapıyorlar, ben bunu taşımak zorundayım ve beni buna mecbur edenlerin de ..... -
bende uzun süredir anneme ve ablama almayı planlıyordum varsa link yeşillendirin pls
-
Entırsan bir konu.. :) Erkeklerde kullanmaya başlamış, emanet devri kapanıyormu ney..? Aslında bu daha iyi, en azından ölüme sebebiyet vermiyor sanırım..
-
bizim avm mağazası kışın 10 yazın 12 de kapandığı ve çalışanların çoğu bayan olduğu için firma kendisi almıştı koruma amaçlı.
şöyle bir durum oldu arka dolapta patlamış kendi kendine ve havalandırmaya karıştı mağza bi anda herkes kendini dışarı attı hamile bir bayan vardı onunda nefesi kesildi vs ayran felan aldık zor topladık milleti
sonra bi daha almadılar