Bıçağa Karşı Savunma
-
egalix bunu yazdı:
-----------------------------
bicaga kar$i en iyi savunma, silahtir...
-----------------------------Yok yahu garajdan leopardı çektinmi bitmiştir olay %45 şansın var ama ossun..
-
Chingis bunu yazdı:
-----------------------------Bıçağa karşı en iyi korunma yöntemleri tartışmasız olarak aikido'da var .
Fakat gerçeklikten uzak olabilir videolar Swool'un dediği gibi .
Delikanlılık ayağına girmeden aniden kaçılmalıdır , yoksa bıçaklı kişi yakına girmemelidir , girememelidir . Bunu iyi tekme atıyorsanız tekme ile yapın , o da olmadı taş veya benzeri bir cisim bulun . En önemlisi , bıçak çekildiği anda içinizdeki acıma duygusunu öldürün , zira öldürmezseniz o sizi öldürecek ...
edit : Videoyu şimdi izledim , adamın yaptığı spor Systema ve Krav Maga tarzı bir şey , tam anlayamadım . Ama normal bir sokak kavgasında pek işe yaramaz .
krav maga taşak patlatma sanatı olm :)
Systema daha etkili bıçağa karşı.izlemedim videoyu ama :| -
Lord-Nespace bunu yazdı:
-----------------------------egalix bunu yazdı:
bicaga kar$i en iyi savunma, silahtir...
-----------------------------Yok yahu garajdan leopardı çektinmi bitmiştir olay %45 şansın var ama ossun..
-----------------------------Hahahahahaha Leopard ha :D Hahahahahaha ! :)
-
aslında bir cogunuz uzakta durmasını faydalı oldugunu ögretmiş fakat bazı yakın savunma dersleri almış biri olarak size basit ama etkili bir yöntem söyleyim eğer ki karşınızdaki kişi bıçak çekerse ve konuşma fırsatınız varsa önce erkeklik duygusundan bunun mert olmadıgını söyleyin 2.olarak ise diyelim çekti hemen üstünüzde mont ve benzeri birşey varsa çıkartıp kolunuza dolayın ama yumruk attıgınız kol olmasın bu ve adam bıcagı sallarken o kolunuzla kendinizi savunun diger kolunuzla dövebilirsiniz 3.bir yol ise risk alarak yakınına girip ani bir hareketle bileklerini kavramaktır ve ardından kafa ile veya bacak ile uzaklaştırmaktır
-
bıçağa karsı en iyi müdehale tamamını izleyiniz
http://video.google.com/videoplay?docid=1654657362402458776&q=jim+carry+karate&ei=QSJISLmAF4PeigLrw_3PDA
-
Bıçağa karşı en iyi savunma katanayla dalmaktır :D
-
AntiOksidan bunu yazdı:
Chingis bunu yazdı:
-----------------------------Bıçağa karşı en iyi korunma yöntemleri tartışmasız olarak aikido'da var .
Fakat gerçeklikten uzak olabilir videolar Swool'un dediği gibi .
Delikanlılık ayağına girmeden aniden kaçılmalıdır , yoksa bıçaklı kişi yakına girmemelidir , girememelidir . Bunu iyi tekme atıyorsanız tekme ile yapın , o da olmadı taş veya benzeri bir cisim bulun . En önemlisi , bıçak çekildiği anda içinizdeki acıma duygusunu öldürün , zira öldürmezseniz o sizi öldürecek ...
edit : Videoyu şimdi izledim , adamın yaptığı spor Systema ve Krav Maga tarzı bir şey , tam anlayamadım . Ama normal bir sokak kavgasında pek işe yaramaz .
krav maga taşak patlatma sanatı olm :)
Systema daha etkili bıçağa karşı.izlemedim videoyu ama :|
-----------------------------Krav Maga , Wing Tzun'un taşaklara entegre edilmiş hâli . Dediğin gibi kendini savun , açık bul , taşaklara asıl . Wing Tzun kırması spor , sevmem pek :)
Systema da o kadar iyi değil ama AntiOksidan kardeşim , Systema'da temel prensip denge bozmak ki hızlı ve vahşice gelişen bir kavgada uygulayamazsın Systema'yı çok usta olmadığın sürece .
Wing Tzun'un bıçağa karşı savunma olayları güzel , daha çok gelen bıçağı tutma vs. değil de çekilip , surata chain punches tekniği ile art arda yumruk atmayla alakalı ama şunu da söylemek isterim ki Aikido da çok güzel spor bıçak savunmasına karşı .
@ Fivestar
Bence her türlü uzak durulmalı yakın dövüşten bıçaklı bir kavgada . Mont olayı mantıklı fakat ona zaman olur mu belli olmaz . Bilekleri kavrama da mantıklı fakat işte dediğim gibi , çok riskli .
-
size tavsiyem kaçabiliyorsanız kaçın eğer kaçamıyorsanız da (bu diyeceğim öğrencilere) elinizde kitap varsa onla kendinizi koruyun zaten kitaba saplasa bile çok fazla delmez.yada taşıyabiliyorsanız sizde bıçak taşıyın ama bu tehlikeli hem polis çekebilir hemde daha kötü şeyler olabilir. spreyde taşıyabilirsiniz hem yasal hemde kaçarken zaman kazandırır
-
Bıçaklara Karşı Kemerinizi Pekala Kullanabilirsiniz, Çok Etkilidir. Ancak Pantolon Düşmemeli. :)
-
@ ombra
Sprey çok mantıklı gerçekten , ama bıçağa katılmıyorum , bana göre adam bıçaklamakla , bıçaklanmak arasında fark yok . Haklıyken haksız duruma düşeceksin yok yere yani .
@ Shockman
Doğru valla , kemer hiç aklıma gelmemişti , demiriyle surata savurarak bir koydun mu , göz ve elmacık kemiği bölgesine olabilir tabi , adam yamulur kalır .