Bilene Madalya Var.Çok Zor Bi Tv Ve Pc Problemi
-
hocam sımdoı yapman gereken bır adaet pcye digital tv kartı almak bır tanede tv ıcın receiver alamak 1 adet tv ıcın receiver ve son olak bir adet splitter almak kullanılısı lnb den gelen kabloyu f konnektor ıle splıtterın gırısıne baglamak splıtterın cıkısından da 1 adet kabloyu tv ye 1 adet kabloyu da pc ye baglamak olacak sonra kanal aramlarını yaptınmı ıkı farklı goruntuye kavusmus olacaksın 4 cıkıslı lnb uzerınden yayın almak ıstersen 4 adet receiverın olması gerekır kı farklı yayın alabılesın tek cıkıslı lnb varsa pesıne splıtter baglasan bıle bır receiverın varsa sadece tek goruntu alırsın receiverde ızledıgın kanal dıger baglantı yaptıgın noktalarda da aynısı gozukur
-
tek uydu alıcıyla aynı anda iki kanal izleyemezsin :S
-
okanbulut bunu yazdı:
-----------------------------
tek uydu alıcıyla aynı anda iki kanal izleyemezsin :S
izler hoca ama benzer frekansları mesela kanald izlerken alıcıyla pcde starı showu felan izler. bir sürü kanal daha. out seçeneğiyle. -
kardeşim işin ehline sordum ve sonuç
eğer tv kartın digital ise kolay
Çift çıkışlı LNB kullanacaksınız. Çıkışlardan birisi Digital Receivere, diğeri de Digital TV kartınıza bağlanacak. Böylece her ikisinden de farklı yayınları izleyebilirsiniz.
-
daha 1 hafta olmadı çift çıkışlı lnb alalı.25ytl ye aldım belki yardımcı olur..
-
arkadaşlar doğru sölemiş ancak bazı problemlerle karılaşabilirsin muhtemelen çanağın 90 lık tır eğer receverda kanal sinyalleri çok düşükse çiftli lnb alıdğın zaman aktarım kaybı daha çok olacaktır bilgisayarda kanalların çoğu çıkmayacaktır sinyal seviyesine dikkat etmen gerekiyor tv kartın normal tv kartı ise receverden bir kablo ile bağlantı kurup receverde izlenilen kanalı bilgisayar aktarabilirsin ondan bi problem olmaz ancak kanalı bilgsyardan değiştiremezsin kolay gelsin
-
he ide kablonu kaliteli al ben yeşil bi kablo var fitayı diğerinin 2 katıydı diğerlerinde arkadaşın dediği gibi yayın kalitesi düşüyomuş
-
tacir bunu yazdı:
-----------------------------dediğin olayı ben kullanıyordum
uyduda 2 li lnb var eve 2 kablo geliyo biri tv ye biri pc ye sorun yok pc den ofline download da yapabiliyosun
dijitürk de de sanırım reciver a gelen kabloyu başka bi çıkıştan pc ye bağlayarak ayrı kanalları izleyebiliyomuşsun bundan emin değilim ama bi sormak lazım
skystardan bahsediyorsun galiba.. -
Quetzalcoatl bunu yazdı:
bizim apartmanda bizimle beraber 2 kişi daha aynı çanağı kullanıyo..çanağa takılan çoğaltıcılar var al onlardan sorun çözülür..
ben bu çift çıkışlı lnb yi adamlara söylüyorum kardeşim uyducuların haberi bile yok..çözecem çok kararlıyım ben.
***** şimdi alacağım çift çıkışlı lnb uyumsuzluk gibi bişi göstermez demi...
-
blackdeath bunu yazdı:
hocam sımdoı yapman gereken bır adaet pcye digital tv kartı almak bır tanede tv ıcın receiver alamak 1 adet tv ıcın receiver ve son olak bir adet splitter almak kullanılısı lnb den gelen kabloyu f konnektor ıle splıtterın gırısıne baglamak splıtterın cıkısından da 1 adet kabloyu tv ye 1 adet kabloyu da pc ye baglamak olacak sonra kanal aramlarını yaptınmı ıkı farklı goruntuye kavusmus olacaksın 4 cıkıslı lnb uzerınden yayın almak ıstersen 4 adet receiverın olması gerekır kı farklı yayın alabılesın tek cıkıslı lnb varsa pesıne splıtter baglasan bıle bır receiverın varsa sadece tek goruntu alırsın receiverde ızledıgın kanal dıger baglantı yaptıgın noktalarda da aynısı gozukur
-----------------------------o zaman bunu aldım mı lnb yi deiştirmeme gerek kalmaz hocam doğrumu anladım...