Bileşik
-
DevilRullz bunu yazdı
Arkadaşlar hepiniz verdiğim örnekten gitmişsiniz. O sadece sallama bir örnekti. Bazı maddelerin formülleri oluyor. C2H10O5 gibi. Benim demek istediğim madem formülü biliyoruz. Elimde C var, H var, O varsa hepsini birleştirip nasıl elde ederim bunu? Ne yapmam lazım? Nasıl oluyor bunlar?
100gr karbon 100gr lityum 1 tutam magnezyum suyla karışıtırıp bileşik elde edemezsin
öyle çorba yapar gibi olmuyor elde edilişleri farklı
google hazretlerini kullanarak istediğin bileşiği elde etme yöntemini bulursun
-
izzmarit bunu yazdıDevilRullz bunu yazdı
Arkadaşlar hepiniz verdiğim örnekten gitmişsiniz. O sadece sallama bir örnekti. Bazı maddelerin formülleri oluyor. C2H10O5 gibi. Benim demek istediğim madem formülü biliyoruz. Elimde C var, H var, O varsa hepsini birleştirip nasıl elde ederim bunu? Ne yapmam lazım? Nasıl oluyor bunlar?
Kardeşim ben de dedim ki ne istediğini yaz, anlatmaya çalışayım (: Diyelim ki ile olacak iş değil, her bileşiğin derdi ayrı..
Canım kardeşim benim Breaking Bad dizisinden örnek vereyim. Kimya deyince genelde şu sıralar bu akıllara geliyor ya :) Adamlar napıyordu? Metamfetamin. Kimyasal formülü C10H15N. Şimdi C, karbon, H, hidrojen, N, azot. Şimdi karbon, hidrojen ve azotu çorba gibi karıştırıp olmuyor. Bu da benim sorumun cevabı :D OL-MU-YOR :D
Şimdi Walter White'ı düşünelim. C15H20N10 formülünü verdik adama diyelim ki.(salladım kafadan) Bu adam bunu nasıl yapacak? Veya sen bir örnek ver ve formülünü de ver nasıl yapıldığını yaz canım kardeşim.
-
Abi önce bileşik iyonik bağ mi yapacak kovalent bağ mi yapacak onu bilmen gerekiyor. Son yörüngesini 2 ye yada 8e tamamlamak isteyecekler. Son yörüngede ki elektron sayelerinde hangi oranda birleseceklerini bulursun. Onun dışında tepkimeye hangi halde giriyor. Katı mi sıvı mi gaz mi. Ona göre karıştırmak gerekiyor. Son olarak tepkime nin başlaması için ne gerekli. Isı ışık vb bi etki lazımsa o gerekli. Çorba gibi karışmam yüzey alanını etkileyeceğinden sadece hızlandırablr.
Periyodik tablo bağ çeşitleri elektron alışverişi öyle burdan anlatılacak şeyler değil hocam :) üstteki bilgi taban oluşturur ama.
-
onu bunu bırakında lsd nasıl yapcaz :D
-