Bileşik

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek
    DevilRullz bunu yazdı

Arkadaşlar hepiniz verdiğim örnekten gitmişsiniz. O sadece sallama bir örnekti. Bazı maddelerin formülleri oluyor. C2H10O5 gibi. Benim demek istediğim madem formülü biliyoruz. Elimde C var, H var, O varsa hepsini birleştirip nasıl elde ederim bunu? Ne yapmam lazım? Nasıl oluyor bunlar?

100gr karbon 100gr lityum 1 tutam magnezyum suyla karışıtırıp bileşik elde edemezsin

öyle çorba yapar gibi olmuyor elde edilişleri farklı

google hazretlerini kullanarak istediğin bileşiği elde etme yöntemini bulursun

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    DevilRullz bunu yazdı

Arkadaşlar hepiniz verdiğim örnekten gitmişsiniz. O sadece sallama bir örnekti. Bazı maddelerin formülleri oluyor. C2H10O5 gibi. Benim demek istediğim madem formülü biliyoruz. Elimde C var, H var, O varsa hepsini birleştirip nasıl elde ederim bunu? Ne yapmam lazım? Nasıl oluyor bunlar?

Kardeşim ben de dedim ki ne istediğini yaz, anlatmaya çalışayım (: Diyelim ki ile olacak iş değil, her bileşiğin derdi ayrı..

Canım kardeşim benim Breaking Bad dizisinden örnek vereyim. Kimya deyince genelde şu sıralar bu akıllara geliyor ya :) Adamlar napıyordu? Metamfetamin. Kimyasal formülü C10H15N. Şimdi C, karbon, H, hidrojen, N, azot. Şimdi karbon, hidrojen ve azotu çorba gibi karıştırıp olmuyor. Bu da benim sorumun cevabı :D OL-MU-YOR :D

Şimdi Walter White'ı düşünelim. C15H20N10 formülünü verdik adama diyelim ki.(salladım kafadan) Bu adam bunu nasıl yapacak? Veya sen bir örnek ver ve formülünü de ver nasıl yapıldığını yaz canım kardeşim.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Abi önce bileşik iyonik bağ mi yapacak kovalent bağ mi yapacak onu bilmen gerekiyor. Son yörüngesini 2 ye yada 8e tamamlamak isteyecekler.  Son yörüngede ki elektron sayelerinde hangi oranda birleseceklerini bulursun. Onun dışında tepkimeye hangi halde giriyor. Katı mi sıvı mi gaz mi. Ona göre karıştırmak gerekiyor. Son olarak tepkime nin başlaması için ne gerekli. Isı ışık vb bi etki lazımsa o gerekli. Çorba gibi karışmam yüzey alanını etkileyeceğinden sadece hızlandırablr.  

Periyodik tablo bağ çeşitleri elektron alışverişi öyle burdan anlatılacak şeyler değil hocam :) üstteki bilgi taban oluşturur ama.

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mkrp
    mkrp's avatar
    Erkek

onu bunu bırakında lsd nasıl yapcaz :D

İnsanlar kahramanları oynuyorlar; çünkü korkaklar. Azizleri oynuyorlar; çünkü kötü ruhlular. Suikastçıyı oynuyorlar; çünkü yanıbaşlarındaki komşularını öldürmek için yanıp tutuşuyorlar. İnsanlar oynuyorlar ; çünkü doğuştan yalancılar!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
Toplam Hit: 3502 Toplam Mesaj: 26