Bilge Adam BTA Hakkında Bildiklerinizi Paylaşırmısınız ?
-
bende Edutime da eğitim aldım sene 2006 web tasarım idi aldığım kurs.
şuan edu time kapalı diye biliyorum ben.
-
erdiburak bunu yazdı:
-----------------------------Yazılım ve Veritabanı Uzmanlığıbölümü ve Web ve Grafik Tasarımcılığı bölümü Hakkında bilgi arıyorum ?
Kendileriyle iletişime geçtim fiyat konusunda yerlerine gidip görüşmem lazımmış. Fiyatları aşagı yukarı ne kadar bilen varmı ?
Egitimleri nasıl egitim alan kimse varmı siz veya çevrenizde ?
Tam anlamıyla ögrendigimizi varsayarak İş konusunda BilgeAdam denince bir farklılıgı olurmu yani egitimimi burdan aldım diyince ?
bitirince lisans sınavlarına girip belge alabildigimizi yazıryor sitesinde Peki bilge adam belge veriyormu bize başarı ile bitirdi vsvs gibi katılım belgesi veriyormus.Detaylı bilgiyi gidip gorusunce alıcam ama onlar bana yaglı ballı anlatır dıye size danışmak istedim.
websitesinde egitim alanların yorumlarınada yer vermişler.Hemen iş buldum herkes BA mı tanıyor İşsiz kalmadım Herseyi ogrendim falan fıstık yazıyor :D
Hakkında egitiminde kurs sonrasında bildiginiz her şeyi anlatırmısınız ?
Şimdiden Teşekkür ederm konu ile ilgili beni bilgilendiren arkadaşlara :)
-----------------------------Eğerki boş zamanın varsa git işkurun veritabanı programcılığı eğitimini al çok faydasını görürsün en azından programlamanın temelini kaparsın sonrada yaşını bilmiyorum ama eğer uygunsa biyere stajyer olarak girersin kendini geliştirirsin.
-
-----------------------------
Eğerki boş zamanın varsa git işkurun veritabanı programcılığı eğitimini al çok faydasını görürsün en azından programlamanın temelini kaparsın sonrada yaşını bilmiyorum ama eğer uygunsa biyere stajyer olarak girersin kendini geliştirirsin.
-----------------------------21 yaşındayım 3yıl önce işkurun bilgisayar teknik servis kursuna gitmiştım.2 ay once ismek kur veriyor dediler kayıt oldum web proglamaya 3-4 kez arayıp katılıcaksın Dimi tc ni ver adresini ver falan filan dediler haber vericez dediler ses soluk cıkmadı :S
İşkura bakıyım arıyım çıkar inşallah birşey.
Sağol usta
-
erdiburak bunu yazdı:
-----------------------------swordfish bunu yazdı:
-----------------------------Türkiyede Bilgeadam kadar kazıkcı kalitesiz bir kurum yoktur.Aman deyim dertsiz Başınıza Dert Alırsınız
-----------------------------eyvallah dostum.Nedeni nedir Sence neden boyle ?
Ayrıyetten onerebilicegin bir kurum varmıdır ?
-----------------------------hocam bende bilge adamdan eğitim aldım gördüğüm yaşadığım şeylerden ders alarak soyluyorum.Uzakdurman bir eğitim kurumu varsa oda BİLGE ADAM dır
-
ünv sonra gitmeyi düşünüyordumda yorumları görünce soğudum, ne gibi neyi varki böyle bu kadar kötülediniz?
-
Bi kursta en önemli etken eğitimcidir(bana göre). Mesela bizim veritabanı hocası 10 numara bilgiye sahip bi adamdı anlatımıda süperdi yani önce zor olanı kafana sokardı sonra bak buda var derdi. Ama gel görki anlatımı zayıftı dikkatli dinlemezsen hiçbirşey anlamazsın ama dinledinmi bide kafan basıyorsa süper bilgiler verirdi birde iş yaşamı tecrübesi vardı.
Örnek vermek gerekirse;
Kursa ilk başladığımızda yoğun olarak c üzerinde döngü ve matematik işlemleri üzerine çalıştık tabi benim kafa matematik le alakası yok bi ara bırakim dedim sonra c#'a geçtik baktım kafa basıyor kastırdım kendimi sınıfta ilk projeyi ben yaptım (programın ismi "sucu" çok taşşak geçtiler ama olsun) ve sınıfta ilk 3 te yerim kesindi sınavda birçok kişi kopya çekti hatta sınıf birincisi olan abi benden kopya aldı :) birinci oldu ben ortalama 90 la geçtim.
Şuan amatör olarak program yazıyorum 3/5 kuruş ekmek çıktı yani bunada şükür.
-
Aynı bölümle bende ilgilenmiştim geçen sene, Ankara'da ki dershanesine gitmiştim. Sabah ezanıyla başlayan %40'lık indirim muhabbetinin fiyatı 5000 TL idi. Kışın ortasında içeride mini etekli bayanların "Hoşgeldiniz" dediği, başlangıçta bi form doldurduğun; ama görüşmeye gelince forma bile bakmadıkları, herşeyi ballandıra ballandıra anlattıkları, bitirince Microsoft Başarı belgesi midir nedir öyle bişey verdiklerini iddia ettikleri ve iş bulma garantisinin %90 olduğunu söyledikleri, telefon numaranı kaptırınca 3 günde bi aradıkları... güzide bir mekandı. Ciddi ciddi düşünmüştüm bi ara, sonra bi araştırayım dedim, ekşisözlük ve türevlerinden baktım, millet ne demiş, diye. Yorumların %90'ı olumsuzdu, kimisi eğitiminden, kimisi diğer sebeplerden ötürü memnun değildi, geri kalan %10'unun da başarı ile bitirip bitirmediği ve Belge alıp, almadıkları meçhuldü. Sonra "neyse biraz ben kendimi geliştireyim de sonra bakarız belki ilerde giderim falan" dedim, vazgeçtim.
Sonra boş durmadım, Ankara'da belediyenin BELTEK eğitim kursları adı altında 2-3 aylık bi ton kursundan 2 tanesine girdim. Beleşti kendileri, sadece başlangıçta bi 10 TL yatırıyodun, o kadar. Gittim memnun kaldım, ama işe girince ayrılmak zorunda kaldım. Ankara'da mısın, bilmiyorum ama ikamet ettiğin yerde bu tür kurslar varsa bi git derim. Ama BELTEK iyiydi yani, hatta kuzenime de söyledim, o da Adapazarı'nda mı ne gittiydi, hiç memnun kalmamıştı, amcalar teyzeler bile geliyo diye.
Ankara'da ki bu mevzu sonrasında bi değişime gitti, ben giderken "yeni klasör" yaratmayı bilmeyen bi kaşar kız vardı, sanırım onu görünce sistemi değiştirdiler. Başvurularda 10 TL + önceden bi bilgisayar kursuna gidip, oradan aldığın bitirme belgesini göstermek zorundaydın. Şimdi ne oldu bilmiyorum..
Fazla yazdım, ama işte bende senin bu zamanlarında, bi yerlerden bilgi edinmek için canım çıkmıştı, ondan yani:)Edit: hatta bu BELTEK şeysi de bitirince adını unuttuğum bi başarı belgesi veriyodu, sınavlarından 90+ alırsan mıydı neydi, Yok alamazsan sadece katılım belgesi veriyordu. Serfitika MEB onaylı bişeydi, yani bi gideri vardı en azından :D
-
Bilge adam bireysel kurslara pek fazla önem vermiyor bildiğim kadarıyla kurumsal eğitimlerden zaten parayı kırıyorlar
istanbuldaysan benim arkadaşlar zenith bilişime gidiyor burak selim şenyurt veriyor eğitimlerini 4 ayda baya bi yol aldılar
Birde bilge adama giden bi arkadaşım var şuan bildiğin 0 hiç bişey bilmiyor :)
-
SinusX
Yorumlarınız için teşekkür ederim hocam.İstanbuldaym İşkurun kursunu bitirdim bilgisayar bakım servisi sertifikası aldım 3 sene once.
kendi imkanlarımla aldıgım bir webtasarım dvd sine calısıyorum suan Html ve css PS ogrendim şuana kadar yavastan fw ye başladım yavaştan adob urunlerını ogrenıyorum.
Yalnız sıkıntım sadece bunlarla olmuyor.Kendimi geliştirmem lazım ama yer ve mekan olarak bıraz sıkıntı cekıyorum bu yuzden bir kurs vb seyleri aramaya girdim ki gidip orada birebir ogrenebilmek için.
Ama galiba kendi kendimi geliştirmeye dewam edip bundan otesi olmuyor dedigim zaten gidip bir bilenden ogrenme girişimine girmem gerek :D
Engin bilgileriniz ve yardımlarınıza minnettarım.Bakalım kısmetimizde ne var ileride nelerle karşılasıcaz ... :)