Bilgeadam Yayınları: C#, Java, Oracle
-
Bir çizik atayım. Teşekkür ederim paylaşım için.
-
antivirus bunu yazdı
tşkrler paylaşm için .
bişey sorucam bu programlamalari ögrenmek isteyen biri için şu sorulari sormak istiyorum .
ilk önce hangisinden başlamali ?
Bu işi öğrendkten sonra iş alanında hangisi daha çok gerekli?
Bu yayınlardan sanirim sadece temelini ve orta seviye olsa ileri seviye için ne kadar süre gerekli ve kendimizi nasil geliştirebiliriz ?
Hangisini öğrenmek daha kolay ?
cevap veren olursa şimdiden tşkrler .
iki kelime bi şey yazayım dayanamadım :)
verilen linkteki dosyayı indirip baktım.. genel anlamda güzel bir şey. yani adam ders anlatılırken kullanabilir ama biri bunları okuyarak c#
öğrenemez.. öğrenirim diyen varsa oradan öğrendiklerinden iki soru sorup yamultabilirm :)
ebookda olması gereken en önemli konu oop iken, esamesi bile okunmuyor.ya ben görmedim ya da onlar yazmamış ama class kavramı bile yoktu..
şimdi sorularına cvp vermeye çalışayım
ilk önce nesneye yönelimli programlamayı öğrenmeyle başla. dil çok önemli değil, c++ da olabilir java da c# da.. hepsinin syntaxı birbirine benziyor zaten ( C tabanlı) o yüzden yabancılık çekmezsin temel oop kavramlarında. ve bu biller arasında geçişi kolay sağlarsın.. bu aşamayı atladıktan sonra da o dile ait özel frameworklarını öğrenirsin artık neyde uzmanlaşmak istiyorsan o dile devam edebilirsin
iş alanında derken bu iş alanı nedir bilmiyorum? türkiyede ve dünyada genelde web yazılım hakimdir. bu alanda en çok kullanılan teknoloji ve dil
asp.net ve php dir.
bu yayinlardan bi halt öğrenemezsin. iki de bir takılır kalırsın en sonda da hevesin kaçar. o yüzden azcık paraya kıyıp adam gibi bir oop kitabı almak gerek. ingilizcen varsa ingilizce kitaplara bakabilirsin. ebook olarak indirip çıktısını alabilirsin eğer ebooktan çalışabiliyorsan ne ala..
yazılım öğrenme bir süreçtir ve işin tuhaf tarafı bu süreç hiç bitmez. sürekli yeni şeyler geliyor.. .net framework 1.0 ile başlayan süreç 4.5 ile
devam ediyor ve edecek de.. yeni şeyler çkıyor bazıları deprecate oluyor (geçerlilği yitiriliyor ve desteklenmiyor) eğer yeniliğe açık biri değilsen
yazılım işine başlama.. sürekli yeni şeyleri takip etmelisin iyi işler çıkarabilmek için.. bu hıza yakalamak için de eksiklerini gidermen gerek. çünkü
her gün farklı bir şey göreyoruz ve yazılımcı dediğin bana göre buna hazırlıklı olmalıdır. bunun için de iyi bir ingilizce gerekli. çünkü yeni
teknolojilerle ilgili tüm kaynaklar ingilizecedir, bi kaç türkçe makale bulabilirsin 5-6 ay ya da 1 yıl sonra dandik türkçe kitaplar bulabilirsin.. ama
dünya çoktan o teknolojiye geçmiş oluyor.. sonrada türkler neden yazılım alanında geri? ... tabii tek neden bu değil.. bizde yazılım sadece
muhasebe tabanlı programlar yapmak olduğu için güzel projeler pek geliştiremiyoruz..
kolay gelsin
-
rappermcs bunu yazdıCEO bunu yazdıNighT_JudGe bunu yazdı
saol ağa tşk ederiz
taşak ederiz derken ?
eminim bi tek sen taşak olarak anlamışsındır hacı :)
teşekkür etmiş mürid:):):)
Algıda seçicilik buna deniyor heralde :D
-
unbalanced bunu yazdıantivirus bunu yazdı
tşkrler paylaşm için .
bişey sorucam bu programlamalari ögrenmek isteyen biri için şu sorulari sormak istiyorum .
ilk önce hangisinden başlamali ?
Bu işi öğrendkten sonra iş alanında hangisi daha çok gerekli?
Bu yayınlardan sanirim sadece temelini ve orta seviye olsa ileri seviye için ne kadar süre gerekli ve kendimizi nasil geliştirebiliriz ?
Hangisini öğrenmek daha kolay ?
cevap veren olursa şimdiden tşkrler .
iki kelime bi şey yazayım dayanamadım :)
verilen linkteki dosyayı indirip baktım.. genel anlamda güzel bir şey. yani adam ders anlatılırken kullanabilir ama biri bunları okuyarak c#
öğrenemez.. öğrenirim diyen varsa oradan öğrendiklerinden iki soru sorup yamultabilirm :)
ebookda olması gereken en önemli konu oop iken, esamesi bile okunmuyor.ya ben görmedim ya da onlar yazmamış ama class kavramı bile yoktu..
.....
Hocam bu pdfler, eğitime başlamadan öğrencilere sunulur. Giriş olarak faydalı olabileceğini düşünüyorum ki zaten bu pdfle dil öğrenilmez doğru. Giriş olarak, sadece o dil adına kafada doğru bir yol oluşturur.
-
Daniel-Koo bunu yazdı
Hocam bu pdfler, eğitime başlamadan öğrencilere sunulur. Giriş olarak faydalı olabileceğini düşünüyorum ki zaten bu pdfle dil öğrenilmez doğru. Giriş olarak, sadece o dil adına kafada doğru bir yol oluşturur.
eleştirmek için söylemedim hocam :) bazı insanlar bu tarz şeylerle öğrenebileceğini zannediyorlar ama sonuç hüsran oluyor. çünkü bi şeyleri
beceremiyorlar. konularda temel programlama kısımları var ama nesneye yönelim yok. bu önemli bi eksik. onlarca yazılımcı biliyorum, yıllardr bu işle
uğraştığı halde hala bir class yazamıyor. direk ui de kodunu yazıyor. interface nedir, base class nedir, metod override nedir, n-tier yapı nedir, multi-
thread nedir, mvp (model view presenter) nedir, dal nedir, bll nedir .... diye yığınla konu var.. bunları çoğu yazılımcı da bilmiyor.. bahsettiğim gibi
bizde yazılım muhasebe programlarından öteye geçememiş.. sisteme odaklı çalışılıyor.. böyle olunca başarılı yazılımcı ya da dünya çapında işler
yapan adamlar çıkmıyor. bunun sebebi de bu tarz eğitimlerden kaynaklanıyor. veriyorlar 6000 lira bi kursa 2 ayda yazılımcı olduğunu zannediyorlar.
tabii bazı kursuların fayfası yadsınmaz ama 2 ayda kimse yazılımcı olamaz.. bu uzun bir süreçtir. ben yıllardır uğraştığım halde hala o kadar çok
eksiğim var ki.. ama 2 aydır başlamış biri bana ahkam kesebilyor :) çünkü akvaryumda yaşıyor, okyanusdaki devasalığı görmemiş :))
-
saol Teşekkürler
-
unbalanced bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdı
eleştirmek için söylemedim hocam :) bazı insanlar bu tarz şeylerle öğrenebileceğini zannediyorlar ama sonuç hüsran oluyor. çünkü bi şeyleri
beceremiyorlar. konularda temel programlama kısımları var ama nesneye yönelim yok. bu önemli bi eksik. onlarca yazılımcı biliyorum, yıllardr bu işle
uğraştığı halde hala bir class yazamıyor. direk ui de kodunu yazıyor. interface nedir, base class nedir, metod override nedir, n-tier yapı nedir, multi-
thread nedir, mvp (model view presenter) nedir, dal nedir, bll nedir .... diye yığınla konu var.. bunları çoğu yazılımcı da bilmiyor.. bahsettiğim gibi
bizde yazılım muhasebe programlarından öteye geçememiş.. sisteme odaklı çalışılıyor.. böyle olunca başarılı yazılımcı ya da dünya çapında işler
yapan adamlar çıkmıyor. bunun sebebi de bu tarz eğitimlerden kaynaklanıyor. veriyorlar 6000 lira bi kursa 2 ayda yazılımcı olduğunu zannediyorlar.
tabii bazı kursuların fayfası yadsınmaz ama 2 ayda kimse yazılımcı olamaz.. bu uzun bir süreçtir. ben yıllardır uğraştığım halde hala o kadar çok
eksiğim var ki.. ama 2 aydır başlamış biri bana ahkam kesebilyor :) çünkü akvaryumda yaşıyor, okyanusdaki devasalığı görmemiş :))
Hocam haklısın, 300saatlik eğitimle yazılımcı elbet olamıyorsun. Fakat bir şeylerin ucunu tutmuş, artık onun hakkında fikir sahibi oluyorsun gerisi gelişim süreci. Hiç kimse mesleğinde 4x4lük değildir. Daha doğrusu: yazılımın sonu yok. Her zaman öğrencisin :)
-
iyimiş :) güncel.
İndirilme Sayısı/Download Number 135