Bilgisarın C Si Dolsu Bir Bakın

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    müstakar
    yarasaadam
    yarasaadam's avatar
    Erkek

merhabalar;
    bilgisayarım yerel c diski 159Gb kapasiteye sahip fazla program bulunmadığı taktirde 158 gb dolu 1.02 gb boş görünmekte.
    bu noktada ;yerel c de ;intel,kullanıcılar ,MSOCashe ,ProgramFiles ,ProgramData ve Windows yer almaktadır bunlardan hangilerini silmemiz gerekmekte
    ya da hangi verileri silmemiz gerekmekte ki diskte boş yer kalsın
    nette araştırdım temp klasörünün içerisindekileri silin denilmekte bunu silmek doğru olur mu?

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim 

teşekkürler

Beyninizi işlemci olarak kullanın , harddisk olarak değil :) İnsanlar kitap gibidir azizim , önemli olan cildi değil, içerikleridir Tüm ağı çökertmek , bir insanı hacklemekle başlar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Hocam sıstem c de mi kurulu? format atarken c yı bıcımlendırıp mı kurulum yaptın yoksa bıcımlendırmeden mı kurulum yaptın? Eğer bıcımlendırmedıysen windows.old klasörü olur onu silersin biraz yer açılır .

CnkGn tarafından 13/Ara/12 14:12 tarihinde düzenlenmiştir

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    müstakar
    yarasaadam
    yarasaadam's avatar
    Erkek

kardeşim format atamam bilgiler fazla  format atmadan yer açmam laızm  disk falan birleştirmedim 

Beyninizi işlemci olarak kullanın , harddisk olarak değil :) İnsanlar kitap gibidir azizim , önemli olan cildi değil, içerikleridir Tüm ağı çökertmek , bir insanı hacklemekle başlar
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Temp Klasörünü Tümden Silersen Bir Sorun Olmayacak... Uzun Zamandır Silmediğin Anlaşılıyor Şayet Belgelerim Kısmında Ortak Kullanım Kısmında Çokca Program Bulundurmamış İsen.. Temp Klasörü Aşırı Şişmiş Olabilir... Silmen Hatırı Sayılı Bir Alan Kazanmana Vesile Olabilir...

Tavsiyem.. Format Attır C Sürücüsüne 50Gb Yer Ayır Gerisini D Sürücüsü Kurdur Oraya Ver.. Bu Sayede D Sürücüsüne Dosyalarını Resimlerini Ve Videolarını Yerleştirebilirsin..

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek
    yarasaadam bunu yazdı

kardeşim format atamam bilgiler fazla  format atmadan yer açmam laızm  disk falan birleştirmedim 

Hoca format at demıyorum zaten onceden attıgında soruyorum

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Bilgisayarıma gir, C'ye sağ tıkla, diski temizle de. O sana silinmesi uygun olan şeyleri sileyim mi diye sorar.

Temp klasörünün içini de rahatlıkla silebilirsin.

Blue Screen of Death
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Bilgisayarinin download klasorunu temizle. Torent kullaniyormusun bilmiyorum ama kullaniyorsan onunda indirilme klasorunu temizle film filan vardir kesin senin pc de.

C:\windows\system32\sistem dosyalari\muhasebe kayitlari\cok gizli\windows dosyalari\buraya bakmaz\ klasorunun altindaki leride sildin mi :)

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

c sürücüsü dolması genel olarak formatla çözümlenebilen bir sorundur. Format atamam demişsin, o zaman temp klasörünü silebilirsin, temp silerken o anda bilgisayarında halihazırda açık olan uygulamalara ait dosyaları silemezsin. Windows old klasörü varsa onu da silebilirsin ama silersen, içinde yer alan bazı uygulamaları kullanamayacağını unutma. documents and settings bölümüne girip orada kullanıcı profillerinde kullanmadığın dosyaları silebilirsin. Kaldırıp yeniden kurabileceğin bazı uygulamaları c yerine d sürücüsüne kurmak bir ölçüde seni rahatlatır. D: sürücüsünde de program files klasörü olabilir sorun yaratmaz.

Ancak hakkaten merak ettim 158 Bg nasıl doldurdun yahu :)

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    demirci bunu yazdı
    manhyak bunu yazdı

Hadi canım sende

İlgi ve Uzmanlık Alanları

pascal ,c,c++,c# ,asp.net ,html,css,flash,sql,pyhton 

Hocam bunlar adamın ilgi alanları demekki, uzmanlık değil.

Ayrıca konuya gelecek olursak, muhtemelen windowsu kurarken diski biçimlendirmemişsin. eski windowsun yanına kurlulum yapmışsın.

C yi sağ tıkla özelliklere gir. Diski Temizle diye bir buton göreceksin. Oraya tıkladığında zaten silebileceğin yerleri gösterir. Silmek istediklerini seçer silersin. windows.old görürsen onu mutlaka sil.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Temp file cleaner ile ne var ne yok sil(defaultta kullan demiyorum alayını işaretleyip sil)

Üstünede comodo system utilities çak kısa yoldan halledersin.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    müstakar
    yarasaadam
    yarasaadam's avatar
    Erkek

bilgileriniz için teşekkürler arkadaşlar 

bilgisayarda çok fazla  proje gerçekleştirmekteyiz daha önce bilgisayarımıa  format atmadım  belirli bir zaman sonunda atacağım 

kullanmış olduğum idm dosyasını herzaman indirme sonrası temizlerim 

teşekkürler arkadaşlar 

Toplam Hit: 3376 Toplam Mesaj: 25