Bilgisarın C Si Dolsu Bir Bakın
-
merhabalar;
bilgisayarım yerel c diski 159Gb kapasiteye sahip fazla program bulunmadığı taktirde 158 gb dolu 1.02 gb boş görünmekte.
bu noktada ;yerel c de ;intel,kullanıcılar ,MSOCashe ,ProgramFiles ,ProgramData ve Windows yer almaktadır bunlardan hangilerini silmemiz gerekmekte
ya da hangi verileri silmemiz gerekmekte ki diskte boş yer kalsın
nette araştırdım temp klasörünün içerisindekileri silin denilmekte bunu silmek doğru olur mu?bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
teşekkürler
-
Hocam sıstem c de mi kurulu? format atarken c yı bıcımlendırıp mı kurulum yaptın yoksa bıcımlendırmeden mı kurulum yaptın? Eğer bıcımlendırmedıysen windows.old klasörü olur onu silersin biraz yer açılır .
CnkGn tarafından 13/Ara/12 14:12 tarihinde düzenlenmiştir -
kardeşim format atamam bilgiler fazla format atmadan yer açmam laızm disk falan birleştirmedim
-
Temp Klasörünü Tümden Silersen Bir Sorun Olmayacak... Uzun Zamandır Silmediğin Anlaşılıyor Şayet Belgelerim Kısmında Ortak Kullanım Kısmında Çokca Program Bulundurmamış İsen.. Temp Klasörü Aşırı Şişmiş Olabilir... Silmen Hatırı Sayılı Bir Alan Kazanmana Vesile Olabilir...
Tavsiyem.. Format Attır C Sürücüsüne 50Gb Yer Ayır Gerisini D Sürücüsü Kurdur Oraya Ver.. Bu Sayede D Sürücüsüne Dosyalarını Resimlerini Ve Videolarını Yerleştirebilirsin..
-
yarasaadam bunu yazdı
kardeşim format atamam bilgiler fazla format atmadan yer açmam laızm disk falan birleştirmedim
Hoca format at demıyorum zaten onceden attıgında soruyorum
-
Bilgisayarıma gir, C'ye sağ tıkla, diski temizle de. O sana silinmesi uygun olan şeyleri sileyim mi diye sorar.
Temp klasörünün içini de rahatlıkla silebilirsin.
-
Bilgisayarinin download klasorunu temizle. Torent kullaniyormusun bilmiyorum ama kullaniyorsan onunda indirilme klasorunu temizle film filan vardir kesin senin pc de.
C:\windows\system32\sistem dosyalari\muhasebe kayitlari\cok gizli\windows dosyalari\buraya bakmaz\ klasorunun altindaki leride sildin mi :)
-
c sürücüsü dolması genel olarak formatla çözümlenebilen bir sorundur. Format atamam demişsin, o zaman temp klasörünü silebilirsin, temp silerken o anda bilgisayarında halihazırda açık olan uygulamalara ait dosyaları silemezsin. Windows old klasörü varsa onu da silebilirsin ama silersen, içinde yer alan bazı uygulamaları kullanamayacağını unutma. documents and settings bölümüne girip orada kullanıcı profillerinde kullanmadığın dosyaları silebilirsin. Kaldırıp yeniden kurabileceğin bazı uygulamaları c yerine d sürücüsüne kurmak bir ölçüde seni rahatlatır. D: sürücüsünde de program files klasörü olabilir sorun yaratmaz.
Ancak hakkaten merak ettim 158 Bg nasıl doldurdun yahu :)
-
demirci bunu yazdımanhyak bunu yazdı
Hadi canım sende
İlgi ve Uzmanlık Alanları
pascal ,c,c++,c# ,asp.net ,html,css,flash,sql,pyhtonHocam bunlar adamın ilgi alanları demekki, uzmanlık değil.
Ayrıca konuya gelecek olursak, muhtemelen windowsu kurarken diski biçimlendirmemişsin. eski windowsun yanına kurlulum yapmışsın.
C yi sağ tıkla özelliklere gir. Diski Temizle diye bir buton göreceksin. Oraya tıkladığında zaten silebileceğin yerleri gösterir. Silmek istediklerini seçer silersin. windows.old görürsen onu mutlaka sil.
-
Temp file cleaner ile ne var ne yok sil(defaultta kullan demiyorum alayını işaretleyip sil)
Üstünede comodo system utilities çak kısa yoldan halledersin.
-
bilgileriniz için teşekkürler arkadaşlar
bilgisayarda çok fazla proje gerçekleştirmekteyiz daha önce bilgisayarımıa format atmadım belirli bir zaman sonunda atacağım
kullanmış olduğum idm dosyasını herzaman indirme sonrası temizlerim
teşekkürler arkadaşlar