Bilgisayar Açılışını Nasıl Hızlandırabilirim?
-
arkadaşlar bilgisayarımın açılışındaki hoş geldiniz windows xp profeesional yükleniyor resimlerini falan nasıl kaldırabilirim en hızlı şekilde bilgisayarımın açılmasını istiyorum... bilgisayarımın hızlı açılabilmesi için neler yapabiliirm bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim...
-
başlat\çalıştır\msconfig\başlangıç buraya girerek gereksiz gördüğün pc açıldığında açılmasını istemediğin programların otomatik açılmasını engelleyebilirsin bu biraz hızlandırır.
-
onu yaptım arkadaşlar başka yöntem bilen varmı benim demek istediğim yani il başta yükleniyor yazısı gibi geçiyo ya xp falan o bölümleri kaldırabilirmiyim acaba?
-
daha da derinlere inmek istiyorsan nLite ile kendine optimize edilmiş
bi xp hazırlayacaksın (google da araştır)
gereksiz servisleri / dosyaları vs çıkartacaksın xp cdsinden.
o xp cd si ile kuracaksın... Registry ayarlarını iyi bileceksin.
Bi kere sistem geri yükleme / otomatik güncelleme / hata bildirimi kapalı olucak zaten.
kullanmadığın servisler de şunlar olabilir en basitinden örnek:
kablosuz ağ kullanmıyorsan kablosuz sıfır yapılandırma servisini kapatacaksın...
-
karizma_coder bunu yazdı:
-----------------------------
onu yaptım arkadaşlar başka yöntem bilen varmı benim demek istediğim yani il başta yükleniyor yazısı gibi geçiyo ya xp falan o bölümleri kaldırabilirmiyim acaba?
ne denek istediğini anladım bilgisayarımın hızlı açılabilmesi için neler yapabiliirm bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim... demişsin ebnde bildiğimi paylaştım yada iyi bir sistem topla bu daha etkili bir yöntem olur -
fifsonic bunu yazdı:
ne denek istediğini anladım bilgisayarımın hızlı açılabilmesi için neler yapabiliirm bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim... demişsin ebnde bildiğimi paylaştım yada iyi bir sistem topla bu daha etkili bir yöntem olur
-----------------------------hacı sadece iyi bi sistem toplamak yetmiyor.. nice sistemler gördüm adam
hiçbiboktan anlamadığı için pc'si benim 4-5 senelik pc'mden bile yavaş çalışıyor :D
-
Daft bunu yazdı:
-----------------------------hacı sadece iyi bi sistem toplamak yetmiyor.. nice sistemler gördüm adam
hiçbiboktan anlamadığı için pc'si benim 4-5 senelik pc'mden bile yavaş çalışıyor :D
nice sistemler gördüm adam hiçbiboktan anlamadığı için pc'si benim 4-5 senelik pc'mden bile yavaş çalışıyor :Dhaklısın yetmıyor buraya konu açabiliyorsa msconfig i biliyorsa az çok bişeyler vardır sanırım karizma_coder yenı sağlam bi sistemle işin içinden çıkar benim eski sistemim celeron 1.7 vs.vs gördüğüm bir pentium4 3.0 Ghz e kafa tutuyordu neyse benden bu kadar :d
-
Daft bunu yazdı:
-----------------------------fifsonic bunu yazdı:
ne denek istediğini anladım bilgisayarımın hızlı açılabilmesi için neler yapabiliirm bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim... demişsin ebnde bildiğimi paylaştım yada iyi bir sistem topla bu daha etkili bir yöntem olur
-----------------------------he ya bende rastladım öyle bi kaçına :D
-
-
sabit diskini birleştir.auslogics disk defrag'ı öneririm birleştirme işlemi için.
-
konu kalablagı yapmıyımde su basta hosgeldınız yazısı cıkıyor ya onu nasıl degıstırebılırz kısacası hos geldınız yerıne Boru fln nasıl yazabılırız??