folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Bilgisayar Açılmıyor/ Sadece Masa Üstü Arkaplan Geliyor Başka Bişey Yok

Bilgisayar Açılmıyor/ Sadece Masa Üstü Arkaplan Geliyor Başka Bişey Yok

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByTechno
    ByTechno's avatar
    Erkek
    beyler arkadaşımın yaşadığı bir sorun, şuan bilgisayarını açamıyor.. bilgisayar açıldığında belgelerim açılıyormuşl ve google da armış bu sorunu halletmeye çalışmışş.. forumun birinde adam bunları yap demiş

Alıntı:
    başlat çalıştır regedit enter yaparak kayıt defteri düzenleyiciye giriyoruz.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\Cu rrentVersion\Winlogon anahtarına gidiyoruz sağ tarafta Userinit anahtarı aşağıdaki gibi olsun!(tırnaklar yok)
    "C:\WINNT\system32\userinit.exe,"
    eğer virgül değerinden sonra herhangi birşey varsa sil.bilgisayarı yeniden başlat kayıt defteri anahtarı değişikliği etkinleşsin.bunu bir dene sorun çözülmezse tekrar mesaj yazarsın
    Alıntı:
    C:\WINNT\system32\userinit.exe, olarak yazmışım çünkü windows2000 için windows klasörü winnt olarak tanımlı.halbuki sen xp kullanıyorsun windows klasörü aynı isimle tanımlıdır.sen o anahtarı şu şekilde düzenleyeceksin:
    C:\Windows\system32\userinit.exe,
    hata için özürlerimi iletiyorum.ikinci satırda verdiğim değerle düzenle kayıt defterini ve yeniden başlat bilgisayarı değişikliklerin etkin olması için.bu sefer sorun büyük olasılık çözülecektir.bu arada değer satırının en sonunda virgül var bunu gözden kaçırmayasın...
    bunları yapmış ve artık bilgisayar açılırken sadece masa üstü arkaplan geliyormuş başka bişey gelmiyor.. ben güvenli kipta aç sistem geri yükle deidm ama malesef, güvenli kiptede açılmıyormuş bilgisayar.. nasıl çözebiliriz bu sorunu? çok acil lazım gençlik spor müdürlüğünü 300 tane katılımcısının kaydını yapmamız gerek
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

CTRL ALT DEL yapsın.

Ordan new process diyip,

explorer.exe yi çalıştırsın. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    Musket bunu yazdı:
    -----------------------------

CTRL ALT DEL yapsın.

Ordan new process diyip,

Aynen.Problemin aynısı bende de oldu,yanlız benimkisi biraz farklıydı her neyse,sonra alıntıladığım işlemi gerçekleştirip işlerimi halletmiştim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Musket bunu yazdı:

CTRL ALT DEL yapsın.

Ordan new process diyip,

CTRL ALT DEL yap yeni görev de explorer yaz tamam

bide kayıt defterinde başlangıçta açılması için windows un içindeki explorer.exe yi kaydet bu kadar 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    hocalar adama sadece ekran geliyo bu çocuk mousesiz kullanabilecekmi o paneli =)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Evet hoca kullanir cltr alt delete olayindan sonra "alt D" tusuna bassin dosya menusunden yeni gorev calistir gelir direk sonra explorer.exe ok bu kadar.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    Musket bunu yazdı:

CTRL ALT DEL yapsın.

Ordan new process diyip,

aynı olay banada olduydu  kendim düşünp bu olayı bulmuştum %100 çalışır bi yöntemdir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    Evet hoca kullanir cltr alt delete olayindan sonra "alt D" tusuna bassin dosya menusunden yeni gorev calistir gelir direk sonra explorer.exe ok bu kadar.

hoca kullanamaz demiyorum adam bu yolu bilmiyorsa eğer klayveyi mouse gibi kulllanmayıda bilmiodur demeye çalıştım ama senin bu açıklaman iyi oldu arkadaş için  

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByTechno
    ByTechno's avatar
    Erkek
    yok yok okadarını biliyorum, sağolsun taa ortaokuldaki bilgisayar derslerinin bana kattı 3 şeyden biri :) başkad bişey katmadı zaten.. ama şimdide şöyle oldu.. bilgisayar açılıyor, arkaplan geliyor sonra hoş geldiniz yazısı gelip oturum kapanıyor dio :( format farz oldu heralde
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Mouse yoksa,

TAB tuşu damı yok arkadasım ?

Ayrıca mouse çalışıyordur muhtemelen.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByTechno
    ByTechno's avatar
    Erkek
    ya hocam bilgisayar açılmıyorki alt tab mouse kullanaalım... açılır açılmaz oturum kapanıyor deyip kapanıyor
Toplam Hit: 5024 Toplam Mesaj: 14