Bilgisayar Açılmıyor Yardım
-
acma kapama dügmesinin ordan cikan ince kablolar yanlis takilinca öyle uyuzluk yapiyordu... onlari bi kontrol et hocam
-
daha dün başımıza geldi böle bişe.. x6 bi makinede.. normalde sürekli kullandığımız power kablosunu kullnıoduk :)
ilginç ki senin yaşadıklarınla aynı şeyler oldu.. bi türlü açılmadı.. hata sesi yok hiçbişe yok.. ekrana ışık gelmedi bi türlü.. en son alakasızca başka bi power kablosu denedik oldu :D:D:
bi denesene sende.. power kablosu dyip geçmemek lazım..
-
Hacım bilgisayar açılıp ekrana görüntü gitmediğinde kontrol kalemiyle portlara güç gidiyormu diye bakarmısın?
-
statiği bosaltabilmen için devreyi bi şekilde bi yere yuklemen gerekirki sen bunu bu sekilde yapmamıssın yapman gerek hareket sudur bi dene derim pc ac calısır vaziyetteyken arkasındaki power suplynin fişini cek bekle tekrar tak ve dene muhtemel sonuca varabilirsin bi dene derim ha bu olmadı diosan bu senin sorunun ram hatası bilgin olsun cunku 2000 model bi pc vardı bende zamanında pc ramleri sokup taktıgımda goruntu gelmiodu ramları oynata oynata cozuodum bu sorunu muhtemel seninde ole bi problemn var ram diorum baskada bişe demiorum yerlerini değiştir olmadı tek tek dene ramleri cunku ram hataları genelde hiç ram algılanmadıgında sinyal verir ama boardın uzerinde bi sıkıntı varsa ram algılanır ama calısmaya devam etmez ve sanada sinyal vermez
-
bilgisayar nasıl açılıyor bunun hakkında daha detaylı bilgi verebilirmisin açılışta bip sesi gelmiyor ve sadece fanlar çalışıyorsa psu dan anakarta takılan kabloyu kontrol et
yukardaki kısım orda bir sorun olabilir yada oraya taktıgın kablo hasar gormus olabilir
-
sakin ol aşağı falan atma :D bi çözümü bulunur bunla idare et şimdilik
http://www.cafeoyun.com/oyun/cafeoyun.com/vur-kir-parcala/
ramlar yerine tam oturmamış olabilir. bütün gücünle bastır :D yada ekran kartı
-
ayhun bunu yazdı:
-----------------------------
statiği bosaltabilmen için devreyi bi şekilde bi yere yuklemen gerekirki sen bunu bu sekilde yapmamıssın yapman gerek hareket sudur bi dene derim pc ac calısır vaziyetteyken arkasındaki power suplynin fişini cek bekle tekrar tak ve dene muhtemel sonuca varabilirsin bi dene derim ha bu olmadı diosan bu senin sorunun ram hatası bilgin olsun cunku 2000 model bi pc vardı bende zamanında pc ramleri sokup taktıgımda goruntu gelmiodu ramları oynata oynata cozuodum bu sorunu muhtemel seninde ole bi problemn var ram diorum baskada bişe demiorum yerlerini değiştir olmadı tek tek dene ramleri cunku ram hataları genelde hiç ram algılanmadıgında sinyal verir ama boardın uzerinde bi sıkıntı varsa ram algılanır ama calısmaya devam etmez ve sanada sinyal vermez
-----------------------------hocam zaten çıplak çlaıştırıyorum kapamak için poweri çekmek gerekiyor illaki boşalması lazım :) bide onyüzbin tane ram denedim yok açmıyor.
RaAmLis bunu yazdı:
bilgisayar nasıl açılıyor bunun hakkında daha detaylı bilgi verebilirmisin açılışta bip sesi gelmiyor ve sadece fanlar çalışıyorsa psu dan anakarta takılan kabloyu kontrol et
yukardaki kısım orda bir sorun olabilir yada oraya taktıgın kablo hasar gormus olabilir
-----------------------------2 tane farklı power supply denedim açmadı. yerini felan kontrol ettim.
Balyoz99 bunu yazdı:
Hacım bilgisayar açılıp ekrana görüntü gitmediğinde kontrol kalemiyle portlara güç gidiyormu diye bakarmısın?
-----------------------------ona hiç bakmadım ama 2 farklı ekran kartı denedim zaten monitörün fişini çıkarınca monitörden takılı deil die uyarı gelior.
serwo bunu yazdı:
-----------------------------daha dün başımıza geldi böle bişe.. x6 bi makinede.. normalde sürekli kullandığımız power kablosunu kullnıoduk :)
ilginç ki senin yaşadıklarınla aynı şeyler oldu.. bi türlü açılmadı.. hata sesi yok hiçbişe yok.. ekrana ışık gelmedi bi türlü.. en son alakasızca başka bi power kablosu denedik oldu :D:D:
bi denesene sende.. power kablosu dyip geçmemek lazım..
-----------------------------walla power denedim hocam yaw.
hepsini denedim ama farklı bir yöntem çıkarmı diye bakıyorum hep aynı şeyler :)
-
işlemci fanını gevşet işlemciye aşırı baskı uygulamasın
-
işlemcini başka bır pcye deneme şansın varsa
dene söyledıklerınden işlemcının bozuk oldugunu anladım
-
Ekran kartı tam oturmamış veya slot arızalı olabilir tabi tahmin..