Bilgisayar Almak İstiyorum Ama Kararsizim
-
Arkadaslar Merhaba...
Elimde yaklaşık olarak 3000 - 3500 arası bi bütçe mevcut... yeni bir bilgisayar almak istiyorum ama kararsizim... hem programlama hem de oyun için almayi düşünüyorum... ama masaüstü mu laptop mu kararsizim... masaüstü alırsam ilerde staj işlerinde kullanamaz diye korkuyorum, Laptop alırsam bu sefer de oyunlarda sıkıntı çekerim diye korkuyorum... sizce ne almalıyım... masaüstü alırsam parçaları ne olmalı, Laptop olursa hangisini almalıyım ? Teşekkürler...
-
1000 liralık bi laptop, 2500 liralık bir masaüstü topla. iki ayrı bilgisayarın olsun. ya da şimdilik sadece 3000 TL lik masaüstü topla, 500 ünü kenara koy, lazım olunca bi laptop alırsın.
-
turkcell bunu yazdı
Arkadaslar Merhaba...
Elimde yaklaşık olarak 3000 - 3500 arası bi bütçe mevcut... yeni bir bilgisayar almak istiyorum ama kararsizim... hem programlama hem de oyun için almayi düşünüyorum... ama masaüstü mu laptop mu kararsizim... masaüstü alırsam ilerde staj işlerinde kullanamaz diye korkuyorum, Laptop alırsam bu sefer de oyunlarda sıkıntı çekerim diye korkuyorum... sizce ne almalıyım... masaüstü alırsam parçaları ne olmalı, Laptop olursa hangisini almalıyım ? Teşekkürler...
ne tür oyun oynamak istiyosun ki ? 3000 lira üstü laptoplarda çoğu oyunda sıkıntı çekilmez
-
heisenberg bunu yazdıturkcell bunu yazdı
Arkadaslar Merhaba...
ne tür oyun oynamak istiyosun ki ? 3000 lira üstü laptoplarda çoğu oyunda sıkıntı çekilmez
Battlefield Cod tarzı şeyler...
-
MSI'ın bir serisi vardı oyun üzerine onlardan alırsan rahat işini görür yıllarca.
256 bitlik ekran kartları var makinelerin.
Yalnız ben olsam PS4 artı bi tane masaüstü alırdım.
Programlamayı falan ofiste yapacaksan tek çözüm sağlam laptop.
-
PS3 var zaten yalnız benim gönlüm de MSI den yana gibi... hangi modelleri 256 bit ekran kartına sahip acaba
-
turkcell bunu yazdı
PS3 var zaten yalnız benim gönlüm de MSI den yana gibi... hangi modelleri 256 bit ekran kartına sahip acaba
Ps3 var diosun oyun icin gidip bilgisayar neden alacaksin ki, hele ki masaustu ? Ben o hataya giristim pismanim suan.
-
ne oyun ne programlama için laptop öneriyorum.
eğer gerçekten program yazıcak olsam o paraya eyefinity özelliği olan bir ekran kartlı masaüstü toplar 3 tane de monitör bağlardım...
böylece oyunlarda da zevkin dibine düşersin.
Hayalimdeki setup bu...
angelofhope tarafından 03/Haz/14 23:29 tarihinde düzenlenmiştir
-
16GB Ram olanını kullanıyorum 17" olan saçma aradaki fark 400 TL ben 2.7ye almıştım. 400'ede güzel bir 23" monitor aldım ve gayet memnunum :)
soğutması yeterli bence tek eksik 5+1 desteği yok makinada yadahttp://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=463515&kat=6453&lang=tr-TR#.U44I_dQmzS0
monsterlardan keyfine göre seçebilirsin RAM 8 alıp daha sonra upgrade edebilirsin keyfine kalmış fakat bence laptop 17" olayına girme yanında taşıyacan hiç gerek yok çok lazm olursada heryerde projeksiyon günlük 20 TL kiralarsın :)
-
Masaüstü her açıdan mantıksız artık bu devirde, onu geç.
MSI'ın gaming serisine bak, fiyat performans olarak gayet iyilerdi, yazılımcı/geek/gamer bir kız arkadaşım aldı çok memnun, yanımda sırt çantası hediye etmişlerdi.
İşlemcin Intel Haswell serisinden (4xxx) olsun. Ramlerin en az 8gb olsun. Ekran en az 1080p olsun, Sistemde en az 128gb SSD disk disk kesin olsun, Ekran kartın da 256bit ve 2gb olursa (en az) alabileceğin en iyi makineyi almış olursun.
-
çift hdd li modeller arıyorum birincil disk 256 lık ssd diğeri 1 tb normal hdd olabilir