Bilgisayar Arıza Tahmini Lütfen
-
Sıkıntı donanımsal olabileceği gibi yazılımsal da olabilir hocam. Konu Windows 10 olunca her şeyi düşünmek gerekiyor. Misal ben bilgisayarımı ücretsiz olarak Windows 10'a yükselttikten sonra bazı sorunları görüp tekrar Windows 7'ye indirmiştim. Ama görüyorum ki bu işlemler sonrasında geri dönüşü olmayan bazı sürücü hataları gerçekleşmiş. Yükseltme ve geri dönme işleminden sonra 3D özelliği çalışmaz oldu mesela, format istiyor bilgisayar.
Windows 10'un kendisinden veya güncellemelerinden kaynaklı sorunlar da olabilir. Mavi ekranın çıkma ihtimali çoğunlukla donanımsal olmakla birlikte sürücü problemleri, HDD/SSD veri hatası gibi yazılımsal nedenlerden de kaynaklanabilir. Siz en iyisi Windows 7'ye temiz kurulum yapın öyle bakalım donanımsal mı diye.
-
Ekran kartı ramleri ve anakart pilini çıkarıp bilgisayarı çalıştırın ve anakart sizi 1 uzun 3 kısa bip ile uyarsın ve anakartı böylece resetlemiş olun.ramleri varsa başka slota takın ve ekran kartınıda varsa 2. PCI-e e takın.Sistemi çalıştırıp ısı kontrolü ile stress testi yapın.(Speed fan ile ısı kontrolü- Prime 95 ile stress testi) İşlemci ısısı ve stabilitesi normal ise ekran kartına GPU-Z ile stress testi yapın ve ısı değerleri ile stabilitesine bakın . (MSI afterburner ile fps görüntüleyebilirsiniz) herşey stabil ise başka ram ile deneyin. Mavi ekran çok genel bi sorun eğer işlemci ve ekran kartı stabil ve normal ısıda çalışıyorsa powerda veya ramde sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. Tabi anakartınızın çatlak vb. sıkıntıları yoksa. Bu işlemlerin hepsini bios güncelledikten sonra yaparsanız daha verim alırsınız ve sisteminizde OC varsa Default voltaj ve frekans ayarlarınıza dönmeniz tavsiye edilir.
-
baristbt bunu yazdıMcM bunu yazdıbaristbt bunu yazdı
Böyle havaya tahmin olmaz hocam.
Koy bütün minidumplari çıktılari
nerden bulucam hocam kayıtları, yönlendirirsen atarım hızlıca..
Hocam bluescreenview kurdum ve çökme sebebleri olarak aşağıdaki ekran görüntüsünde görebiliriz nedenlerini. İnceleyebilirseniz sevinirim.

Bütün arkadaşlara ve zaman ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ederim. Herşeyi denemeye açığım. Çıldırtıyor beni..
-
RAMLER sorun hocam
-
Bizim servise gelen mavi ekran hataları genel olarak hep RAM ile alakalı çıkmıştı hocam. RAMleri test edebilirsin.
-
Windows Bellek Tanılama'dan test yapıcam şimdi.. Başka önerdiğiniz bir yöntem varsa deneyebilirim..
Arkadaşlar testi yaptım, sonuç aşağıdaki gibi,
McM tarafından 25/Eki/16 13:27 tarihinde düzenlenmiştir
-
Sorun güç kaynağı büyük ihtimal.Her seferinde farklı hata kodu veriyor mavi ekranda.Bütün donanımları yeniledim,ihtimal vermediğimden psu yu denememiştim.Gereken voltajı ve akımı veremiyor uyduruk olanları.Sen markasına bir bak.