folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar Arıza Tahmini Lütfen

Bilgisayar Arıza Tahmini Lütfen

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Sıkıntı donanımsal olabileceği gibi yazılımsal da olabilir hocam. Konu Windows 10 olunca her şeyi düşünmek gerekiyor. Misal ben bilgisayarımı ücretsiz olarak Windows 10'a yükselttikten sonra bazı sorunları görüp tekrar Windows 7'ye indirmiştim. Ama görüyorum ki bu işlemler sonrasında geri dönüşü olmayan bazı sürücü hataları gerçekleşmiş. Yükseltme ve geri dönme işleminden sonra 3D özelliği çalışmaz oldu mesela, format istiyor bilgisayar.

Windows 10'un kendisinden veya güncellemelerinden kaynaklı sorunlar da olabilir. Mavi ekranın çıkma ihtimali çoğunlukla donanımsal olmakla birlikte sürücü problemleri, HDD/SSD veri hatası gibi yazılımsal nedenlerden de kaynaklanabilir. Siz en iyisi Windows 7'ye temiz kurulum yapın öyle bakalım donanımsal mı diye.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eraycnar
    eraycnar's avatar
    Erkek

Ekran kartı ramleri ve anakart pilini çıkarıp bilgisayarı çalıştırın ve anakart sizi 1 uzun 3 kısa bip ile uyarsın ve anakartı böylece resetlemiş olun.ramleri varsa başka slota takın ve ekran kartınıda varsa 2. PCI-e e takın.Sistemi çalıştırıp ısı kontrolü ile stress testi yapın.(Speed fan ile ısı kontrolü- Prime 95 ile stress testi) İşlemci ısısı ve stabilitesi normal ise ekran kartına GPU-Z ile stress testi yapın ve ısı değerleri ile stabilitesine bakın . (MSI afterburner ile fps görüntüleyebilirsiniz) herşey stabil ise başka ram ile deneyin. Mavi ekran çok genel bi sorun eğer işlemci ve ekran kartı stabil ve normal ısıda çalışıyorsa powerda veya ramde sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. Tabi anakartınızın çatlak vb. sıkıntıları yoksa. Bu işlemlerin hepsini bios güncelledikten sonra yaparsanız daha verim alırsınız ve sisteminizde OC varsa Default voltaj ve frekans ayarlarınıza dönmeniz tavsiye edilir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek
    baristbt bunu yazdı
    McM bunu yazdı
    baristbt bunu yazdı

Böyle havaya tahmin olmaz hocam. 

Koy bütün minidumplari çıktılari

nerden bulucam hocam kayıtları, yönlendirirsen atarım hızlıca.. 

Burdan

Hocam bluescreenview kurdum ve çökme sebebleri olarak aşağıdaki ekran görüntüsünde görebiliriz nedenlerini. İnceleyebilirseniz sevinirim.

Bütün arkadaşlara ve zaman ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ederim. Herşeyi denemeye açığım. Çıldırtıyor beni..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VEXTA
    VEXTA's avatar
    Erkek

RAMLER sorun  hocam

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

Bizim servise gelen mavi ekran hataları genel olarak hep RAM ile alakalı çıkmıştı hocam. RAMleri test edebilirsin. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek

Windows Bellek Tanılama'dan test yapıcam şimdi.. Başka önerdiğiniz bir yöntem varsa deneyebilirim..

Arkadaşlar testi yaptım, sonuç aşağıdaki gibi,

McM tarafından 25/Eki/16 13:27 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Erkek

Sorun güç kaynağı büyük ihtimal.Her seferinde farklı hata kodu veriyor mavi ekranda.Bütün donanımları yeniledim,ihtimal vermediğimden psu yu denememiştim.Gereken voltajı ve akımı veremiyor uyduruk olanları.Sen markasına bir bak.

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
Toplam Hit: 3526 Toplam Mesaj: 28
bilgisayar arıza