folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilgisayar Bilimcileri Ve Çalışmaları

Bilgisayar Bilimcileri Ve Çalışmaları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

wking bunu yazdı:
    -----------------------------

Şöyle şeyler paylaşmayın ya yaşama hevesim kaçıyo :|

Bu insanlara nasıl yetişeceğiz biz ya :S Off :|

Deha adamlar deha,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

kesinlikle katılıyorum adamlar birer deha ama şunuda unutmamak lazım bu durumları birazda ortamları ile alakalı...

bu günlerde elimde bir kitap var linus torvalds'ın günlüğü gibi birşey yani kendi yazdığı bir kitap adı sadece eğlenmek için

başında birazcık kendisinden bahsediyor ve bahsettiği şeyleri kısaca aktarmaya çalışayım...

aslında fazla zeki olduğum söylenemez yani dahi falan olduğum ama ortamım iyi bir kariyer için müsait ti... demek istediğim büyük babam ve diğer 5 kardeşi birden üniversitede profesördü... daha net açıklamaya çalışmak gerekirse finlandiya da yani ülkemde kışlar uzundur ve sokakta yapılabilecek pek birşey yoktur... kendinizi eve kapatırsınız... ülkemde doktora ve master programlarının ücretsiz olması insanların kendinlerini geliştirmesine neden oluyor... işte onların hikayeside böyle... bana gelince daha çocukken büyük babamın kucağında ilk dijital hesap makinelerinden birinde makineye rastgele girdiğim rakamların sinus ve cos gibi değerleri hesaplamaya çalışmasını izlerdim...

ancak teknoloji o zamanlar o kadar zayıftı ki bu makineler bu tip hesaplamaları 10 sn ile 2 dakika gibi süreler zarfında yapabiliyordu...

şimdi bunları söyledikten sonra gelelim bizden niye böyle adamlar çıkmıyor sorusuna...

ortam yok hocam... insanımız yeterince bilinçli ve sorumluluk sahibi değil... izninizle açıklayım nedenlerini...

kaçınızın anne babası okula durumunuzu sormak için veli toplantısı haricinde geliyor?

kaçınızın anne babası ders dışında sizleri bilimle ilgili olarak davranmaya teşfik ediyor? demek istediğim orta okul yıllarınızda anne babanız size okumanız için bilim çocuk yada bilim ve teknik gibi dergiler getirdi mi?

bakın şu bir gerçek millet olarak bir potansiyelimiz var ama bir o kadar da kötü bir durumdayız... birde iyi örnek vereyim daha açıkayıcı olsun...

oktay sinanoğlunu bilmeyen yoktur içinizide  yani aldığı ünvan nedeniyle son 300 yıl içinde batıda en genç profesör olan insan... evet bu kadar iyi ama sadece ve sadece çok zeki olduğu için mi? cevap veriyorum hayır. ortamı müsaitti...

kendi yazdıklarını söylüyorum. anne ve baba sanatçı ayrıca üniversite eğitimi almış kültürlü ne yaptığını bilen insanlar... kendiside çok şanslı o zamanlar gittiği lise Ankara yenişehir lisesi bu gün kü Ankara Ted Koleji... hocalarıda son derece bilinçli... hı birde en önemli konulardan birisi... o zamanki eğitim sistemi bu günkü kadar delik deşik edilmiş durumda değil...

Şimdi birde bu günün çocuklarına bir bakalım...

anne babalar geçim derdine düşmüş... zaten sorumsuzca yetiştirilmiş olan insanlar çocuk yetiştirmeyi sadece iyi okullara iyi dersanelere göndermek sanıyorlar... kısmen işlerine de geliyor böylesi... yarış atından beter oluyoruz anne babayla geçirecek vakit bile yok... niye mi?

orta okul da lgs idi benim zamanımdaki adı sonradan oks oldu şimdide sbs oldu 3 yıla yaydılar bir sınav var lanet olsun... o sınav yüzünden hafta içi okul + özel ders hafta sonları dersane... çocuklar o kadar yoruluyor ki eve geldiklerinde anne babanın yüzüne bakmak yerine gidip yatağa koşuyor...

lisede eğer iyi bir lisede değilsen zaten hocaların umurunda değilsin kendin ne yaptın o kar otur eşşek gibi öss ye hazırlan... iyi bir lisedeysen bu sefer hocalar üstüne geliyor meslek tercihi ile ilgili en ufak bir kavram yok... dertleri ne biliyor musunuz? iyi bir okula gidiyorum iyi puan almam lazım tıp fakültesi mühendislik fakültesi vs birine girmem lazım neden? puanım boşa gitmesin.... tamam gitmesinde hoca o bölümü seviyor musun? hakkında en ufak bir fikri yok ki nerden sevecek...

zaten üniversiteden sonra türkiyede özel sektörün durumu malum otur kpss ye çalış

sonra evlen çocuk yap... sonra otur it gibi çalış ki bebeleri daha iyi okullara gönderebilesin vs vs vs...

şimdi bu ortamda ne kadar dahi insanlar yetişebilir siz söyleyin arkadaşlar?

öyle bir haldeyiz ki bu gün bizi hepimizi yakından ilgilendiren bir ana yasa değişikliği için referandum söz konusu

kaçınız tam değişiklik paketi metnini okudunuz? sanırım şimdi ne demek istediğimi anlıyorsunuz...

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

@ Milamber

Güzel yazmışsın hocam, gerçekten çok doğru söylediklerin

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

hocam doğru olduklarını biliyorum zira hepsini yaşadım... kısa örneklerle açıklayım

orta okuldayım babama diyorum ki yolda giderken baba ya bilim teknik diye bir dergi var alsan okusam olur mu?

hadi lan ordan eşoğlu eşek derslerine çalıştında o kaldı...

yani daha başka şeyler de örnekleyebilirim isterseniz... ama bu yeterli olur sanırım.

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

doğru.

http://www3.bobiler.org/upload/photographs/202239219m.jpg

bu resim zaten gayet güzel anlatıyor türkün nelerle uğraştığını.

çok az konuşmuşluğum olan birisi var(face falan eklide muhabbet yok ama kendisini takip ederim neler yaptığını falan)

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&source=hp&q=v0cates&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=

kim olduğuna burdan bakabilirsiniz.

hapse girdi.

böyle becerikli yeteneği olan bi adamı hemde bu yaşlarda bunu yapabilen bi adamı ne diye hapse atıyorsun?

değerlendir :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Güncel,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    evet bizden neden böyleleri çıkmayacağını açıklayayım
    bizim ileri zekalı bilgisayar mühendislerimiz var türev integral sinüs kosinüs bizim ne işimize yaracak matematik e işimize yaracak diyen işte baksınlar bakalım hangi alanlarda eğitim görmüşler :|

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

wert bunu yazdı:
    evet bizden neden böyleleri çıkmayacağını açıklayayım
    bizim ileri zekalı bilgisayar mühendislerimiz var türev integral sinüs kosinüs bizim ne işimize yaracak matematik e işimize yaracak diyen işte baksınlar bakalım hangi alanlarda eğitim görmüşler :|

katılıyorum dostum, türkiyede akademik eğitim diye birşey zerre kadar yok, azcık ucundan var onlarda intihar(!) ediyor zaten. Yani bi odtü itü fizik dersin atıyorum "assiktir helal olsun" diye bir tepki alabilirsin belki ufak bir ihtimal ama git bölümlerin yüzdelerine bak ağlarsın, harran fizik tedavi ile aynı neredeyse amk. Türkiyede olay "mayış", kim takar bilgiyi. Ben zaten türev integral buna bağlı tabikide trigonometride bilmeyen adam neden yazılımcıyım diye geçinir anlamıyorum, illa ki lazım oluyor, fibonaci dizileri olsun, matrisler olsun illaki karşına çıkıyor, düşünün yani ben flash sitede arc tanjant ile uğraşıyorum şu an. Üniler kek. Ha bazı ünilerin bazı bölümlerindeki bazı hocalar sayesinde belki bir bok olursun, yoksa üniye bel bağlama hocanda bitiyor olay. Gerçekten işini seven hocalardan ders dinlerken zevkte alırsın araştırmayada şevklenirsin yoksa öbür türlü final haftası kova yaparsın mezun olduktan sonra boş beyin ve diploma, standart takılırsın. Bu adamların disiplini şartları nerede, bizimkiler nerede. Avrupada her öğrencinin bir atolyesi var anasını satayım, bizde öyle bir atölye kuran marangoz diye tabela asıp bundan para kazanmaya çalışıyor, bir şey olacaksan türkiye sana göre değil.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

Helyum bunu yazdı:

ken thompson akar!

seni sevmem bilirsin süt oğlan ama bu iki oluyor katılıyorum lan.

Toplam Hit: 4523 Toplam Mesaj: 30