Bilgisayar Birden Kapanma Sorunu ?
-
Öncelikle bütün mürid/müride kardeşlerime selamlar.
Bilgisayar özellikle oyun oynarken birden kapanıyor.
Sizce nedeni nedir özelliklede oyun oynarken yapıyor bunu.
Yaklaşık 2 gün sonra servisini götüreceğim geçen götürdüğümde format atıp geti verdiler 2 ay sonra tekrar aynı sorun oldu.
-
Sistem özellikleri nedir ,Powersupply dahil olarak ?
-
yaz aylarındayız malüm havalar olduğundan daha fazla sıcak senin sorunun sıcaklıktan dolayı kapatıyor olmasın ? sistem bileşenleri kendini soğutamıyor olabilir kontrol etmelisin.
-
CPUID HWMonitor
isimli programı yükle. programı aç sistem sıcaklıklarını kontrol et, daha sonra oyuna gir. oyuna başla hemen çık. tekrar sistem sıcaklıklarına bak.
özellikle ekran kartı sıcaklığı çok önemli. büyük bir ihtimalle düzgün calışmayan fanların var. anakartın pc yanmasın diye bilgisayarını kapatıyor olabilir.
muhtemelen sıcaklık sorunudur.
-
kasayı sarsdıysan belki işlemci ayagına bağlı olarak sogutma blogu işlemciye tam temas etmio olabilir
yada fazla tozlanma var
aida64 kur ekran kartı işlemci hdd sıcaklıklarına bi bak hele
-
İşlemcide termal mancun kalmamıstır ısındından otomatik olrak kapnır. git bir elektronikciye termal macun al işlemciye sür güzelce tak calıstır.
-
özellikle oyun oynarken kapanıyo diyosan, öncelikle ekran kartının fanını kontrol et. norml dönüyormu? tozlanmışmı? o normal ise, işlemci fanının tozlanıp tozlanmadığına bak. termal macunu yenile. bunlarda sorununu çözmezse, psu yu kontrol et. gerekirse değiştir hacı.
-
Hoca, Ram yada ekran kartındandır büyük ihtimal ekran kartı çok ısınıyordur benimde pc açılmıyordu az önce vantilatörle soğuttum açıldı, yani soğutmak çok önemli.
-
hocam sıcaklık (: insan evladı bile öküz gibi terlerken götünden boncuk boncuk ter akarken pc ne bok yesin (:
fanları temizle termal macunları yenile hafif bir bakım yap tamamdır (:
-
catlax bunu yazdı:
-----------------------------
yaz aylarındayız malüm havalar olduğundan daha fazla sıcak senin sorunun sıcaklıktan dolayı kapatıyor olmasın ? sistem bileşenleri kendini soğutamıyor olabilir kontrol etmelisin.
-----------------------------Hocam fanı daha hiç temizletmedim fandaki pislikten dolayı fan soğutamıyor ondan dolayı kapanıyor olabilir mi ?
-
Lostgun bunu yazdı:
catlax bunu yazdı:
-----------------------------Hocam fanı daha hiç temizletmedim fandaki pislikten dolayı fan soğutamıyor ondan dolayı kapanıyor olabilir mi ?
-----------------------------üstüne bastın ayağını kaldır... hocam sen onu önce bi temizle... yada üç beş lira ver git iyisinden bi fan işlemci fanı al derim... cafede çalışırken karşılaşığımız sık problemlerden...
edit : Hocam ben yorum yaparken işlemci fanı diye yaptım kusura bakma.. ekran kartının fanından bahsediyorsan dikkatli temizle...