Bilgisayar Hatası Çözümü
-
Merhaba arkadaşlar, bundan 1 yil once dell leptop aldim. Yaklasik 1 ay once hata giriste windows boot hatasi verdi repairledim, ilk repair isleminden sonra bilgisayar rest atiyor sonra repaire devam ediyor ya, rest attiktan sonra donanim hatasi verdi. Servise yolladim win7 ile repair yapin geçer dedi amk duklarim o kadar yolliYoz yapmadan geri yollamislar. Sorunub cozumunu bilen arkadaslar yokmu ?
-
al eline bi win7 cd bas formatı
-
Yine restarttan sonra mavi ekran..
-
Hocam şimdi mavi ekranda ne yazıyor onu söyle de sana problemin ne söyleyelim.O mavi ekranlarda aslında bütün problem yazıyor ama işte sadece mavi ekran diyip geçiyoruz :)
-
biosa gir hdd modunu değiştir; ide ve ya ahci yada buna benzer bişe
-
xxjokerxx bunu yazdı
-
Boot hatası veriyorsa sistem çökmüş veya harddisk'i tanımıyordur.
Önce bios'a bak hd'i görüyormu. Format atmak istemem dersen bi güvenli modda girmeyi geçmişe al sistemi öyle dene.
Bir anda kapanır yada yanlış bi driver kurduysan ondan dolayı boot hatası verir.
Temiz bi format at, Anakartın sitesinden güzelce çek driver'larını paşa paşa devam et.
Garanti uğraşmaz böyle işlerle hocam. -
xxjokerxx bunu yazdı
+
canını sıkmaya değmez hoca. :)
öyle ufak şeyler için servise göndermene de gerek yoktu hani.
-
rebellisch bunu yazdı
biosa gir hdd modunu değiştir; ide ve ya ahci yada buna benzer bişe
Aynen bu sebepten kaynaklanıyor.. Modu değiştir problem çözülür.
-
Hocam Güzel Kolay İş Diyorsunuzda Repairlamayınca, Benimde Biosla Felan Aram İyi Değildir Anca Format ve Onarım Yaparım :D O Kadar Yolladık Halletselerdi İyi Olurdu Hani. Eve Gidince Deniyeceğim, Varmı Başka Fikirleri Olan ?
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam şimdi mavi ekranda ne yazıyor onu söyle de sana problemin ne söyleyelim.O mavi ekranlarda aslında bütün problem yazıyor ama işte sadece mavi ekran diyip geçiyoruz :)
Beyler Herseyi denedim format sirasinda/repair sirasinda windows is loading yazisindan sonra started windowsda mavi ekran hayla cikiyor. Yazi "a problem has been detected" le basliyor. Herseyi denedim cildirmak uzereyim :S :/