folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar İslandi Acilmiyor

Bilgisayar İslandi Acilmiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

Hocam ben cok laptop anakarti yikadim entegre degistirmeden once amaen son durlama suyu olarak alkolle bi tur daha yikarim))) oda kirec vs yapmasin diye bi sikinti olmaz onemli olan iyice kurumasi. Senin makina dedigim gibi ram kontrolunu bi yap ama buyuk ihtimal usb kisa devresi

hocam galiba anakartın bütün çıkışları kısa devre yapmış, ram falan hepsini denedim.

bilgisayar çalışıyor görünüyor ama görüntü vermiyor.

diğer tüm parçalarını satıcam gibi görünüyor, yapacak bişi yok :(

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Cmos reset denedinmi hocam bazen cozum olabiliyor. Enerjiyi tamamen kes pili cikart Cmos jumperi cikart pcyi calistir. Daha sonra gucu kes jumperi tak bidaha calitir calismassa pc calisirken jumperi sok enerjiyi aniden kes jumper i tak pcyi calistir bu islemi birkac kere dene hocam. Belki calisabilir

delimiyim ben?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Archon
    Archon's avatar
    Erkek

birisi daha demiş ıslakken çalıştırmayaydın iyiydi. elektronik bir cihaz ıslandığında yapılması gereken ilk şey tüm elektrik bağlantılarını olabildiğince hızlı sökmektir (fiş,pil) sonra kuruduğundan emin olduktan sonra gönül rahatlığıyla deneyebilirsin. ama ıslakken çalıştırmaya çalışmak daha çok bozuyor. öle bilgisayarı kapat fln değil direk fişi çekmek lazım böyle bir durumda. bulaşık suyuna düşmüş ceptelefonu fln kurtardık biz yukarıdaki yöntemle tamire ihtiyaç kalmadan. çalışırmı diye meraktan sabırsızlık etmemek lazım. 2 gün bekleyip sonra çalıştırmak lazım.

Geçmiş olsun.

Toplam Hit: 2269 Toplam Mesaj: 14
bilgisayar islak kasa