folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Bilgisayar İstasyonu ( Masası ) Kasasız Sistemler

Bilgisayar İstasyonu ( Masası ) Kasasız Sistemler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Ben de yapacam . fkat önce bi ev almam lazım..  Ben in aqua yapacam inşallah. yani direk sıvının içinde çalışacak cihazlar

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Hacı senın hayalın BENIM HAYALIM ...

Hep ya değişik bir kasa görmek yada kendı kasamı tasarlamak yada yada şu senın verdıgın lınklerekı gıbı seylere hasta olmusumndur ...

Ama sana şunu söylıım bu işler PARA + ZAMAN + BECERİ + YETENEK + HAYALGÜCÜ gerektirir yani bu adamların ki hiç bişey değil şahsen sıfırdan o masayı kendım bile yaparım ama şu 5 büyük etkenden en önemlı 1 büyük etken (PARA) yok :) diğerLeri olsa da fark etmıyor o olmayınca :)

İmza YOK !!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

görüntü çok güzel gerçekten umarım sende o kadar güzelini yaparsın.

Masa işini bi marangoza da sormanı isterim hem istediğin ölçüde yaptırırsın kafandakini 1 e 1 yapmış olursun

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bizim türklerde anca kasaya araba fanı takar : )

küfrederiz villalara kulübeden
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piskopatix
    piskopatix's avatar
    Erkek
    DestinatioN bunu yazdı

para+zaman+el becerisi

işte gerçek formül bu

instagram.com/macrlz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=258462

Linki inceledim en önce masa öyle standart marangozda yaptırılmaz çok ince işçilik ve tasarım istiyor bunun yanında malzeme kalitesi de var.Adam ağaç kullandığı için tüm sistemi askıya almış bu arada ona da dikkat etmek gerek uygun parça bulunmalı.Soğutma sistemi tasarlanmalı sadece hava ile soğutma yapılacaksa fanların nerde olacağı tasarlanmalı.

Hocam sen sanırım serveri satıp bu işe girecektin ama biraz zor gibi :D

Sonuç, yapılabilir ama ciddi anlamda para sabır ve dizayn gerektiren bir iş 

Cesnist tarafından 19/Şub/14 21:31 tarihinde düzenlenmiştir

طדṮ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

ulan millette ne güzel kabiliyetler var :s

güzel bi düşünce hocam umarım en yakın zamanda yapabilirsin .))

( yaparsan bizede öğretsene la detaylı bi anlatım felan :s )

N'oublie pas d'ou tu viens ..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı

abi yapsan bile o fotoğraftaki kadar güzel durmayacaktır. 

Ayrıca madem öyle ledli medli bir şeyler yapıyorsun, ona değecekte bir sistem lazım bence.

Şöyle su soğutmalı, bol kablolu, bol fanlı canavar gibi bir şey görmek ister insan onun içinde (: 

Nasıl yaptıracağına gelecek olursak, daha önceden hiç tamir, montaj vs tecrüben yoksa yapamazsın. En mantıklısı bir mobilyacıya gidip elindeki fotoğrafları göstermen ve ona göre fiyat alman. 

250 liraya falan da yaparlar sanıyorum ki fazlasını isterlerse de verme. altı üstü ortası oyulmuş bir masa :/

edit. kaç yıldır klavye kullanıyorum ilk defada güzel yazmayı beceremedim hala :| imla hatası olmuş

böyle bi masayı değil 250 500 e yapsınlar öp başına koy adama sanki düz masa yaptırıyormuşsun gibi 250 diyorsun bu zamanda para mı 250 lira bunun için kimse bi kalem dahi oynatmaz bu iş için bu paraya...

Biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Hocam zamanında kasa yapma projem vardı fakat iptal etmiştim oyüzden biraz araştırma yaptım. 

Bence kasayı tamamen marangoza kendi istediğin gibi yaptır.

http://imageshack.us/a/img825/3425/img2951x.jpg

bu resimdeki kasayı örnek alabilir aynısını veya daha modifikasyonlusunu yapabilirsin. 

Cam üzerinde mause pad olacağı için sorun olmayacaktır.

Ne yaparsan yap sistem çıkartılabilir olsun yani ileride başka bir anakart kullanman gerekirse seni ortada bırakmasın. 

şöyle basit düşün , bildiğin masanın üst kısmını cam yapıp bir kasayı yan yatırmışar gibi. 

ama olabildiğince estetik olacak tabi.

2 nesildir laptop kullanıyorum yoksa böyle bir masa üstü ben yapardım fakat masa üstünde rahat edemiyorum aga. oyun oynarken film izlerken laptop gibisi yok kucakta yatakta oh.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam böyle ortasında cam olan veya o resimdeki gibi alınta tahta bir bölme olup üstü cam olan masalar satılıyor normal olarak. Ya da uygun ölçüleri ver bauhaus veya koçtaşta birkaç saate sana demonte halini hazır versinler.

Senini yapacağın iş eline bir dekupaj testeresi veya bu disk şeklindeki kesicilerden alıp düzgünce fan yerlerini kesmek, matkapla kablo giriş ve çıkışlarını ayarlamak, anarktı vidalarla düzgünce oturtmak. Geri kalan kozmetik detaylar senin zevkine kalmış.

Bu konulara bakabilirsin:

http://forum.donanimhaber.com/m_86016918/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_84666526/tm.htm

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 5246 Toplam Mesaj: 26