Bilgisayar Kafayı Yedi Kendi Kendine Reset Atıyo (Yardım)
-
S.a arkadaşlar bemim pc 5-6 senelik var vakti saati dolduydu zaten çeşit çeşit arızalar veriyordu şimdi yenisi eklendi kendi kendine ard arda 3 - 4 kere reset atıyo neden yapar acaba yardımcı olan arkadaşlara teşekürler...
Önceki arızalar
1.açılışta hardisk hatası
2.mavi ekran (hayatımın bi parçası oldu artık)
3.ram hataları (yenisini aldım) dahada var ama aklıma gelmiyo şimdide ard arda reset atmalar :( :( :(
-
işlemci fanını kontrol et
mavi ekranda ramlerin yerini degiştir belki düzelir
-
3 kuluvallah bir eylem baska caresi yok gibi :W
-
yazlımsal olamaz ben her gun 10 tane yapıyorum fanı sok altındakı sıvıya baq yoksa yarın bı bilgisayarcıya gıt o sıvıyı ıste oraya koy res atmasının nedenı buyuk ıhtımal bu
-
Arkadaşım, bilgisayardaki reset atmalar çoğu sebepten kaynaklanabilir. Bilgisayarı incelemeden bir teşhisde bulunmak zor. Ben yine de aklıma gelen ihtimalleri yazayım.
Bilgisayarın kendi kendine reset atmasının başlıca sebeplerinden biri de, işlemci ısınmasıdır. İşlemci ısısı belirli bir dereceyi geçtikten sonra bilgisayar kendi kendine reset atar. Bilgisayarının işlemci fanını kontrol et. Soğutucu plakayı ve fanı temizle. Eğer fan çok kötü durumdaysa yeni bir fan tak.
Bilgisayarında sık sık mavi ekran olduğunu söylemişsin. Mavi ekranların sebeplerini de yazman gerekir (mümkünse hata kodu ile). Mavi ekran vermesinin sebeplerinden birisi nedeniyle sen daha mavi ekranı görmeden bilgisayarın kendi kendine reset atıyor olabilir.
RAM leri değiştirdiğini söylemişsin. Ancak, sorun RAM lerinde değil de RAM slotlarında da olabilir. Bu nedenle de bilgisayarın reset atıyor olabilir.
Açılıştaki harddisk hatası nedeniyle reset atmaz ama, bilgisayarındaki bazı parçalarının işlevleri birbiri ile çakışma yapıyor olabilir. Bu da ardarda reset atma meydana getirebilir.
Bilgisayarını bilgisine güvendiğin bir kişiye göster, forumlarla eline birşey geçeceğini sanmıyorum. Ama "gerek yok kendim yaparım" dersen bu söylediklerimi de araştır.
Kolay gelsin...
-
code1 bunu yazdı:
-----------------------------
yazlımsal olamaz ben her gun 10 tane yapıyorum fanı sok altındakı sıvıya baq yoksa yarın bı bilgisayarcıya gıt o sıvıyı ıste oraya koy res atmasının nedenı buyuk ıhtımal bu
-----------------------------fan soğutucuya bağlı fanı söktüm soğutucuyuda söktüm valla işlemci entegresinin üstünde ve soğutucu arasında bi sıvı vardı ama kurumuş gitmiş dökülüyor :(
-
temizle o kuruyan yerleri. çünkü kuruduktan sonra ısıyı iletemez hale geliyor o pasta.
-
CHKDSK /R/F
-
siyahbereli bunu yazdı:
CHKDSK /R/F
-----------------------------bu ney kodmu ?
-
mst16 bunu yazdı:
-----------------------------siyahbereli bunu yazdı:
CHKDSK /R/F
-----------------------------bu ney kodmu ?
komut -
Lijitsu bunu yazdı:
3 kuluvallah bir eylem baska caresi yok gibi :W
Komik şey seni :) Eylem ne ?