Bilgisayar Kapanma Sorunu
-
Arkadaşlar bilgisayarım(Acer Aspire 5742G ) oyunlarda kapanıyor.Age Of,Counter gibi oyunları oynarken Pes vb. daha yüksek oyunlarda ısınma sorunu yaşıyor ve ilk maçtan kendini kapatıyor.Pes'in ekran görüntüsünü en iyiden düşük seviyeye çektiğimde 1,5 maç yapabiliyorum =) bunu nasıl cözebilirim?
Yardımlarınız için Teşekkürler
-
pil gücü olarak güç tasarufuna al bende de dengeli veya yüksek performansa alınca oyunu çok iyi şekilde 5 - 10 dk oynayabiliyorum sonra laptop kendini soğutamadığından kapatıyo :D
-
DaSpOnGe bunu yazdı:
-----------------------------pil gücü olarak güç tasarufuna al bende de dengeli veya yüksek performansa alınca oyunu çok iyi şekilde 5 - 10 dk oynayabiliyorum sonra laptop kendini soğutamadığından kapatıyo :D
-----------------------------hemen deniyorum hocam =)
-
onparlak bunu yazdı:
-----------------------------DaSpOnGe bunu yazdı:
-----------------------------pil gücü olarak güç tasarufuna al bende de dengeli veya yüksek performansa alınca oyunu çok iyi şekilde 5 - 10 dk oynayabiliyorum sonra laptop kendini soğutamadığından kapatıyo :D
-----------------------------Denedim,macın 20 li dakiklarında kapandı mavi ekran verdi,bilgisayarı açtıktan 10 dk sonra hiç bir işlem yapmama rağmen yine kapandı =) bunun sorunu ne sizce?
-
nedeni şu arkadaşım
" Age Of,Counter gibi oyunları oynarken Pes vb. daha yüksek oyunlarda ısınma sorunu yaşıyor "
dediğin gibi yüksek çözünürlük ve maksimun grafik özellikleri olan oyunlarda ( ki bu bahsettiklerin o kadar çözünürlüğe ihtiyaç duymuyor pes haricinde )bi baktır bakalım servisine, gecenlerde bi arkadaşımda vardı bu sorun soğutucu falan herşeyi değiştirmişler.
-
onparlak bunu yazdı:
-----------------------------onparlak bunu yazdı:
-----------------------------Denedim,macın 20 li dakiklarında kapandı mavi ekran verdi,bilgisayarı açtıktan 10 dk sonra hiç bir işlem yapmama rağmen yine kapandı =) bunun sorunu ne sizce?
-----------------------------Hocam altına küçük bir fan al o şekilde dene eğer ısıdan sa sorun çözülür ama senin bahsettiğin şey ekran kartından yada onboard da anakart'dan da yapabilir.Benim masaüstündeki öyleydi ekran kartına baktığımda kondansatorler şiştiğini gördüm.Ekran kartını değiştirdim düzeldi.Hıı eğer ısıdan olduğuna kesin denemek istersen buzdolabına koy hocam orda 1-2 maç yap eğer kapanmıyorsa ısıdan kaynaklanıyordur
-
ekran kartın aşırı ısınıyor olmasın.
-
DaSpOnGe bunu yazdı:
-----------------------------Hocam altına küçük bir fan al o şekilde dene eğer ısıdan sa sorun çözülür ama senin bahsettiğin şey ekran kartından yada onboard da anakart'dan da yapabilir.Benim masaüstündeki öyleydi ekran kartına baktığımda kondansatorler şiştiğini gördüm.Ekran kartını değiştirdim düzeldi.Hıı eğer ısıdan olduğuna kesin denemek istersen buzdolabına koy hocam orda 1-2 maç yap eğer kapanmıyorsa ısıdan kaynaklanıyordur
-----------------------------hoca o kadar la çözse yine iyi, aynı sorundan muzdarip olan bi arkadaşım vardı açtırmadı bakayım pc'ye sonra soğutucu aldı biraz işe yaradı ama ekranda git geller başladı bu seferde bombe yapıyordu görüntü.
servis yolu var baktırmadan hiçbirşey olmaaz :)
-
onparlak bunu yazdı:
-----------------------------onparlak bunu yazdı:
-----------------------------
İçi toz dolmuştur soğutamıyordur artık kendini. İçini tamamen temizle, uzun zamandır format falan atmadıysanız da bir de format at artık kapanmaz. Bunları yaptıktan sonra kapanma süresi uzadıysa (eskiye göre daha uzun süre dayanıp hala kapanıyorsa) soğutucu falan da alırsın. Bunlardan daha ötesi de olmaz sanırım.@Düzenleme : Bunların hiç biri fayda etmediyse dedikleri gibi donanımsal olabilir.
-
Altında fan olmasına rağmen bu sürelerde kapanıyor.Bugun bi temizleyip,format atcam.Ama temizlemek için açtığımda garantisi bozulur mu ? bundan korkuyorum(tabi hic laptop toplamadım buda var)
-
onparlak bunu yazdı:
-----------------------------Altında fan olmasına rağmen bu sürelerde kapanıyor.Bugun bi temizleyip,format atcam.Ama temizlemek için açtığımda garantisi bozulur mu ? bundan korkuyorum(tabi hic laptop toplamadım buda var)
-----------------------------bence içini açma hacım. garantiliyse teknik servise ver. birde garantisini yakma :)
not: profesyonelde açıp kapatırsan sorun olmaz ama kapatıp/açarken fiziksek bi hasar meydana gelirse teknik servis anlar ve garanti kapsamından düşürebilir.bu arada acer ın teknik servisi adam s.kmeye yer arıyor. başıma şöyle bir olay geldi,
laptop şarj olmuyordu teknik servise verdim. pili bitikti bu arada ama ben direk elektrikten kullanmak istiyorum o yüzden şarj tarafı hasarlı dedim. adamların döndüğü cevap piliniz bitmiş 260 tl masrafı var. bir şey demeden aldım aleti mecidiyeköyde tanıdık bi arkadaşa götürdüm 20 tlye yaptı.