Bilgisayar Kasası İçin Özellikler Sizce İyimi ? Yardım Eder Misiniz ?
-
http://www.guru3d.com/article/vga-charts-spring-2011/2
en tarafsiz sitelerden birisidir.
allah rizasi icin kart degerlendirecekseniz suradaki performanslarina bakip degerlendirin.
-
güzel ama amd işi bozuyo biraz
-
scheitann bunu yazdı:
-----------------------------http://www.guru3d.com/article/vga-charts-spring-2011/2
allah rizasi icin kart degerlendirecekseniz suradaki performanslarina bakip degerlendirin.
-----------------------------abi, bak kartın fabrikadan çıkmadan önce son kontrolü daima yapılır.
belirlenen / pixel / texel / bus hızı / bandwitch bunların hepsi ölçülür, hatalı görülürse kart uçurulur.
nvidia & ati böyle şeylere çok önem verirler kartlardan 2 kez faydalanmazlar sadece üzerindeki parcaları geridönüşüm yaptırırlar ( burda da kafan karışmasın diye söylüyorum )
ve verilen her değerin gerçeği yansıtmadığı kanısındasın..
yok artık ebesinin ali sami sen hiç gpu-z kullandın mı ? oda yazılım aldatmacası dersin saçımı başımı yolarım :|
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------scheitann bunu yazdı:
-----------------------------http://www.guru3d.com/article/vga-charts-spring-2011/2
-----------------------------abi, bak kartın fabrikadan çıkmadan önce son kontrolü daima yapılır.
belirlenen / pixel / texel / bus hızı / bandwitch bunların hepsi ölçülür, hatalı görülürse kart uçurulur.
nvidia & ati böyle şeylere çok önem verirler kartlardan 2 kez faydalanmazlar sadece üzerindeki parcaları geridönüşüm yaptırırlar ( burda da kafan karışmasın diye söylüyorum )
yok artık ebesinin ali sami sen hiç gpu-z kullandın mı ? oda yazılım aldatmacası dersin saçımı başımı yolarım :|
-----------------------------guzel arkadasim ben de diyorum ki bilgi yanlis degil.
teknoloji var ama kullanamiyosun neyine yariyo onu diyorum?
altinizda ferrari var yol yok. destekleyen yazilim varmi bunu kullanabileceginiz?
bitten cok ram frekansi daha efektif sekilde etki ediyo.
ben mi anlatamiyorum demek istediklerimi yoksa?
-
scheitann bunu yazdı:
-----------------------------Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------guzel arkadasim ben de diyorum ki bilgi yanlis degil.
altinizda ferrari var yol yok. destekleyen yazilim varmi bunu kullanabileceginiz?
-----------------------------yahu kullanıp kullanmadığını sen nerden biliyorsun ?
bitten çok ram frekansı dedin artık ben bişi yazmıyorum arkadaş...
bu bahsettiğimiz bizim BIT BIT diye bağırdığımız olay grafik işlemcisi ile yine aynı kartın üzerinde bulunan belleklerin arasındaki veriyoludur !
sen istediğin kadar hafızayı büyült istediğin kadar çalışma frekansını değiştir. Senin veriyolun 64bit ise gececek veri miktarın düşüktür.
256bit ise yüksektir. Şunu bi anla ya.. Oyunlarla ekran kartı performansını test eden bi kişisin..
Dene bakalım nvidia quadro ile oyunlarda kaç fps alıcaksın ? kaç para o kart ? özellikleri nedir ?
bunlara bi bak gözünü seveyim. tutturmuşsun bi önemli değildir önemli değildir...
vesselam
-
scheitann bunu yazdı:
-----------------------------Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------iyi anlıyorum abi de, yok biz sana laf geçiremiyoruz yanlış biliyorsun diye.
abi ferrariden bahsediyorsun FERRARİ varsa paran biniyorsun demi uçak gibi, neyi eksik?
yapan adam herşeyini koymuş demi, olursa geri çağırıyorlar onuda biliyorsun?
ram'le nası bağdaştı onuda anlamadım ben diplomayı yırtmaya gidiyorum beyler. :| -
FCN bunu yazdı:
-----------------------------arkadasim 128 bit 256 bit 512 bit kavgasini bi kenara birakin artik.
kart 128 bit diye dusuk performansli olacak degil.
www.guru3d.com a gir solda VGA CHARTS var oradan bak karsilastirmalarina dusundugun kartlarin.
ben diyorum ki 120 metrekare 3+1 daire var fiyati da 150 bin lira.
tutup bana icindeki sutun sayilarinimi soracaksiniz???
yok efendim 256 bit lazimmiss neye yariyo 256 bit hic haberiniz warmi?
tayvanli muhendismisiniz siz mimarisini sorguluyosunuz kartin?
512 bit ekran karti te 2007 de piyasaya cikti sonuc cacik...
bitin hic bi etkisi yoktur kimse bilmedigi konulari totosundan sallamasin
-----------------------------bitin hiç bir etkisi yoktur derken ?
en basitinden şöyle bir örnek vermek sanırım dogru olur
çift şeritli yolun mu yoksa 4 şerit yolunmu anlık olarak kaldırabilecegi trafik oranı fazladır ?
-----------------------------
katılıyorum -
sonuç olarak muridler kavga etmeye gerek yok :) sadece 950liraya en iyi kasa nasıl dizilir o konuda yardım istiyorum sizden :)
-
128 bit 2000mhz ram var ise = 2000/8*128 = 32gb/s
256 bit 2000mhz ram var ise = 2000/8*256 = 64gb/s
128 bit 4000mhz ram var ise = 4000/8*128 = 64gb/s
tek basina bitin etkisi yoktur
-
GTX 260 448 bit 111.9GB/s
4890 256 bit 115.2GB/s
hd 4870 256 bit - 115.2gb/s
hd 5770 128 bit - 76.8gb/s
her testte 256bitlik 4870 i gecen 128bitlik 5770..
ustelik veriyolu da daha dusuk.