Bilgisayar Kitleniyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

beyler durup dururken , hiç bir işlem yapmazken makine kitleniyor öyle kalıyor. resetten başka hiçbir şey işe yaramıyor. ctrl alt delete filan yapamıyorum kesinlikle resetten başka hiçbir şey işe yaramıyor.

özellikle hiçbir işlem yapmazken bir süre öyle bekleyince kitleniyor . sebepsiz yere  2-3 gün önce başladı bu olay.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

işlemci hdd ram ? sen seç :|

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inception
    inception's avatar
    Erkek

Amd-x bunu yazdı:
    -----------------------------

işlemci hdd ram ? sen seç :|

hiç biri :| bendede vardı aynı sorun win 7 64bit kurdum hayatımın en iyi pc performansını yaşıyorum

hayir demek için kalabaliga arkasini dönmüs,ilk silahi icindeki öfkesi olan,vadedilen sözlerden nefret etmis,ve bilmek istedigi seyi zaten bildigini farketmis,merakini seven,yarinin sadece onu ölüme yaklastiran bir gün olduguna inanan kisi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CoolerMaster
    CoolerMaster's avatar
    Erkek

Önce yazılımsal olup olmadığını test için bi format gerekli...

yazılımsal çözüm olmazsa donanıma bakmalı...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuz_ruhu_03
    tuz_ruhu_03's avatar
    Erkek

Bendede aynı sorun uzun süredir var.Ama sorunun kaynağını hdd de buldum.Hdd okumamaya başlıyor.Çözümü de hdd yi dik koymakta buldum arada yine oluyor biraz sarsınca düzeliyor...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

ben bi format çakayım o zaman bu salak makineye . zaten uzun zamandır atmıyordum . bakalım yine düzelmezse ben de hdd den şüpheleniyorum

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flickR
    flickR's avatar
    Erkek

genellikle işlemci ısınmasından dolayı bu tip problemler olabiliyor.Soğutucuyu kontrol et .İntel işlemciler ısınma durumunda pcyi kitler amd de kitlendiği gibi reset atar.a data programıyla donanım sıcaklıklarına bak. eğer bi ısınma söz konusu ise fanları iyice kontrol et. termal macun sür. Sonra Allah sana doğru yolu gösterecek.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

flickR bunu yazdı:

genellikle işlemci ısınmasından dolayı bu tip problemler olabiliyor.Soğutucuyu kontrol et .İntel işlemciler ısınma durumunda pcyi kitler amd de kitlendiği gibi reset atar.a data programıyla donanım sıcaklıklarına bak. eğer bi ısınma söz konusu ise fanları iyice kontrol et. termal macun sür. Sonra Allah sana doğru yolu gösterecek.

amd işlemci kullanıyorum . geçenlerde kendi kendine reset atma olayı vardı yine bu mal bilgisayarda onu işlemci fanının içindeki tozları temizleyerek gidermiştim. şimdi de böyle bir sorunla geldi karşıma .

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flickR
    flickR's avatar
    Erkek

raul bunu yazdı:

flickR bunu yazdı:

amd işlemci kullanıyorum . geçenlerde kendi kendine reset atma olayı vardı yine bu mal bilgisayarda onu işlemci fanının içindeki tozları temizleyerek gidermiştim. şimdi de böyle bir sorunla geldi karşıma .

sistemden kaynaklı bi problemde olabilir. ramleri kontrol et. format atıp ta bi dene hala yapıyosa donanımsaldır. ilk olarak donanımsal mı yazılımsal bi sorun mu onu bi açıklığa kavurşturman lazım ki ona göre işlere koyulursun

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SnowDrop
    SnowDrop's avatar
    Erkek

ısınmadan dolayıdır buyuk ıhtımal kasanı sağlam temizle 

ben küçükken 5 yaşındaydım lan bu kadar açık ve net.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kime ?

la liberte ne meurt jamais.
Toplam Hit: 1989 Toplam Mesaj: 12