Bilgisayar Kitleniyor
-
beyler durup dururken , hiç bir işlem yapmazken makine kitleniyor öyle kalıyor. resetten başka hiçbir şey işe yaramıyor. ctrl alt delete filan yapamıyorum kesinlikle resetten başka hiçbir şey işe yaramıyor.
özellikle hiçbir işlem yapmazken bir süre öyle bekleyince kitleniyor . sebepsiz yere 2-3 gün önce başladı bu olay.
-
işlemci hdd ram ? sen seç :|
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------
işlemci hdd ram ? sen seç :|
hiç biri :| bendede vardı aynı sorun win 7 64bit kurdum hayatımın en iyi pc performansını yaşıyorum -
Önce yazılımsal olup olmadığını test için bi format gerekli...
yazılımsal çözüm olmazsa donanıma bakmalı...
-
Bendede aynı sorun uzun süredir var.Ama sorunun kaynağını hdd de buldum.Hdd okumamaya başlıyor.Çözümü de hdd yi dik koymakta buldum arada yine oluyor biraz sarsınca düzeliyor...
-
ben bi format çakayım o zaman bu salak makineye . zaten uzun zamandır atmıyordum . bakalım yine düzelmezse ben de hdd den şüpheleniyorum
-
genellikle işlemci ısınmasından dolayı bu tip problemler olabiliyor.Soğutucuyu kontrol et .İntel işlemciler ısınma durumunda pcyi kitler amd de kitlendiği gibi reset atar.a data programıyla donanım sıcaklıklarına bak. eğer bi ısınma söz konusu ise fanları iyice kontrol et. termal macun sür. Sonra Allah sana doğru yolu gösterecek.
-
flickR bunu yazdı:
genellikle işlemci ısınmasından dolayı bu tip problemler olabiliyor.Soğutucuyu kontrol et .İntel işlemciler ısınma durumunda pcyi kitler amd de kitlendiği gibi reset atar.a data programıyla donanım sıcaklıklarına bak. eğer bi ısınma söz konusu ise fanları iyice kontrol et. termal macun sür. Sonra Allah sana doğru yolu gösterecek.
-----------------------------amd işlemci kullanıyorum . geçenlerde kendi kendine reset atma olayı vardı yine bu mal bilgisayarda onu işlemci fanının içindeki tozları temizleyerek gidermiştim. şimdi de böyle bir sorunla geldi karşıma .
-
raul bunu yazdı:
flickR bunu yazdı:
-----------------------------amd işlemci kullanıyorum . geçenlerde kendi kendine reset atma olayı vardı yine bu mal bilgisayarda onu işlemci fanının içindeki tozları temizleyerek gidermiştim. şimdi de böyle bir sorunla geldi karşıma .
-----------------------------sistemden kaynaklı bi problemde olabilir. ramleri kontrol et. format atıp ta bi dene hala yapıyosa donanımsaldır. ilk olarak donanımsal mı yazılımsal bi sorun mu onu bi açıklığa kavurşturman lazım ki ona göre işlere koyulursun
-
ısınmadan dolayıdır buyuk ıhtımal kasanı sağlam temizle
-
kime ?