Bilgisayar Manyaklığı Belirtileri Kendi Anlatımım
-
gunde 8-9 saat is yerinde pc basindayim eve gidincede laptopla tv karsisinda oluyorum bu gunde ortalama 10-12 saat ediyor ayri yetten tiyatro kursuna gidiyorum gitar dersi veriyorum ve evlenmek uzereyim.bu nasi oturdugunuza bagli bence
-
kafkafkaf bunu yazdı:
-----------------------------
_Garez_ bunu yazdı:
-----------------------------Ben en çok oyunlarda sorun çekiyorum.Özellikle Counter Strike çok kötü bağımlılık yaptı bende ve hala öyleyim.Ne yapacağımı bilmiyorum.Oynamadığım gün,sıkıntıya giriyorum.İnternetten zaman kısıtlayıcı program aradım yok,ttnetin programı bi sikime yaramıyor(gerçi ttnetin kendisi bi sikime yaramıyor).Okuldaki rehberlik hocasına sordum oda bi boka yaramadı.Ne yapacağımı bilmiyorum...
-----------------------------Kardeşim gerçekten bırakmak istiyormusun? O halde sana en büyük fırsatı sunuyorum. Üçten geriye sayacağım ve sıfıra geldiğimde bir daha oynamayacaksın, sadece hafta sonları forumu ve e-postanı kontrol etmek için gireceksin ve 1 saat duracaksın. Hazırmısın? 3, 2, 1.
Geçmiş olsun artık temizlenmiş ve kurtulmuş oldun, bu yazıyı okuduğuna göre 1 saatin başladı demek oluyor. Bir saatin sonunda gidip kitap oku, sevgilinle dolaş, bira iç nebiliyim a.q. yap bişiler.....
-----------------------------Oyunu sildim,artık bundan sonra yeni bir sayfa açıyorum.Deneme sınavı sonuçlarını görünce delirdim zaten.Neyse ilgilendiğin için tşkler:)
-
ben bayağı bi vakit geçiririm bilgisayarla diğer şeylere ayırdığım vakit 2 3 saati geçmez oda gitarla avuturum kendimi saten :) bu olaya ilk başladığımda ne mırc varıdı hayatımda nede msn :S internetle bilgisayarı tanıdıktan 1 2 sene sonra tanıştım amk :S gıcık oluyodum o samanlar :) half life rulz vardı hayatımda sonra counter rulz oldu sonra TBT rulz dewam :D
-
ne 5 saati abi ne diyon :S ben ilk kullanmaya başladığım zamanları hatırlıyorum da günde 10 saat civarıydı uzun süreler. geri kalanı uyku yemek önemli işler vs.
-
Yada Reelde Kimseyle Buluşmama İsteği
-------------------------------------------------
kesinlikle dogru tespitler
ama ben mutluyum boyle
-
bende mutluyumm :) yoksaa acaba kendimi mi kandırıyorum :)
-
Böyle olmayın, böyle alışmayın. Asosyal olmayın. Çok kötü olur, ilerde çekersiniz. Benim yaşım büyük değil ama biliyorum yani kah çevreden kah kendimden. Erkek kurusu olmayın. Çıkın dolaşın. AKlınıza yapacak hiç mi bişe gelmedi? Koşun şehirini bi ucuna. Gidin biyere. Tek başınıza az oturun. Sonra taş alıp atın biyere vurun kırın ak. Alışın sokaklara. Kurtarın kendinizi o aq bilgisayarının tutsaklığından. Diyin ki kendinize "ben buna mu bağlıyım, hayatım buna mı bağlı, sana mecbur muyum pc" Sokaklara alışın. Paranız varsa üstünüzde daha da kolaylaşacak ve hızlanacak sokaklara alışmanız.
-
Bakın arkadaslar..
bu bagımlılıktan bir an önce kurtulun derim ben..
hayatı es gecersinizde haberiniz bile olmaz..
tamam bi program üzerinde saatlerce calısırsınız anlarım ama salak salak yok msn de yok mirc te yazık etmeyin kendinize ve zamanınıza..
UNUTMAYIN; Yiğit bin ama fırsat bir doğarmış...
yani eğer gercekten geleceğinizi pc basında bi işte görüyorsanız amenna ama bi karanlıksa yarın, hemen derhal aklınızı basınıza alın..
aynı belirtiler bendede vardı ama sonra solid works öğrenmeye basladım ve artık pc basına sadece cizim yapmak için geciyorum..
yani artık pc basında gecen zamana içim yanmıyor..
inanın bi süre sonra msn yi bile acmaz oluyosunuz hatta modemi bile acmıyorum cogunda..
dısarıda hayatın ta kendisi var ve birgün mutlaka oralarda biyerlerde işiniz olacak..
kişilerle diyaloğu koparmayın olmadı yeni çevre edinin kahveye gidin bundan daha iyidir..
Allah yardımcınız olsun..