Bilgisayar Mühendisliği
-
Arkadaşlar meslek lisesi Bilgisayar bölümünde okuyorum.. gelecek seneye bilgisayar mühendisliğini hedefliyorum ama katsayı problemi olduğundan dolayı gidemicem gibi..:( bazı forum sitelerindede araştırdım kendi alanım içinde mühendislik fakültelerini tercih yapınca puanım kırılmıyormuş hatta ek puanım bile oluyormuş doğrumu bu acaba? varmı meslek liseli mürid aramızda???
-
Geçen sene katsayı sorunu çözüldü. Fakat sonradan mahkeme kararıyla kaldırıldı diye biliyorum. Katsayı engeli hala varsa mühendisliğe gitmen mümkün değil. Sadece Bilgisayar öğretmenliğine gidebilirsin. Saçma sapan şeyler. Ben de 2 yıllık okuyup Dgs ile geçiş yapmak zorunda kaldım. Fakat Dgs Öss'ye göre kontenjan azlığından dolayı kat kat daha zor. Bölümde diploma notunla en az ilk üç e girmen lazım. Ayrıca sınavda hemen hemen tüm soruları yapman gerek. 1 kişi 2 kişi alıyorlar. Ben de geçtim bir şekilde ama çalınan seneler, çektiklerim beni inanılmaz strese soktu ve usandırdı. Hakettiğimiz, yapabildiğimiz halde istediğimiz bölüme katsayıdan dolayı giremedik. Ama bu yüzden kimseye minnet borcum yok. Allah'ın izniyle üniversite bitsin ilk fırsatta başka ülkelere yelken açacağım.
-
bu katsayı problemi hallolmuştu hani..tekrar mı eskiye döndü napıyorlar anlamadım..bir meslek lisesi bilgisayar mezunu olarak bizim zamanımızda da öğretmenliğe ek puan vardı fakat mühendisliğe yoktu..hala aynı demekki..
@firex
ne minnet borcu , olmasın zaten çok haklısın..en güzel zamanların da insanları stresten psikolojik bunalıma sokuyorlar..neye minnet edicenki....
-
FireX bunu yazdı:
-----------------------------
Geçen sene katsayı sorunu çözüldü. Fakat sonradan mahkeme kararıyla kaldırıldı diye biliyorum. Katsayı engeli hala varsa mühendisliğe gitmen mümkün değil. Sadece Bilgisayar öğretmenliğine gidebilirsin. Saçma sapan şeyler. Ben de 2 yıllık okuyup Dgs ile geçiş yapmak zorunda kaldım. Fakat Dgs Öss'ye göre kontenjan azlığından dolayı kat kat daha zor. Bölümde diploma notunla en az ilk üç e girmen lazım. Ayrıca sınavda hemen hemen tüm soruları yapman gerek. 1 kişi 2 kişi alıyorlar. Ben de geçtim bir şekilde ama çalınan seneler, çektiklerim beni inanılmaz strese soktu ve usandırdı. Hakettiğimiz, yapabildiğimiz halde istediğimiz bölüme katsayıdan dolayı giremedik. Ama bu yüzden kimseye minnet borcum yok. Allah'ın izniyle üniversite bitsin ilk fırsatta başka ülkelere yelken açacağım.
-----------------------------Sende haklısın, bu devlet gençlerini ülkesinden soğutup gitmeleri için elinden geleni yapıyor.Şu anda okulumun ilk yılı bitmesine rağmen ülkeme dönmek istemiyorum lanet olsun.
-
Üniversiteler başarılı insanlara haklar sağlıyorlar.Çift anadal olsun yandal olsun. Örneğin bilgisayar mühendisliğine girecek puan alamamışsan atıyorum fizik oku,başarılı ol ve çift anadalı bilgisayar mühendisliğinde yap.Ayrıca üniversiteyi düşünüyorsanız meslek lisesi yerine düz liseye gitmek daha mantıklı.
-
HolySeclorum bunu yazdı:
Üniversiteler başarılı insanlara haklar sağlıyorlar.Çift anadal olsun yandal olsun. Örneğin bilgisayar mühendisliğine girecek puan alamamışsan atıyorum fizik oku,başarılı ol ve çift anadalı bilgisayar mühendisliğinde yap.Ayrıca üniversiteyi düşünüyorsanız meslek lisesi yerine düz liseye gitmek daha mantıklı.
-----------------------------konu dışı :D
dai kızma ama bişey dicem
bari örneği fizik olarak vermeseydin fizikte başarılıysa zaten mühendisliğe yönelmez çünkü basit gelir ona :|
" fizik oku canımm çok kolay modunda" demişsin
birde şu meslek lisesi-mühendislik fakültesi fantezisini bir türlü anlamıyorum bilgisayar bölmünde nasıl bilmiyorum ama
her tornacı makine mühendisi olacaksa işimiz var :|
-
wert bunu yazdı:
birde şu meslek lisesi-mühendislik fakültesi fantezisini bir türlü anlamıyorum bilgisayar bölmünde nasıl bilmiyorum ama
-----------------------------Herkesin olabilmesi gibi bir durum yok. Meslek liselerinin eğitimi zaten zayıf. 50 bin öğrenci varsa en fazla 250 tanesi kazanır.
-
FireX bunu yazdı:
wert bunu yazdı:
Herkesin olabilmesi gibi bir durum yok. Meslek liselerinin eğitimi zaten zayıf. 50 bin öğrenci varsa en fazla 250 tanesi kazanır.
-----------------------------yok dai benim bahsettiğim laf ettiğim kişiler
"ben bunun eğitimini alıyorum mühendis olamıyorum adam fizik matematik görüyor mühendis oluyor"
benim kızgın olduğum nokta bu meslek liselilerine :|
her zaman dedim gene diyorum altını çizerek
"matematik ve fizik bilmeyen adamdan mühendis olmaz"
-
2 yıllık oku. sonrada dgs ile 4 yıllık mühendislik okursun olur biter.
şimdiki aklım olsa öncelikle mühendislik okumazdım:D
ama illa mühendislik okuyacak olsam 2 yıllık okur orada işin teknik kısmını kapardım.
sonra dgs ile ver elini odtü mü olur itümü olur artık. çünkü dgs ile itüye girmek öss ile girmekten çok daha kolay.
edit:
@wert'e katılıyorum. matematik-fizik'le arası olmayan adamdan mühendis olmaz.
-
66albay bunu yazdı:
ama illa mühendislik okuyacak olsam 2 yıllık okur orada işin teknik kısmını kapardım.
sonra dgs ile ver elini odtü mü olur itümü olur artık. çünkü dgs ile itüye girmek öss ile girmekten çok daha kolay.
edit:
@wert'e katılıyorum. matematik-fizik'le arası olmayan adamdan mühendis olmaz.
-----------------------------Dgs ile odtü, itü mü :| ve kolay? Ne dediğinin farkında mısın?
Türkiye birincisi olursan Odtüikincisi olursan belki İtü'ye girersin.
Tr birincisi değilsen kontenjanlar tek kişilik olduğu için nereye gireceğin hakkında yorum bile yapamazsın. Yani TR 2. olsan bile birinci Odtü'yü seçerse yalan olur.
Dgs sayısal 1 konuları üzerinden daha kolaymış gibi gözüküyor ama herkese kolay gerçeğini ve kontenjan olayını unutmamak lazım.100 bin kişi bu sınava giriyor. Devlet üni Bilgisayar mühendisliği için en az ilk 300 e girmen gerek. Her sene talep arttığı için daha da zorlaşıyor.
80 mat sorusundan en az 78 ini yapman gerek.
Tabi 78 matla en fazla anadoluda bir üninin mühendisliğine yerleşirsin.
Ek olarak bölüm birincisi olman şart.
-
66albay bunu yazdı:
-----------------------------DİKKAT , YUKARIDA GÖRDÜĞÜNÜZ MESAJ
BAŞTAN SONA KADAR HİÇ BİR MANTIKLI BİR ŞEY İÇERMEMEKTEDİR.