folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilgisayar Mühendisliği Hakkında

Bilgisayar Mühendisliği Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nothing
    nothing's avatar
    Erkek
    Aranızda bilgisayar mühendisi varsa birkaç sorum olacak.

1)Okuması kolay mıdır?
    2)İş olanakları nasıldır?
    3)Bilgisayar mühendisinin bir günü nasıl geçer?İşteyken ne yapar?

Şimdiden teşekkürler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek
    ben daha önce görmüştümde cevap vermemiştim kendimce yinede yazayım
    1.Türkiyede okumak zordur :) sınav sistemleri vs derken ohoooohhhooo yani
    2.iş lanakları çoktur bence :)
    3.bilgisayar başında geçer :D
    inşallah yardımcı olabilmişimdir :P

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    okursam mühendis olursam, adam olurum zihniyeti olmamalı başta.. diplomayla iş bulursun. ama diplomayla iş yapamazsın. kendini geliştirmediğin taktirde shout.. goall.. yani işten atılırsın demek istedim:) türkiyede bilgisayar mühendisi ne yapıo dersen bi poh yapmıo ne yapması gerekio dersen:) kös kös baktığımız anakartlar felan varya o devreleri çizer ot yapar bok yapar. ama deişio işleri bak ben mühendis deilim die kızı vermiolar:P
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    nickimyok hocamında dediği gibi kendini geliştirmesi lazım insaını derslere gir çıkla olmuyor bil. müh. okumuyorum ama yeterince ark. var okuyan. ordan tecrüblym yani

ama gitmek istediğim bölümdü olmadı şimdi matematik te kağıt,kalem tebeşir tozu içinde boğulup gidioz (ağlycm şimdi)

matematik24.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Ne mühendisler vardır daha kalkıp kablo bile çakamazlar. Tamam diplomayı alırsın ama bilgin olmadıktan sonra bir işe yaramaz. Ben bilgisayar programcılığı mezunuyum. Bizim okulda daha 2 satır kod yazmayı bilmeyen kişiler sırf hocanın verdiği notları ezberleyerek sınıf birincisi oldu. Yani bilgi okuduğun okulla verilmiyor kendin çalışmalısın. Hoca sadece sana bir kaç yol gösterir, sende o yolda gidersin. Sana balık vermezler ama balık tutmasını öğretirler. Gerisi senin gayretin. Suan sistem muh eğitimi alıyorum ve kursda newport unv bilgisayar mühendisliğinde okuyan elemanlar var. Gel görki bazıları shift tusunun ne olduğunu bilmiyorlar :D Arkadasındaki kablonun çıkmış olduğunu kontrol etmeden hocam bu bilgisayar bozuk diyen mühendisler var. Sen eğer mühendis olmak istiyorsan adam gibi kasacak çalışacaksın tabi buda yetmez, bu işi seveceksin.

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Mesaj EmiRReiS tarafindan 13 Mart 2007 (Salı) tarihinde yazildi.
    Ne mühendisler vardır daha kalkıp kablo bile çakamazlar. Tamam diplomayı alırsın ama bilgin olmadıktan sonra bir işe yaramaz. Ben bilgisayar programcılığı mezunuyum. Bizim okulda daha 2 satır kod yazmayı bilmeyen kişiler sırf hocanın verdiği notları ezberleyerek sınıf birincisi oldu. Yani bilgi okuduğun okulla verilmiyor kendin çalışmalısın. Hoca sadece sana bir kaç yol gösterir, sende o yolda gidersin. Sana balık vermezler ama balık tutmasını öğretirler. Gerisi senin gayretin. Suan sistem muh eğitimi alıyorum ve kursda newport unv bilgisayar mühendisliğinde okuyan elemanlar var. Gel görki bazıları shift tusunun ne olduğunu bilmiyorlar :D Arkadasındaki kablonun çıkmış olduğunu kontrol etmeden hocam bu bilgisayar bozuk diyen mühendisler var. Sen eğer mühendis olmak istiyorsan adam gibi kasacak çalışacaksın tabi buda yetmez, bu işi seveceksin.
    -----------------------------------------------------
    emirreis +1 çok çok haklısın:)

[22817//kaanabak]
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    Fırsat buldukca okuorum işte hoca :))

Ben varım, holy var, tagext var bildiğim..

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    BU arada sorun mühendislik değil sende bitiyor...

Adam 3. sınıf bilgisayar mühendisi, windowsunu ben kuruyorum :)

En ufak bir problemi bile çözemiyorlar çünkü türkiyedeki eğimim sistemimizin boku cıkmış...

Adam 20 yaşına kadar türkce matematik fizikten kaldımamışki başını hayata atıldığında bi bok olsun...

Sorulara gelince, okuması hayatta kolay değildir, Üniversitenden üniversitesine değişir ama taşaklı ünivlerde zor..

Örneğin Mühendislik Matematiği, Diferansiyel, Veriyapıları, Akla gelecek her türlü şey var adamın aaazına sıcıor...

8 sayfalık sınav sorusu gördüm ben gerisi sen hesap et :)

Bir günüm genellikle tahribat.com da geçiyor, ankara ise devamlı çalışarak geçiyor, asıl mesleğim zaten bilgisayarcılık ve donanım-network işi olduğu için ben müendisliği fantezi olsun die okuom...

İşteyken yaptığı genellikle yatmak, boş kaldığında program yazmak sqlle fln oynamaktır :)

Benim 2. üniv olduğu için extradan teknikerlik diplomasıda var ondan daha avantajlıyım, yoksa askere alacaklar bu bitsin 3. ünivide bitirecem :D

Nası olsa arada okuoz.. Tahribat olsunda gerisi önemli değil...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Rene abi alttan ders bırak bende senin okula geliyorum.
    Not:Sistemi mi kendim kurabiliyorum :)

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sorcerer
    sorcerer's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    çamaşırda yıkayabilion mu :)

reneye sistemi kurucak adam değil
    çamaşırları bulaşıkları yıkacak
    ayakçı lazım :)

Coco cola gibiyim hayatın tadıyım, rocco gibiyim çok şekerim, albeniyim bahanem çok, çikolatalı gofretim beni sevmeyen yok!...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    Ben bilg mühendisiyim.

1)okumasi benim icin harbi zor oldu cunku ben surekli pratige donuk calisirken egitim hep teorik ve kaat ustundeydi. dunyanin en iyi c++, java, delphi, asp, jsp bilen, hardware ve networkden en iyi anlayan adami olsanizda cift katli integral cozemiorsaniz bilgisayar muhendisliginden mezun olamazsiniz:)

2)iş olanaklari iyi, diger bircok muhendislik dalindan daha kolay is bulursunuz hatta eger gercekten integralden fazlasini ogrenip ciktiysaniz is aramazsiniz bile... is sizi bulur.

3)bilgisayar muhendisi buzdolabi firmasindan medyaya, yazilim sirketlerinden datacenterlara yuzlerce alanda is bulabilir. tamamen buldugunuz ise baglidir gununuzun nasil gececegi. tahmin edeceiniz gibi cogu zaman bilgisayar basindadir. ama zaten gunumuzde ne is yaparsaniz yapin onunuze bi bilgisayar koyarlar bir ofiste calisiyorsaniz...

bir gercek de sudur ki bilg programcisi ile muhendisi arasinda daglar kadar fark varken turkiyede assaa yukari ikisi ayni isi yapar. pek azi gercekten kendi isini yapar cikista...

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 4579 Toplam Mesaj: 31