Bilgisayar Mühendisliği İle Bir Kaç Soru
-
FCN bunu yazdıJPriest bunu yazdı
21. yüzyılda üniversitede bilgisayar mühendisliği öğrencileri olarak laboratuvara inmiştik. Hoca hadi açın bilgisayarları dediğinde bilgisayarın nasıl açıldığını bilmeyen, ya da "ya bozulursa acaba, aman ben açmayayım" vs düşünceleri olan birden fazla kişi vardı(k) sınıfta. 5 yıl sonra herkes bir yerlerde çılgınlar gibi development yapıyordu.
3 veya 4. sınıfta kasa açmamış içindeki kartları somut olarak görmemiş mühendis olcak insanlar var şahit olduğum. :|
4. sınıfa gelmiş ama 1 satır kod yazmamış öğrenci bilirim :D
donanımdan bahsetmiyorum hiç.
-
nuMan01 bunu yazdı
kalkülüs te trigonometri çok mu onemli ?
calculus 2 de daha çok türev ve integral uygulamaları vardı diye hatırlıyorum. Bilgisayara merakın varsa, birşeyleri araştırıp öğrenmeyi seviyorsan, bölüm tam sana göre :)
gerçi ilgini çekmeyen dersleri de geçmen gerektiği için bazen lanet edebilirsin
-
erngnctrk bunu yazdıFCN bunu yazdıJPriest bunu yazdı
21. yüzyılda üniversitede bilgisayar mühendisliği öğrencileri olarak laboratuvara inmiştik. Hoca hadi açın bilgisayarları dediğinde bilgisayarın nasıl açıldığını bilmeyen, ya da "ya bozulursa acaba, aman ben açmayayım" vs düşünceleri olan birden fazla kişi vardı(k) sınıfta. 5 yıl sonra herkes bir yerlerde çılgınlar gibi development yapıyordu.
3 veya 4. sınıfta kasa açmamış içindeki kartları somut olarak görmemiş mühendis olcak insanlar var şahit olduğum. :|
Hocam peki bunlar mezun olunca ne yapıyor ak?
-
Fizik 1 ve Mat 1 bir şekilde hallediliyorda. 2.dönem fizik2 mat2 kasar müridim demedi deme.
-
rajooonn bunu yazdıerngnctrk bunu yazdıFCN bunu yazdıJPriest bunu yazdı
Hocam peki bunlar mezun olunca ne yapıyor ak?
Torpille bir yerlere gelip senden benden fazla maaş alıyor.
-
abds bunu yazdı
Fizik 1 ve Mat 1 bir şekilde hallediliyorda. 2.dönem fizik2 mat2 kasar müridim demedi deme.
o derslerle aram güzelde siz diyosanız zorlar abi yapcak bişi yok :D
-
akustikelektrik bunu yazdınuMan01 bunu yazdı
kalkülüs te trigonometri çok mu onemli ?
calculus 2 de daha çok türev ve integral uygulamaları vardı diye hatırlıyorum. Bilgisayara merakın varsa, birşeyleri araştırıp öğrenmeyi seviyorsan, bölüm tam sana göre :)
gerçi ilgini çekmeyen dersleri de geçmen gerektiği için bazen lanet edebilirsin
tm saol abi dediklerini hatırlarım o zman :D
-
Anlık heveslere kapılıp seçmeyin bu bölümü . Gerçekten araştırın ve " ben bunu yapabilirim " diyebilin. Severek yapmazsanız sizin için daha farklı sonuçlar doğurabilir .
-
peki beyler bu bölümde biraz okuduktan sonra evde gerekli şeyleri falan alıp kendi çapımızda kendi robotumuzu yapabilir miyiz ?
-
calculus çok önemli bence ezberlemekten öte çalışmanı öneririm.
evde yapılır tabii neden olmasın bazı şeyleri hallettikten sonra fpga araştırmanızı tavsiye ederim