Bilgisayar Mühendisliğinde Diploma Önem Taşıyor Mu?
-
Taşır tabi, amacına bağlı olarak derecesi değişse de.
-
Mühendis birşeyleri öğrenebilmeyi öğrenmiş adamdır.
Dolayısı ile, diploma birşeyleri öğrenebildiğinin kanıtıdır ki, bu da artıdır.
Fakat, pratikte hiç bir boka yaramaz, çünkü öğrenebildiğini göstermiş ama hiç birşey öğrenmemiş trilyon adam var piyasada.
Dolayısı ile, işe başlangıçta artıdır, sonrasında reklamdır.
-
renegadealien bunu yazdı
Mühendis birşeyleri öğrenebilmeyi öğrenmiş adamdır.
Dolayısı ile, diploma birşeyleri öğrenebildiğinin kanıtıdır ki, bu da artıdır.
Fakat, pratikte hiç bir boka yaramaz, çünkü öğrenebildiğini göstermiş ama hiç birşey öğrenmemiş trilyon adam var piyasada.
Dolayısı ile, işe başlangıçta artıdır, sonrasında reklamdır.
Gerçekten özetin özeti tebrik ediyorum
-
Hocam yaramazmı yarar tabi. Hem de net anlarsın farkı yani.
-
Birkaç kelamda ben yazayım. Ben bildiğin garip lise mezunu (üniversite 2. sınıf terk) bir adamım. Bilgisayar tutku olarak çocukluğumda başladı. Arkadaşlarım internet kafelerde oyun oynarken ben web sitelerinin nasıl yapıldığını araştırıp web tasarımcı olmuştum. En son iyi bir maaşla 7 senemi vereceğim bir firmada işe başladım. E-ticaret i a dan z ye öğrendim. Ufak bir firma kurma macerasından sonra uluslararası bir şirketten iyi bir teklif alınca firmayı kapattım. Geçen ayın sonu itibarı ile 25 trilyon ödenmiş sermayesi olan sektörünün lideri bir kurumda bilgi işlem müdürlüğü teklifi gelince :D düşünmeden şuan çalıştığım firmaya geçiş yaptım. Bilgisayar konusunda uzmanlığımı soracak olursan grafikerlikten tut, sistem ve ağ a geç oradanda yazılıma gel :D anlayacağın alayı hakkında bilgi sahibiyim.
Diploma konusuna gelince; firmalar artık işi bilen insanın üstüne düşüyor ancak yinede %80 oranında Türkiye'de etkili oluyor. Diploma alıpta kendini çok iyi geliştirip öğrenmekten çekinmezsen emin ol hayatın çok daha farklı olur.
-
AR-GE kanunu vs. nedeniyle diploma sahibi olmak artık şirketler için çok önemli. O yüzden evet diploma önemlidir. Diplomasız da iyi işler yapman mümkün fakat bunun örnekleri nispeten azdır. Örnek vermek gerekirse şuan çalıştığım yerde bir kaç tane lise mezunu adam var ki bu adamlar bir sürü adamın eline verir. Ama diploma sahibi adamların sayısı lise diploması olanların 200 katı :D yani kendini oyle bir geliştirmen lazım ki o 1/200 lük dilime girebilesin.
-
tagext bunu yazdı
AR-GE kanunu vs. nedeniyle diploma sahibi olmak artık şirketler için çok önemli. O yüzden evet diploma önemlidir. Diplomasız da iyi işler yapman mümkün fakat bunun örnekleri nispeten azdır. Örnek vermek gerekirse şuan çalıştığım yerde bir kaç tane lise mezunu adam var ki bu adamlar bir sürü adamın eline verir. Ama diploma sahibi adamların sayısı lise diploması olanların 200 katı :D yani kendini oyle bir geliştirmen lazım ki o 1/200 lük dilime girebilesin.
hah işte ben o dilimdeyim sanırım :D
-
Evet hacim senin yardırdığın kadar bu arkadaş da yardıracaksa diplomaya ihtiyacı yok :D Ama sen kendini ne kadar geliştirmek için uğraştığını bi sen bilirsin bi de allah.