Bilgisayar Sata Harddisk İ Görmüyor F10 İle Biosta Görüyor
-
Benimde benzer problemim vardı.2 kere ultimate kurdum önceden Ubuntu kurulu sata harddiske.ubuntu kutulu olan kısımları disk yöneticisi ile silip attım.fakat sadece boş alan ile ayrılmamış alanları tamamen boş alan ya da ayrılmamış alan yapabilirim.Ubuntu kurmadım daha live cd ile bunu yapabilirdim.denemediğim için bu konu hakkında bilgi toplamadım açıkçası tam olarak ne olabilir bu noktada.
-
oldwolf
Çakıp çakmayan konusunda karar verene kadar biraz daha bilgi verseydin belki bi cevap gelirdi... Harddiski yeni mi aldın, yeniyse formatladın mı? Önceden çalışan, içinde Windows barındıran bi hard disk olmasına rağmen mi şu anki duruma geldi biraz açıkla da anlayalım neymiş ne değilmiş.
cvp: şaka yazdım onu uzun bir süre kimse cvp yazmayınca :D yok yeni değil daha önceden çalışan disk evet format atarken tekrar kendiliğinden başa dönüyor nedense kuruluma yeniden başlıyor makine hiç bir tuşa basmama rağmenamele_2bilgisayarım/sağ tık/yönet/disk yönetimi
bak bakalım orda mı?
cvp: windows yok artık :D
vukuat
hdd biçimlimi ona bak biosa gir sata sürücüler aktifmi ona bak sata driver paketi olan bi xd ile mi kurulum yapıyosun ona bak.
bakta bak bi sürü sebep olabilir olayı açarsan daha yardımcı oluruz format atarkenmi görmüyor 2. hdd oldugu içinmi görmüyor.
cvp: hdd biçimledim format atarken sata sürücüler aktifmi bilemiyorum ama çalışan makineydi ve tek hdd var makinede
Asosyal
sata ise eğer driverlardan olabilir, disk yönetimine gir oradan biçimlendir vs. veya daha teferruatlı bilgi ver ki teferruata inelim.
cvp: windows olmadığı için artık giremiyorum disk yönetimine
birgaripaskbestesi
sorununu tam olarak yazsan belki fydamız olurdu. ama şu an için sadece tahmin yürütüyoruz.
1. ne oldu da görmemeye başladı?
2. yenimi aldın hdd yi.
3. hdd yeni ise windows xp eski sürümlerinde sata driver bulunmaz o yüzden service pack 3 edinmen lazım yada sata driverını xp cd içerisine atıp tekrar bir windows xp kurulum cd si oluşturman lazım.
ki bence senin sorunun 3. şık dimi ?
başka nasıl yardımcı olunur aklıma gelmiyor... :)
cvp: sata driver ama service pack 2 xp ile format atmaya çalıştım birde service pack 3 deneyeyim disk yeni değil vardı zaten format atmaya çalışırken oldu
Dip not: harddikste sorun yok başka makinede formatladım diski yinede görmüyor belki service pack 3 ile format atmam lazım diske bir onu denicem çok sağolun cevaplar için
-
Anakartın tam olarak ne cunku bazı eskı anakartlarda sata soketı olmasına ragmen bıosda 1 surucu olarak gorurken sıstemı acınca gormuyor. Eğer 1. surucu olarak ıde bır dısk takacak olursan kesın gorecekdır. Çozum dıyecek olursan bıos guncellemesını yapınca bır sıkıntı kalmıyor dırek goruyor. Eskı ana kartımda aynı sıkıntı olmustu 2 hafta ugrastım jumper lerı takmadıgım yer kalamadı 2 tane marka denedım olmadı sonra fırma ıle ıletısıme gectım bıos guncellemesı yapamamı soyledıler.
-
bioasta sata device enablemi bi kontrol edermısın
-
Format atarken başa dönüyor kuruluma yeniden başlıyor demişsin öyleyse sendeki windows cd sinde hard diskini tanıyacak sata driverları mevcut. Yoksa kurulumdan önce format atma kısmında diskini göremezdin sanırım. Bios'ta boot priority kısmında cd-rom 1. hard disk ise 2. sırada mı onu bi kontrol et. Olmadı başka bi windows cd'si dene ama kesin bir şey söylemek zor.
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
bilgisayarım/sağ tık/yönet/disk yönetimi
bak bakalım orda mı?
-----------------------------ordadır ordadır nerde olacak başka