Bilgisayar Soğutma Sistemleri Ve Soğutucular Hakkında Yardım
-
Evet arkadaşlar 2 laftaobum dahil ve masa üstü bilgisayarımda ısınma probleminden şikayetçiyim..
Hadi masa üstü bilgisayarın bi şekilde soğutma problemi çözülür..
Ama laptoplarda sorunum var..
i7 işlemcili 2 laptobumda ( 3 aylıklar daha ) 85 derece sıcaklıkta çalışıyor
94 derecede olduğuda var tabiki..
fanların çalışmasında devrinde sorun yok yeni olmasına rağmen temizleme işlmeide yaptım fakat değişen bişi yok
6 farklı laptop soğutucu fan denedim 1 derece bile sıcaklığı düşürmüyor.
soğutucu fanlar dışında önerebiliceğiniz daha etkili soğutma yöntemleri neler acaba ?
-
ben cooook eski laptopumu altına buzluktan cıkarttıgım donmuş et fln koyup sogutuodum bi dene istersen salam işe yarıo :D ama araya poşet fln koyda nolur noolmaz elektirk falan filaan işte :D:D
-
Laptop soğutucuları var hocam işini görür. Masaüstü için biliyorsun liquid cooling gibi bi' ismi var soğutma sistemi.
http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=106859&productid=bs0591 gayet işini görür.
-
laptoplar için önerim coolerpad ler var çok fazla bi fark yaratmasada yinede yararlı oluyo
gecici süreligine 2 kalın kitabı laptopın sağına ve soluna koy altı boş kaldıgından laptopın fanları daha faaydalı çalışıcaktır
masaüstleri için bir çok farklı sogutma seçenegi mevcut kasa yapısına göre vs düzenlenebilir
-
arkadaşlar cooler pad vs.. işe yaramıyo hiç biri..
masa üstü sorunu çözülürde önemli olan dizüstü olanların halledilmedi..
masa üstündeki gibi farklı soğutma seçenekleri gibi şeyler yokmu bildiğiniz ? laptoplara uygulanacak ?
-
Toshiba ise normaldir :D
-
Hava çıkış kanalları vardır oraya emici fan tak belki iy' gelir
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar cooler pad vs.. işe yaramıyo hiç biri..
masa üstü sorunu çözülürde önemli olan dizüstü olanların halledilmedi..
masa üstündeki gibi farklı soğutma seçenekleri gibi şeyler yokmu bildiğiniz ? laptoplara uygulanacak ?
-----------------------------
Bu plastik buzdolapları varya içine mavi plastik buzlar koyuluyo anladın sen dedigimi . Onlardan 2 tane altına koy laptop kendine gelsin :D -
85 derece ısı mı olur yuh.soğutma sistemleri ile çözüleceğini sanmıyorum.kullandığın işletin sisteminde sıkıntı olabilir.benim ki xp de ortalama 35 derecede çalışıyor.lakin ubuntu da 70 den aşağı inmiyor.85 derecede bi kaç saat çalışırsa klavyeye dokunamazsın heralde.bence kullandığın işletim sistemini değiştirmeden farklı bir cd den kurmayı dene.
-
pisikleet bunu yazdı:
ben cooook eski laptopumu altına buzluktan cıkarttıgım donmuş et fln koyup sogutuodum bi dene istersen salam işe yarıo :D ama araya poşet fln koyda nolur noolmaz elektirk falan filaan işte :D:D
bu yöntemin sanki benim laptop altına buz kalıbı koyma fikrimden çalıntı gibi geldi :D -
masaustu icin noctua sogutucu al tamamdır pverclockla 40 ı zor gorur
laptop icin bisey bulursn bana da soyle :D