folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar Tamiri Hakkında

Bilgisayar Tamiri Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Merhaba mürid ve mürideler,

Yaklaşık 2.5-3 yıl önce aldığım bir bilgisayar vardı forumda da konusunu açmıştım https://www.tahribat.com/forum/laptop-tavsiyesi-253189 Bu bilgisayarı dün akşam her zamanki gibi kapattım saat 19.00-20.00 arası bir vakitte. Sabah 08.00-08.30 arasında tekrar açtım. Bilgisayarı açtıktan sonra ekran hiç gelmedi. Ne bios kısmına geliyordu ne de ekrana herhangi bir ışık geliyordu. Tuşlara bastığımda windowsun şu pc takıldığında gelen çınlama sesini duydum. Neyse bir kaç dakika bekledim sonra power tuşuna 30 sn basılı tutarak pc yi komple kapatmaya çalıştım tekrar açtım tık yok hiç ekrana ışık gelmedi. Fan çalışıyor, klavye RGB felan çalışıyordu. Neyse bir yere götürdüm adam şu an güney doğu çip seti mi ne arızalanmış dedi. O çip seti de Türkiye'de yok 2 hafta 1.5 ay arasında yurt dışından sipariş etmemiz lazım dedi. Bildiğiniz iyi bir laptop tamircisi var mı acaba? Bilgisayar bana acil lazım olduğundan vakit anlamında sıkıntım var.
    Kullandığım laptop: https://www.epey.com/laptop/hp-omen-17-ck0010nt-4h0x9ea.html

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Erkek

Pilini sökerek denedin mi?

Çift RAM varsa RAM' leri tek tek takarak denedin mi?

BaD_BoYs tarafından 07/Mar/25 20:20 tarihinde düzenlenmiştir

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    BaD_BoYs bunu yazdı

Pilini sökerek denedin mi?

Çift RAM varsa RAM' leri tek tek takarak denedin mi?

Hocam tamirci denemiştir diye düşünüyorum. Benim pek donanım bilgim yok :) mudahale de etmek istemiyorum açıckası.

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KemikadaM
    KemikadaM's avatar
    Erkek

tamir ettirmedim buna ama gördüğüm kadarıyla adamlar düzgün iş yapıyor kanaatimce. bir incele istersen makinenin anasını ağlattırmadan önce

https://www.instagram.com/sabtech.tr/?hl=tr

KemikadaM tarafından 08/Mar/25 00:11 tarihinde düzenlenmiştir

Ç.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Up olsun,

İzmir de birine ulaştım adam; bilgisayarın röntgenini falan çekiyoruz, detaylı inceleme yapıyoruz, çok titiziz bu konuda vb. yaklaşımlarda bulundu. Aradan 12-13 gün geçmesine rağmen dün aradı abi kusura bakma sorunu tespit edemedik dedi. Anakartta ki akım değerleri normal, bileşenler düzgün çalışıyor ama hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. BIOS yazılımını güncelledik onda da sonuca ulaşamadık dedi. Bilgisayarı direkt yetkili servise gönder dedi. Servisi aradım durumu anlattım biz o makineye bakamayız işlem görmüş makinelere tamir gerçekleştiremiyoruz vb. bir şeyler söyledi. Vallaha anlamadım ben de saçma bir durum oldu şu an :D PC ye ne oldu en ufak fikrim dahi yok. Yok mu bildiğiniz sağlam bir tamirci adam akıllı şuna bakacak?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoQaN
    GoQaN's avatar
    Erkek

Sen servise yine gönder hocam, başka yere filan baktırdım deme. Baktıklarında bu cihaz sonradan açılmış filan derlerse bilmiyorum, 2. sahibiyim dersin. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Up olsun,

İzmir de birine ulaştım adam; bilgisayarın röntgenini falan çekiyoruz, detaylı inceleme yapıyoruz, çok titiziz bu konuda vb. yaklaşımlarda bulundu. Aradan 12-13 gün geçmesine rağmen dün aradı abi kusura bakma sorunu tespit edemedik dedi. Anakartta ki akım değerleri normal, bileşenler düzgün çalışıyor ama hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. BIOS yazılımını güncelledik onda da sonuca ulaşamadık dedi. Bilgisayarı direkt yetkili servise gönder dedi. Servisi aradım durumu anlattım biz o makineye bakamayız işlem görmüş makinelere tamir gerçekleştiremiyoruz vb. bir şeyler söyledi. Vallaha anlamadım ben de saçma bir durum oldu şu an :D PC ye ne oldu en ufak fikrim dahi yok. Yok mu bildiğiniz sağlam bir tamirci adam akıllı şuna bakacak?

öyle bir adam varmı bilmiyorum ama başka şeyler söylemem lazım, en terbiyeli haliyle; böyle "enteresan" şeyler bizimi bulur :D terbiyesiz hallerini buraya yazamıyorum under. amcamız hazır kıta bekler :D ama beni kesin anladınız :DDD

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khan23
    Khan23's avatar
    Erkek

klavye ve fan çalışıyorsa sorun muhtemelen ekrandadır harici bir monitör takıp deneme yapabilirsin. biraz hp formunda sorunun için araştırma yaptım çoğu insan hp servisine yollamış ancak 1-2 kişi harici monitör kullanmaya başlayarak çözmüşler. birisinde menteşelerin orda sıkıntı varmış belli açıda ekranı kaybediyormuş belki sende de ordaki kablolarda bir sıkıntı vardır. pc pahalı eğer harici mönitörle çalışırsa ve sabit konumda kullanıyorsan tamircilere bulaşmamanı öneririm 

We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Yaklaşık 2.5-3 yıl önce aldığım bir bilgisayar vardı forumda da konusunu açmıştım https://www.tahribat.com/forum/laptop-tavsiyesi-253189 Bu bilgisayarı dün akşam her zamanki gibi kapattım saat 19.00-20.00 arası bir vakitte. Sabah 08.00-08.30 arasında tekrar açtım. Bilgisayarı açtıktan sonra ekran hiç gelmedi. Ne bios kısmına geliyordu ne de ekrana herhangi bir ışık geliyordu. Tuşlara bastığımda windowsun şu pc takıldığında gelen çınlama sesini duydum. Neyse bir kaç dakika bekledim sonra power tuşuna 30 sn basılı tutarak pc yi komple kapatmaya çalıştım tekrar açtım tık yok hiç ekrana ışık gelmedi. Fan çalışıyor, klavye RGB felan çalışıyordu. Neyse bir yere götürdüm adam şu an güney doğu çip seti mi ne arızalanmış dedi. O çip seti de Türkiye'de yok 2 hafta 1.5 ay arasında yurt dışından sipariş etmemiz lazım dedi. Bildiğiniz iyi bir laptop tamircisi var mı acaba? Bilgisayar bana acil lazım olduğundan vakit anlamında sıkıntım var.
    Kullandığım laptop: https://www.epey.com/laptop/hp-omen-17-ck0010nt-4h0x9ea.html

80 ler darbesinden sonra üretilen laptoplarda genelde oluyor bu problem hocam. sağlam bir soykıyım + reset gerekiyor. format atarsan toprak kaybı söz konusu olabilir. 

şaka bir yana soğuk lehim olmuş olabilir , onu kontrol ettimi

http://www.leyladansonra.com/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    67Impala
    67Impala's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Sanki böyle bir sorunu bizde yaşamıştık yine  çip setin böyle bir yeriydi problem ekran kartıydı adam ona giden bağlantıyı mı kesmişti sonra ekrana görüntü gitmişti bu süreçte 2. Ekran kullanmıştık biz. 

Toplam Hit: 723 Toplam Mesaj: 10
laptop bilgisayar tamirci