Bilgisayar Umduğumdan Yavaş
-
Hocalar Geçen sene temmuzda packard bell marka laptop aldım. Bir ay öncede SSD HDD aldım. Lakin PC yine umduğum kadar hızlı değil. WinEnterprise 64bit var. Win açılış 15 saniye kapanış 10 saniye civarlarında. Daha hızlı çalışması ve programları açması için ne yapabilirim ? Sistem tamamen ingilizce tüm programlar. Mümkün olduğunda 64bit programlar kurmaya çalışıyorum. Tavsiye edebileceğiniz şeyler var mı?
-
Hocam taktırdığınız SSD'nin yazma okuma hızı önemli. Eğer çok yüksek değilse öyle 5 saniyede açılmasını bekleyemezsiniz diye düşünüyorum. Yine de normal HDD'lere göre çok çok iyi bir performans diyebilirim.
Açılışta başlatılacak programların gereksiz olduğunu düşündüklerinizi kapatırsanız biraz daha hızlı açılır sanıyorum.
-
hocam kullanmadığın fazlalık hizmet leri kapata bilirsin ( services.msc ) ayrıca fazla görsele önem verme her bir görsellik pc yorar bu ayarlamaları yapabilirsin bir derece daha hızlanır diye düşünüyorum ama şu anki hızda zaten azımsanamayacak bir hız bence...
-
hocalar açılışta karşıma çıkacak pek program yok. Kaspersky vardı onunda süresi doldu komple sildim. hdd okuma ve yazma hızı 550mb
-
ben ilk aldığımda win 7 64bit 6saniyede açılıyordu. Şu an bir sürü driver, startup derken 12-15 saniyeyi buldu.
-
HanDSomE bunu yazdı
hocalar açılışta karşıma çıkacak pek program yok. Kaspersky vardı onunda süresi doldu komple sildim. hdd okuma ve yazma hızı 550mb
sistem kurulumundan sonra ekran kartı sürücü yüklemediysen ondanda yapar hocam performansı etkiler
sürücü yüklü gibir görünür ama orjinal sürücü olmayınca bilgisayarın yorgun çalışır
ayrıca açılışta antivirüs dışında birşeyin çalışmasına izin vermemelisin
aşağıdaki programın pro sürümü ile baştan sona bilgisayar bakımı yap bayağı fark göreceksin
öyle piyasada dönen dandik programlardan değil bir dene iyi fark eder
http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html
zalimadam tarafından 19/Eki/12 16:10 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam mesela şmdi gta4 indirdim kuruyorum 2 saat kaldı diyor. Zamunda'dan indirmiştim neden bu kadar sürerki bu yükleme işi
-
win 8 e geç
i7 8 gb ram 5200 rpm hdd açılış hızı 8 - 9 saniye.
-
pentium 3 . 32 bit
512 mb ram 256 mb ekran kartı
açılış 3 dakika kapanış 2 dakika :)
-
Daha hızlı kapatıp açmak istiyorsan ekranı kapat sadece :)
-
hocu pc nin özelliklerini yazsana bi amnk? kafamızda bişey oluşsun, ikincisi win7 enterprise a ihtiyacın yoksa home premium kur hızda çok farkediyo, ama yok bana bitlocker lazım ot bok lazım diyosan kalsın