folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar Umduğumdan Yavaş

Bilgisayar Umduğumdan Yavaş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

Hocalar Geçen sene temmuzda packard bell marka laptop aldım. Bir ay öncede SSD HDD aldım. Lakin PC yine umduğum kadar hızlı değil. WinEnterprise 64bit var. Win açılış 15 saniye kapanış 10 saniye civarlarında. Daha hızlı çalışması ve programları açması için ne yapabilirim ? Sistem tamamen ingilizce tüm programlar. Mümkün olduğunda 64bit programlar kurmaya çalışıyorum. Tavsiye edebileceğiniz şeyler var mı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam taktırdığınız SSD'nin yazma okuma hızı önemli. Eğer çok yüksek değilse öyle 5 saniyede açılmasını bekleyemezsiniz diye düşünüyorum. Yine de normal HDD'lere göre çok çok iyi bir performans diyebilirim.

Açılışta başlatılacak programların gereksiz olduğunu düşündüklerinizi kapatırsanız biraz daha hızlı açılır sanıyorum.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mYMusti
    mYMusti's avatar
    Erkek

hocam kullanmadığın fazlalık hizmet leri kapata bilirsin ( services.msc ) ayrıca fazla görsele önem verme her bir görsellik pc yorar bu ayarlamaları yapabilirsin bir derece daha hızlanır diye düşünüyorum ama şu anki hızda zaten azımsanamayacak bir hız bence...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

hocalar açılışta karşıma çıkacak pek program yok. Kaspersky vardı onunda süresi doldu komple sildim. hdd okuma ve yazma hızı 550mb

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

ben ilk aldığımda win 7 64bit 6saniyede açılıyordu. Şu an bir sürü driver, startup derken 12-15 saniyeyi buldu.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    HanDSomE bunu yazdı

hocalar açılışta karşıma çıkacak pek program yok. Kaspersky vardı onunda süresi doldu komple sildim. hdd okuma ve yazma hızı 550mb

sistem kurulumundan sonra ekran kartı sürücü yüklemediysen ondanda yapar hocam performansı etkiler 

sürücü yüklü gibir görünür ama orjinal sürücü olmayınca bilgisayarın yorgun çalışır

ayrıca açılışta antivirüs dışında birşeyin çalışmasına izin vermemelisin

aşağıdaki programın pro sürümü ile baştan sona bilgisayar bakımı yap bayağı fark göreceksin 

öyle piyasada dönen dandik programlardan değil bir dene iyi fark eder

http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html

zalimadam tarafından 19/Eki/12 16:10 tarihinde düzenlenmiştir

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

hocam mesela şmdi gta4 indirdim kuruyorum 2 saat kaldı diyor. Zamunda'dan indirmiştim neden bu kadar sürerki bu yükleme işi

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oksijen
    oksijen's avatar
    Erkek

win 8 e geç

i7 8 gb ram 5200 rpm hdd açılış hızı 8 - 9 saniye. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

pentium 3 . 32 bit

512 mb ram 256 mb ekran kartı

açılış 3 dakika kapanış 2 dakika :)

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Daha hızlı kapatıp açmak istiyorsan ekranı kapat sadece :)

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

hocu pc nin özelliklerini yazsana bi amnk? kafamızda bişey oluşsun, ikincisi win7 enterprise a ihtiyacın yoksa home premium kur hızda çok farkediyo, ama yok bana bitlocker lazım ot bok lazım diyosan kalsın

Toplam Hit: 1745 Toplam Mesaj: 13