Bilgisayara Açılışta Belirlediğim İp Adresi Vermek?
-
Merhaba arkadaşlar,
Şirket de birtane bilgisayar var, her ne kadar kendim manuel ip adresi eklesemde, reset işleminden sonra otomatik ip alıyor.
Bahsi geçen bilgisayar Server a bağlı olmadığından dolayı, A.D üzerinden sabit tutamıyorum.
Kısaca Bu lanet cenabet bilgisayarı nasıl sabit bir ipte tutabilirim?
Bunun için tool varmıdır?
-
Elle girilen ip address degismemesi lazım.
-
modem uzerinden mac a sabit ip ata internet baglandıgında otomatık ip alır.
-
modem yada ip veren makinaya erişimin varsa direk o arayüz üzerinden mac adresine atama yap en garantisi odur.
-
Modem üzerinden ve firewall üzerinden MAC adresine ip atamama rağmen kafasına göre farklı ip alıyor.
Onun için cenabet bilgisayar diyorum..
-
ne kadar sacma bi iş mk.
2 tane dhcp olma ihtimali var mı ? cünkü ciddiden hiç mantıklı gelmio ip bloklarıda değişio mu ip değişince hocam ?
salagın teki evdeki modemini test etmek için getirmiş olma ihtimali var mı ? -
DeepHouse bunu yazdı
ne kadar sacma bi iş mk.
2 tane dhcp olma ihtimali var mı ? cünkü ciddiden hiç mantıklı gelmio ip bloklarıda değişio mu ip değişince hocam ?
salagın teki evdeki modemini test etmek için getirmiş olma ihtimali var mı ?Hocam şirket de modem yok zaten, Firewall cihazı üzerinden nete çıkıyor bilgisayarlar..
Aldığı ip adresi normal adres.
Lakin benim istediğim 192.168.1.100 ip i alması ve belirttiğim ip adresi boşta.
Her nekadar söylediğim ip i manuel yada Firewall cihazından mac tanımlı olarak versemde, cihazı rezetlediğimde kafasına göre 192.168.1.*** adresi alıyor.
-
UTHO bunu yazdıDeepHouse bunu yazdı
ne kadar sacma bi iş mk.
salagın teki evdeki modemini test etmek için getirmiş olma ihtimali var mı ?Hocam şirket de modem yok zaten, Firewall cihazı üzerinden nete çıkıyor bilgisayarlar..
Her nekadar söylediğim ip i manuel yada Firewall cihazından mac tanımlı olarak versemde, cihazı rezetlediğimde kafasına göre 192.168.1.*** adresi alıyor.
sadece o bilgisayarda mi aynı hatayı alıorsun hocam ?
yoksa o ethernet portuna bagladıgın yine elle verdğin baska pc ninde ipsi değişio mu ?
ethernet driverini silip bastan bi kursak en güncel olanı ? -
DeepHouse bunu yazdıUTHO bunu yazdıDeepHouse bunu yazdı
ne kadar sacma bi iş mk.
sadece o bilgisayarda mi aynı hatayı alıorsun hocam ?
yoksa o ethernet portuna bagladıgın yine elle verdğin baska pc ninde ipsi değişio mu ?
ethernet driverini silip bastan bi kursak en güncel olanı ?Hocam,
Sadece 1 bilgisayar bu sorunu veriyor.
Realtek driverını kaldırıp tekrar kurdum, sorun değişmedi..
Sanırım bu gidiş ile 15 20 tl verip ethernet kartı alacağım :)
-
UTHO bunu yazdı
Modem üzerinden ve firewall üzerinden MAC adresine ip atamama rağmen kafasına göre farklı ip alıyor.
Onun için cenabet bilgisayar diyorum..
hacı senin o kablo baska bi yere gidio olmasın mac adresini dogru yazıp tanımladıysan baska ip alamaz onuda gectim hiç ip almaması lazım. birde kurulu olan programları kontrol et o program yonetio olmasın senin pcnin dhcp sini
-
Arada başka router vs olmasın hoca başka network kartı tanımlı mı oradan Bağlantıyı alıyor da olabilir
ağ Geçidi'ni kontrol et aynı ip mi farklı yerden alıyor olabilir
Eğer elle cliente ip verdiysen elle verilen statik ip değişmez
mıtlaka İnternet'e başka network kartı üzerinden çıkıyordur