Bilgisayara Format Atılmış Gibi
-
Arkadaşlar karşıma ilk defa böyle bir sorun çıktı. Sorun tam olarak şöyle:
Bilgisayar sanki format atılmış gibi oldu. Bilgisayarı açtığımda sanki format atılmış gibi masaüstü tertemizdi geri dönüşüm kutusu sağ alttaydı ve masaüstünde birkaç tane kısayol vardı. Bütün programlar yüklü gözüküyor fakat programları açtığım zaman sanki ilk defa açılmış gibi oluyor. Belgelerimdeki dosyalar yok olmuş durumda. C:\Documents and Settings'den kullanıcı adımı içeren klasöre gittiğimde ise biçimlendirilmemiş hatası çıkıyor. Biçimlendirilsin mi diye soruyor. Sizce ne yapmalıyım?
-
sistemi geri almayı denedin mi ?
-
Denedim ama olmuyor geri alamıyor :S acaba geri yükleme noktalarında mı sorun var
-
Geri yükleme kapalıdır biçimlendirmeni istediğine göre formatta bi sorun var dicem ama sanmam
-
Diski sök başka bir makinaya takıp kullanıcını kopyala.
Yeni kullanıcı oluşturup eski kullanıcı klaörünün içindeki ntuser.dat ları kopyalamadan eski kullanıcındaki tüm belgeleri yeni kullanıcıya yapıştır.
(Tabi diski sökmeden önce yeni kullanıcını oluştur.)
Tamamdır.
-
yıllar önce ben de karşılaşmıştım ama ne olduğunu nasıl olduğunu hatırlamıyorum şu an
sanki bi virüs etkisi olabilir diye kalmış aklımda
-
Hammett geri yükleme açık da 2 kere farklı tarihlere denedim olmadı maalesef. 8mm donanım konusunda pek bilgi sahibi değilim daha önce hiç disk söküp takmadım başka bir yolu yok mu acaba? Prometheus sen sorunu nasıl halletmiştin onu hatırlıyor musun peki ya da halledebilmiş miydin?
-
8mm al işte bu adam sana neyi nasıl yapacagını adam gibi anlatmıs
bende ona katılıyorum bencede yeni bi kullancı olusturmus yhada sen mesela senin adından mesela ahmetten oturum acıodun ne oldu bi boklar yedin sonra administratordan oturum actın oda sana yeni bi masa üstü yeni bi belgeler falan filan işte onlardan verdi adamın dedigini yap işe yarar.
-
Yeni bir kullanıcı oluşturmamış aynı kullanıcı adı mevcut da sanki bu kullanıcı adı yeni açılmış gibi olmuş. Disk söküp takmadan başka bir şekilde olmaz mı bu olay? Bu arada the_behulder ben bilgisayarda herhangi bir şey yapmadım ama başkası yapmış olabilir :/ fakat sanmıyorum
-
hocam şu konuyu bi kurcala senin probleme benziyo gibi yardımı dokunur
-
Sanırım aynı sorun bir deneyeceğim şimdi bakalım ne olacak. Sen bunları yaptıktan sonra sorun kalıcı olarak çözüldü mü?