Bilgisayara Görüntü Gelmiyor.
-
Merhaba sevgili müridler.
Bugün hava sıcak ve işlemci çok ısınıyordu nedenini aramaya başladım. Sonra nedenin işlemcinin fanının alında duran bakırın tozlarından olduğunu anladım. Süpürgeyle çektim tozları. İşlemciyi çıkartıp taktım. Sonra bir açtım ekrana görüntü gelmedi. Bip sesi de gelmedi. Büyük ihtimalle bios çöktü.Anakart 45 numaralı appendix hatasını veriyor.
Yaptıklarım: pili çıkarttım 1 dakika bekledim, jumper ayarları ile oynadım, işlemciyi söküp taktım.
Yardımlarınızı bekliyorum
Anakart: epox 9npa3j -
ortak işlemci kendi başının çaresine bakardı nie kurcalıonki :)))
niese şaka bi yana kolay gelsin sana
zeki müren de sorun olabilir :D
-
İşlemci kendi kendine sıcaklıktan yanacaktı. El atayım dedim. Ona iyilik yapanda kabahat...
-
besle kargayı oysun gözünü benimde çok arkamdan vurdular birader sıkma canını nankör bu donanım familyası
-
hocam bios cökme olayı imkansız gelio bana. cpunun fanı dogru taktıına emin ol. ramleri kontrol et. yinede acılmazsa en minimum $ekilde calı$tırmayı dene. yani sadece power supply,ram,anakart,cpu. bu $ekilde de acamazsan tekrar bi yaz. ba$ka cözüm deneyelim.
-
ekrana görüntümü gelmedi
yoksa bilgisayarmı açılmadı
-
bilgisayar açılıyor. ekrana görüntü gitmiyor. Bip sesi gelmiyor.her birşeyi söktüm taktım yine olmadı. anakart kitapçığında biosu resetlemek için bilgisayarı kapatın, açın sonra insert tuşuna basın diyor. dediklerini yaptım olmadı :|
-
ekran kartına bak..
-
hocam donanım bilgim yoktur ama işlemciyi söktüm demişsin.. tekrar sök işlemciyi bi arkasına bak bakim ordaki pin miydi ne onlardan birini yamultmuş olabilirsin takarken.Onu düzelt tekrar tak eğer yamuksa tabi... geçmiş olsun...
-
ramı çıkardınmı? çıkarrıp diğer slota tak bide öyle dene. geçen başima geldi aynısı ram slotunu değiştirdim oldu.
-
Sdece cpu yu temislersen ram ler kuser ama. dai remleri cikart bastan tak.. ozaman acilir ;)