Bilgisayara Macos Kurdum
-
Hocam sanala bende kurmuştum o kadar performans vermemişti normal kurmak gerekde drıverları bulmak uğraştırıcı
-
valla geçsem mi acaba i5 2450m 4gb ram geforce 520mx var
tek lazım olcak şey lol oda macte çalışıyo napsam kaldırır mı pc ?
-
Zamanında bir çok laptop a kurulum yapmıştım.
İllede bir yerde patlıyor. yok wifi driveri, yok ekran kartı driveri. Hep sorun hep sorun..
Şuan kuran arkadaş, bi süre sonra o işletim sistemini silip farklı bir sisteme geçecektir.
Kısaca STABİL çalışmıyor...
-
7. nesil işlemcili bir MSI gaming laptop kullanıyorum Windows 10 ile, hiçbir sorunla karşılaşmadım derdiniz ne bu Windows ile, Windows 10 u ben de sevmiyorum bazen istemediğim şeyler yapabiliyor ama stabillik ve sistem performansı olarak sıkıntısı yok.
-
KotomineKirei bunu yazdı
eylül ayının başından beri ben de macbook air 2017 kullanıyorum. windows yüklü notebook ve masaüstüne neredeyse geçmiyorum bile zorunlu ihtiyaçlar dışında. alışınca bırakası gelmiyor insanın valla. touchpad, kısayollar falan ne bileyim seviyor insan.
şimdi ucuz yollu mac mini arıyorum televizyon için, bulursam onu da alıp kullanırım diyorum, bakalım.
Mqd32tu mu oluyor 2017 yoksa 2015 mi
-
TheM4D bunu yazdı
7. nesil işlemcili bir MSI gaming laptop kullanıyorum Windows 10 ile, hiçbir sorunla karşılaşmadım derdiniz ne bu Windows ile, Windows 10 u ben de sevmiyorum bazen istemediğim şeyler yapabiliyor ama stabillik ve sistem performansı olarak sıkıntısı yok.
windowsta m2 ssd olmasina ragmen cok dosyali seyler baya yavas. php projeleri olsun, npm tabanli kutuphaneler olsun. bu seyler linuxtada baya hizli.
ionic gelistiren bir arkadasim sey anlatmisti mesela, windowsta 2-3 dk da build olan proje linux/macos ta 10 saniyede build oluyor.
macos ta windows kullanan birine garip gelecek cok sey var, en basitinden bir dosyayi/klasoru secip entera basinca acmasini bekliyorsun ama ad degistir kismi cikiyor enterla. ne alaka amk
yolbulucu tarafından 02/Kas/18 11:50 tarihinde düzenlenmiştir -
KotomineKirei bunu yazdı
eylül ayının başından beri ben de macbook air 2017 kullanıyorum. windows yüklü notebook ve masaüstüne neredeyse geçmiyorum bile zorunlu ihtiyaçlar dışında. alışınca bırakası gelmiyor insanın valla. touchpad, kısayollar falan ne bileyim seviyor insan.
şimdi ucuz yollu mac mini arıyorum televizyon için, bulursam onu da alıp kullanırım diyorum, bakalım.
hocam peki günlük işleriniz için mi kullanıyorsunuz airi ? yoksa (yazılım,ps falan) mı
-
Beni de şeytan dürttü. Şimdi kuruluma başlayacağım. Umarım pazartesiye kadar istediğim şekilde kurabilmiş olurum.
En son denediğimde aşırı ısınma vardı cpu'da, ben de sinirlenip silmiştim. -
ben kurmuştum gecen sene efsane hızlı çalışıyor tavisye ederim
-
Merhaba arkadaşlar
bi update yapayım dedim.
5. günün sonunda macos u silip windowsu geri kurdum :D. saçma tasarım kararlarına alışırım demiştim ama yok ya, cidden çok garip ve saçma. daha önce biri macos u övünce merak ederdim nasıl bi os diye ama artık ifritle bakacağım.
garip gelen ve hoşuma gitmeyen şeyleri yazayım. bu arada herhangi bir donanım sorunu yaşamadım, her şeyim windowsta olduğu kadar iyi çalışıyordu macos ta.
a. kısayolların saçmalığı. windowsta ctrl + tabla tab değişirsin, ctrl + c ile kopyalarsın, v ile yapıştırırsın. macte bunlar için farklı tuşlar kullanman gerekiyor. c/p için command, tab değiştirmek için ctrl, ok tuşlarıyla kelime kelime gezmek için diğer adını bilmediğim tuş. bu ne amk ? alışmasına alışırım da neden böyle saçma bir şey var ?
b. herhangi bir dosyayı klasörü seçip entera basınca onu açmak yerine ad değiştir yapması (windowstaki f2). açmak için command + aşağı oka basmak gerek. cidden bu ne ya ? buna kim nasıl bi açıklama yapabilir merak ediyorum.
c. finderdaki bir klasörde terminal açmanın baya zor olması, "open terminal here" gibi bişey yok mk osunda ve bulunduğun klasörün yolunu da hızlıca kopyalayacağın bi yerde göstermiyor windows gibi (bi adres çubuğu yok). yani şlak diye kopyalayıp terminale yapıştırıp cd yapamıyosun.
d. üstte daima menü çubuğu var, hadi o tamam. alttaki docktan kurtulamıyosunuz ve windowsun görev çubuğuna kıyaslayınca hep orda olmak için tasarlanmış gibi. otomatik gizle deseniz bile fareyi en asağı sürüklemesenizde zırt pırt çıkıyor.
e. home / end tuşlarının satırın başına sonun gitmediğini söylemişmiydim? evet evet öyle, sayfanın en başına en sonuna gidiyolar. kod yazarken sıkıntı yaratıyor çok.
f. tam ekran/ full ekran anlayışı çok garip mac in. bir app in ekranının tamamını kaplamasını ama hızlıca diğer applere de geçebilmeyi istiyorsanız bir sürü efekt sokuyor araya.
g. windowsta apple dosya sistemine yazmak için 1-2 ufak uygulama indirmek yetiyor. macte ntfs li harici diskime bişeyler atmak istedim, iki saat uğraştım, yok terminaldir yok bilmemnedir.
h. hard diski hangi klasöre mount ettiğini bulmak işkence oldu, /media/disk2 falan gibi bi yere mount ediyomuş ama bu yol finderda falan gözükmüyor, ama meğer finderda disk adını kopyalayınca bu pathi kopyalıyomuş. path i niye oraya yazmıyosun ki.
i. windowstaki ufak tefek ekstra toollar yok.
j. windowsa usb wifi adaptörü takarsanız windows bunu da çocuğu gibi sever ve varolan wifi arayüzünden ağlarınızı seçersiniz. ama macte öyle değil, usb wifi nin üreticisinin arayüzünden wifi falan seçebiliyorsunuz sadece. ve varsa macos ta kayıtlı ağlara bağlanamıyor sanırım. buda bence baya saçmalık
iyi yanları :
a. çok dosyalı şeyler daha hızlı çalışıyor. mesela bir ionic projesi falan.
b. npm paketleri daha sorunsuz kuruluyor. windowsta kesin bi sıkıntı çıkıyo.
c. xcode var, iphone emülatörü var.
özet : Biraz eğlendim muhabbet oldu ama benim sadık yarim windowstur