Bilgisayarda Enerji Tasarrufu !!
-
kendiniz yazmış kendiniz oynamışsınız amk. :|
hernyse proyu ındırıp deneyen varmı? enerjı tasarrufu edecez die ttnetin bacgını sokmaylım bıyerımıze :$
-

ekran goruntusu bu :)
haber lınkı :
http://www.cnnturk.com/HaberDetay/Bilim_Teknoloji/157/Teknoloji/272/Bilgisayariniza_enerji_tasarrufu_yaptirin/491809/0
-
Eet işe yarıomu mesela laptopla yüklesem açık kalma süresi uzarmı?
-
bana saçma geldi bi program enerjiye ne gibi bir etki yapabilir anlamış deilim
-
volkan bunu yazdı:
-----------------------------enerji tasaru derken normal elektrik enerjisini bahsetmiyotsundur
cunki ole bişe imkansız program napıcak ana kart uzerindeki gereksiz transistorler ve kondansatorlere enerji akışınımı kesicek :)
ki pc kasası powersupley guc aldıgı için her hangi bir prg tasaruf olayı hikaye :) he monitor ler için bi chaz yapar larsa o ayrı :)
-----------------------------
hayır kardeş hiç bi parçanın akımını kesmiyor gerektiği kadarını verior elektronikçiysen biraz düşün anlarsın -
bu programın aslı varmı ya :|
birisi programın yorumlarında demişki :
arkadaşlar sakın indirmeyin çünkü bu bir tuzak..!!! normal şartlarda bilgisayarın elektriğini bilgisayarın parçaları kullanır. power supply ne kadar güç üretirse o kadar enerji harcar. microsoft windows xp yi kaçak kullananları kendi silahıyla yakalamak istiyor. böyle şeylerede kanmayın. microsoft böyle birşey yaptıysa bunu niye vistada yayınlamadı ???
galiba haklı :|
birbaşkası da şöyle demiş :
Bir bilgisayar mühendisi olarak kanmayın böyle şeylere programı indirip denedim faydalı bişey olacağını sanmıyorum. bilgisayarda ne kadar güç üretirse üretsin elektriğiniz fazlaca gelebilir. microsoft korsan yazılımlarının önüne geçmek için böyle bir uygulama başlatmış olabilir. indiripte kuracak arkadaşlara tavsiye etmiyorum dikkatli olun.. bu yazılım yüzünden elektrik faturanızdan olmayın..
-
Game_Over bunu yazdı:
bana saçma geldi bi program enerjiye ne gibi bir etki yapabilir anlamış deilim
kardeş pc ye gelen voltajı azaltmıyor sadece gereksiz akımı engelliyo olabilir.biz elektronikçiler tv tamir ederken bi le konnastörlerin bile voltajın normalinden yüksek olanını seçeriz -
bigwave bunu yazdı:
-----------------------------bu programın aslı varmı ya :|
birisi programın yorumlarında demişki :
arkadaşlar sakın indirmeyin çünkü bu bir tuzak..!!! normal şartlarda bilgisayarın elektriğini bilgisayarın parçaları kullanır. power supply ne kadar güç üretirse o kadar enerji harcar. microsoft windows xp yi kaçak kullananları kendi silahıyla yakalamak istiyor. böyle şeylerede kanmayın. microsoft böyle birşey yaptıysa bunu niye vistada yayınlamadı ???
galiba haklı :|
birbaşkası da şöyle demiş :
Bir bilgisayar mühendisi olarak kanmayın böyle şeylere programı indirip denedim faydalı bişey olacağını sanmıyorum. bilgisayarda ne kadar güç üretirse üretsin elektriğiniz fazlaca gelebilir. microsoft korsan yazılımlarının önüne geçmek için böyle bir uygulama başlatmış olabilir. indiripte kuracak arkadaşlara tavsiye etmiyorum dikkatli olun.. bu yazılım yüzünden elektrik faturanızdan olmayın..
işin açıkçası bende bi fayda göremedim paylaşmak istedim . yani bir işe yararamı diye -
neyin enerji tasarrufu ? microsoft milleti kandırmış=) orjinal ürün alın diyo kaka mircossoft
-
vanhelsink bunu yazdı:
volkan bunu yazdı:
-----------------------------enerji tasaru derken normal elektrik enerjisini bahsetmiyotsundur
cunki ole bişe imkansız program napıcak ana kart uzerindeki gereksiz transistorler ve kondansatorlere enerji akışınımı kesicek :)
ki pc kasası powersupley guc aldıgı için her hangi bir prg tasaruf olayı hikaye :) he monitor ler için bi chaz yapar larsa o ayrı :)
hayır kardeş hiç bi parçanın akımını kesmiyor gerektiği kadarını verior elektronikçiysen biraz düşün anlarsın
iyide hacı pc deki devrelerinde akım sabittir mesela işlemcide overlock yapanlar bilir yazılımsal olarak windows altında calışan bir program onemli bir tasaruf sağlaması pek mumkun değil pc deki elektrik akımını azaltıcak tek bir şey var o da işlemci ve ramler ki boyle bi prg işlemciyi rahatlazmaz yorar yani bilgisayarın enerji olarakta kalbi işlemci ve ramde atıyor nekadar kasılırsa okadar az enerji tukenir bu enerjide ısı ve fan kontrelerinden tasaruf saglana bilir diğer elektronik aksamdan kesinti veya kapatılma gibi şeyler olamaz zaten imkansızda ole bişe ola bilmesi için programda butun anakart ve ekran kartı gibi elemanların devre şemalarının elektronik bir tablosu olması gerekir