folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayarda Enerji Tasarrufu !!

Bilgisayarda Enerji Tasarrufu !!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

kendiniz yazmış kendiniz oynamışsınız amk. :|

hernyse proyu ındırıp deneyen varmı? enerjı tasarrufu edecez die ttnetin bacgını sokmaylım bıyerımıze :$

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

ekran goruntusu bu :)

haber lınkı :

http://www.cnnturk.com/HaberDetay/Bilim_Teknoloji/157/Teknoloji/272/Bilgisayariniza_enerji_tasarrufu_yaptirin/491809/0

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canerator
    canerator's avatar
    Erkek
    Eet işe yarıomu mesela laptopla yüklesem açık kalma süresi uzarmı?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Game_Over
    Game_Over's avatar
    Erkek
    bana saçma geldi bi program enerjiye ne gibi bir etki yapabilir anlamış deilim

Ayranı yok içmeye, taksiyle gidiyo sıçmaya
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gözlükçü
    vanhelsink
    vanhelsink's avatar
    Erkek
    volkan bunu yazdı:
    -----------------------------

enerji tasaru derken    normal elektrik enerjisini bahsetmiyotsundur

cunki ole bişe imkansız program napıcak ana kart uzerindeki gereksiz transistorler ve kondansatorlere enerji akışınımı kesicek :)
    ki pc kasası powersupley guc aldıgı için her hangi bir prg tasaruf olayı hikaye :)  he monitor ler için bi chaz yapar larsa o ayrı :) 

hayır kardeş  hiç bi parçanın akımını kesmiyor gerektiği kadarını verior elektronikçiysen biraz düşün anlarsın
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

bu programın aslı varmı ya :|

birisi programın yorumlarında demişki :

arkadaşlar sakın indirmeyin çünkü bu bir tuzak..!!! normal şartlarda bilgisayarın elektriğini bilgisayarın parçaları kullanır. power supply ne kadar güç üretirse o kadar enerji harcar. microsoft windows xp yi kaçak kullananları kendi silahıyla yakalamak istiyor. böyle şeylerede kanmayın. microsoft böyle birşey yaptıysa bunu niye vistada yayınlamadı ???

galiba haklı :|

birbaşkası da şöyle demiş :

Bir bilgisayar mühendisi olarak kanmayın böyle şeylere programı indirip denedim faydalı bişey olacağını sanmıyorum. bilgisayarda ne kadar güç üretirse üretsin elektriğiniz fazlaca gelebilir. microsoft korsan yazılımlarının önüne geçmek için böyle bir uygulama başlatmış olabilir. indiripte kuracak arkadaşlara tavsiye etmiyorum dikkatli olun.. bu yazılım yüzünden elektrik faturanızdan olmayın..

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gözlükçü
    vanhelsink
    vanhelsink's avatar
    Erkek

Game_Over bunu yazdı:
    bana saçma geldi bi program enerjiye ne gibi bir etki yapabilir anlamış deilim
    kardeş pc ye gelen voltajı azaltmıyor sadece gereksiz akımı engelliyo olabilir.biz elektronikçiler tv tamir ederken bi le konnastörlerin bile voltajın normalinden yüksek olanını seçeriz

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gözlükçü
    vanhelsink
    vanhelsink's avatar
    Erkek
    bigwave bunu yazdı:

bu programın aslı varmı ya :|

birisi programın yorumlarında demişki :

arkadaşlar sakın indirmeyin çünkü bu bir tuzak..!!! normal şartlarda bilgisayarın elektriğini bilgisayarın parçaları kullanır. power supply ne kadar güç üretirse o kadar enerji harcar. microsoft windows xp yi kaçak kullananları kendi silahıyla yakalamak istiyor. böyle şeylerede kanmayın. microsoft böyle birşey yaptıysa bunu niye vistada yayınlamadı ???

galiba haklı :|

birbaşkası da şöyle demiş :

Bir bilgisayar mühendisi olarak kanmayın böyle şeylere programı indirip denedim faydalı bişey olacağını sanmıyorum. bilgisayarda ne kadar güç üretirse üretsin elektriğiniz fazlaca gelebilir. microsoft korsan yazılımlarının önüne geçmek için böyle bir uygulama başlatmış olabilir. indiripte kuracak arkadaşlara tavsiye etmiyorum dikkatli olun.. bu yazılım yüzünden elektrik faturanızdan olmayın..

işin açıkçası bende bi fayda göremedim paylaşmak istedim . yani bir işe yararamı diye
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    neyin enerji tasarrufu ? microsoft milleti kandırmış=) orjinal ürün alın diyo kaka mircossoft

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek
    vanhelsink bunu yazdı:
    volkan bunu yazdı:

enerji tasaru derken    normal elektrik enerjisini bahsetmiyotsundur

cunki ole bişe imkansız program napıcak ana kart uzerindeki gereksiz transistorler ve kondansatorlere enerji akışınımı kesicek :)
    ki pc kasası powersupley guc aldıgı için her hangi bir prg tasaruf olayı hikaye :)  he monitor ler için bi chaz yapar larsa o ayrı :) 

hayır kardeş  hiç bi parçanın akımını kesmiyor gerektiği kadarını verior elektronikçiysen biraz düşün anlarsın
    iyide hacı pc deki devrelerinde akım sabittir  mesela işlemcide overlock yapanlar bilir  yazılımsal olarak windows altında calışan bir program onemli bir tasaruf sağlaması pek mumkun değil pc deki elektrik akımını azaltıcak tek bir şey var o da işlemci ve ramler ki boyle bi prg işlemciyi rahatlazmaz yorar   yani   bilgisayarın enerji  olarakta kalbi işlemci ve ramde atıyor nekadar kasılırsa okadar az enerji tukenir  bu enerjide ısı ve fan kontrelerinden tasaruf saglana bilir  diğer elektronik aksamdan kesinti veya kapatılma gibi şeyler olamaz zaten imkansızda ole bişe ola bilmesi için  programda butun anakart ve ekran kartı gibi elemanların devre şemalarının elektronik bir tablosu olması gerekir  

onekine?
Toplam Hit: 3022 Toplam Mesaj: 21