Bilgisayar Güvenliği - Backdoorlar
Bilgisayardan İlginç İlginç Sesler Geliyor
Bilgisayardan İlginç İlginç Sesler Geliyor
-
işletim sistemim win 8.1 pro
11 gündür kurulu ama şu son 4-5 gündür acayip acayip sesler gelmeye başladı. her gün günde en az 10-15 defa aygıt tak/çıkar sesi geliyor. bütün usb girişlerini kontrol ettim bağlı cihazları takıp çıkardım belki bağlantılarında sorun vardır diye ama işe yaramadı ses hâlâ geliyor.
ve az önce bu konuyu açmama sebep olan bir ses duydum. oturum açma sesi..
bu sesler herhangi bir internet sayfasından falan da gelmiyor ilk başlarda ben de öyle düşündüm ama alakası yok pc boştayken bile çıkabiliyor bu sesler.
ne olmuş olabilir acaba backdoor/trojan/keylogger vb birşey yemiş olabilirmiyim ? sistemde avira kurulu. windows 7de de o kuruluydu. hatırladığım kadarıyla bugüne kadar hiç alert veren bir dosyayla karşılaşmadım..
-
cızırtı vs gıbı beşeyler mı . yoksada anlık muzık seslerımı.
combofıx vs gıbı anti trojan programları ıle tara.
-
fox89 konu icerigini okudun mu hacim ? , basliga bakip soru sormussun gibi..
cizirtimiymis yoksa anlik muzikmiymis djaksdsadasgfds
-
:D cizirti değil hocam cizirti eskiden geliyodu mesela benim hard diskten. değiştirdim yeni aldım kurtuldum ama şimdi bildiğin windows uyarı sesleri çalıyor hani flaş bellek takınca dırınt diye ses gelir ya o işte. onun ortada hiçbirşey yokken kendi kendine çalan versiyonunu düşün. onu da geçtim hadi kablo temassızlığı var diyelim - öyle birşey yok ta- oturum açıkken oturum açılma sesi nedir abi ya ?
-
BeyinAdam bunu yazdı
her gün günde en az 10-15 defa aygıt tak/çıkar sesi geliyor. bütün usb girişlerini kontrol ettim bağlı cihazları takıp çıkardım belki bağlantılarında sorun vardır diye ama işe yaramadı ses hâlâ geliyor.
beyin 10 sene once yapiyordu boyle serserilikler vaktin isletim sisteminde , denetim masasi / sesten kesip biciyordum , olmadi sorun giderici uzerinden vs..
win 8 de yeri : ses / ses efekti / ses duzeni .. kurcala bakalim bi. kapat , ac , degistir
olmadi usb , oturum acma ses dosyalarini siliver serseri ne yapacak gorelim , yuklersin yine .P
-
hojucuk bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdı
her gün günde en az 10-15 defa aygıt tak/çıkar sesi geliyor. bütün usb girişlerini kontrol ettim bağlı cihazları takıp çıkardım belki bağlantılarında sorun vardır diye ama işe yaramadı ses hâlâ geliyor.
beyin 10 sene once yapiyordu boyle serserilikler vaktin isletim sisteminde , denetim masasi / sesten kesip biciyordum , olmadi sorun giderici uzerinden vs..
win 8 de yeri : ses / ses efekti / ses duzeni .. kurcala bakalim bi. kapat , ac , degistir
olmadi usb , oturum acma ses dosyalarini siliver serseri ne yapacak gorelim , yuklersin yine .P
sildim bakalım nolcak. hocam aslında beni rahatsız eden ses değil öyle durduk yere bildirim falan vermesi şüphe uyandırdı. birileri falan takip etmiyordur dimi pcyi ? kullanılan takip virüsünün bugu veya açığı falan olamaz dimi bu sesler ?
-
yok sanmiyorum trojandir backdoordur isi olsun
sadece usb tak cikar sesinden ibaret olsaydi usb girisi , coklayici , takilan aygit baslari uzerine odaklanirdik
windows acilis kapanisi gibi sesler genelde mevcut sistemin gayri resmi guncellemeler sirasinda endoplazmik retikuluma ugramasindan veya benzeri sistem hatalarindan kaynaklanabilir
yukaridaki sildim ettim modunda biraz gozlemle sonra ses dosyalarini tekrar yukleyip duzenledikten sonra aktif edip biosa bir reset cakarsin dava biter kanimca
-
hojucuk bunu yazdı
yok sanmiyorum trojandir backdoordur isi olsun
sadece usb tak cikar sesinden ibaret olsaydi usb girisi , coklayici , takilan aygit baslari uzerine odaklanirdik
windows acilis kapanisi gibi sesler genelde mevcut sistemin gayri resmi guncellemeler sirasinda endoplazmik retikuluma ugramasindan veya benzeri sistem hatalarindan kaynaklanabilir
yukaridaki sildim ettim modunda biraz gozlemle sonra ses dosyalarini tekrar yukleyip duzenledikten sonra aktif edip biosa bir reset cakarsin dava biter kanimca
tamam hocam çok sağoalsın. bi canlı deney yapalım bakalım o zaman neymiş bunun derdi
-
Virüs olma ihtimali yüksek bence en temizinde sistemi yeniden kur. Pardon ama böyle konularda aklıma geliyor bu fotoğraf :)
-
hacı driverden kaynaklanabilir usb sesi. ama oturum açma kapamayı ilk defa duyuyorum. ses e girip varsayılanı ayarla. bi kapa aç. gene yaparsa windowsun kendi antiviri açık mı? onu aç o beni şaşırtacak derece iyi gibi :W
-
Vur düzelir kasa